ez a fotóm lassan vitát vált ki, Kérem hozzáértõk segítségét.
idézet:
Julianna
Zanót.
vojandi
Mi az a zanót? Nekem azt mondták, ezt rekettyének hívják. ?
Csutek
A rekettye az teljesen mást jelen. Biztos, hogy nem növény.
vojandi
CSutek, a rekettye az egy bozótos növény - ez biztos, a kérdés, hogy ez az-e?
Szóval. Németül ezt az izét állítólag Ginster-nek hívják, az pedig magyarul rekettyét jelent.
Sokat hallottammár rekettyésegrõl, mint szúrós bozótokról, így mivel ez a sárga növény nem szúrós bozót, nem hiszem, hogy ez lenne a rekettye.. Aki tud biztosat, az írjon.
Közben most már annyira érdekel, hogy keresgélek a neten is utána.
Eddig nincs jobb képem annál, mint amit nem sikerült feltenni.
De itt a szöveg egy lexikonból:
rekettye
(növ. Genista L.), vitorlás virágu apró cserje, mintegy 70 faja (hazánkban 1 az óvilágban terem. Levele ágatlan v. satnya, ritkán háromágu; virága magános, füzéres v. gömbös, sárga, himje egyfalkás. A G. tinctoria L.
Rekettyelevelû gyújtoványfû (Linaria genistitolia)
Termõhely: többnyire a dombvidéki övben száraz réteken, gyeptársulásokban, kikötõi létesítményeknél, gyomnövényzetben fordul elõ. A száraz, homokos, gyakran kavicsos talajokon él. Alakgazdag faj.
Andi
Tehát lehet, hogy eza sárga növény a több fajta egyike, így a német ismerõsünknek igaza lenne.
köszi szépen a jó képeket, a második kép a mi növényünk. NEm akartam elhinni, mert én még életemben nem láttam rekettyét, de valami könyv alapján teljesen más növény rémlett, szóval köszi, hogy beindítottad a témát és így válaszra leltem.
Szivesen utánna nézek bármilyen növénynek. Oda vagyok a szép növényekért, a házam olyan, mint egy dzsungel.
A képeidet nézegetve is küldtem üzit. Kíváncs vagyok arra, hogy más is egyetért velem a virág fajtát illetõen. Tudod az a tölcséres.
Azt nem tudom, de szívesen hiszek neked, hogy az, aminek te gondolod
Életem elsõ útján 19 évesen még leadnert sem láttam azelõtt, azt is csak a nyaralás után tudtam meg, hogy micsoda, aztán szép lassana többit is....