Sziasztok!
Segítsetek légyszi. Főként attól szeretnék tanácsot kérni, aki volt már Korfun szeptemberben.
Ugyanis egy jövő heti vizsgám miatt sajnos csak szeptember közepén tudunk elmenni nyaralni. Szívem szerint Korfut választanám, de nem tudom, mennyire bízhatok még ekkor a kedvező időjárásban.
Ami miatt most igazán "belelkesedtem", az az, hogy az Imperátor Travel a szeptember 17-i korfui utazásokat hihetetlenül alacsony áron kínálja. Szerintem ennél anyagilag kedvezőbb ajánlatot keresve sem találnánk.
Megmondom őszintén, hogy nem főzöcskéztem egyszer sem, de ha jól emlékszem, akkor egy serpenyő és egy főzőedény volt. Ezen kívül két személyre evőeszköz, pohár, csésze, tányér.
Paxos-Antipaxost nagyon szerettük volna látni. Az első nap az eligazításon ( amit nem az ibuszos csaj tartott, hanem a tensi iroda idegenvezetője)kaptunk prospektust a fakultatívokról, és megörültünk, hogy van. De mikor a helyi képviselő elkezdte sorolni a programokat, egy szót se szólt róla. Néztünk is nagyokat, hogy akkor most mi van. Aztán bementünk az irodába, és ott megkerestük az Ibusz képviselőjét (Anita-nekünk szimpi volt), ő aztán felvilágosított minket, hogy van ilyen kirándulás, csak nincs magyar kíséret. Tehát náluk foglaltuk le-az Ionian cruises hajójával mentünk. Az egyáltalán nem volt gond, hogy magyar ieligazítás nem volt, mert angolul elmondtak mindent, és ha leszálltunk a hajóról, kis táblán felmutatták, hogy mikorra kell visszaérni. Ja, majd elfelejtettem; a kirándulás hétfőn volt. Mindenképpen ajánlom, nagyon szép volt.
Kerkyrába helyi busszal mentünk át. Kicsit későn indultunk, mert ellustiztuk a reggelt. A "green bus"-sal lehet bejutni a városba, ami nem feltétlenül zöld- a miénk pl. fehér volt. Van kitéve a buszmegállóban menetrend, de az semmit sem ér, csak ad egy körülbelüli támpontot, hogy mikor érdemes kiállni és várni. Na mi vártuk is a buszmegállóban, egyszer csak a megállt egy busz a másik úton, és kiabál a sofőr, hogy Kerkyra, és integet, hogy menjünk. Szóval így van e Korfun: a busz arról jön amerről akar és akkor amikor akar Jót derültünk rajta.
Pékséget én nem láttam, de lehet csak nem kerestem eléggé.
#1161122009-09-01 22:16:27 Válasz a #116107. hsz-ra
Köszönöm szépen a válaszokat, Nagymaya!
Én sem szeretném főzőcskézéssel múlatni az időt, de azért nálunk néha jól jött a konyha az elmúlt években.
Ez a buszozás kalandos lehetett.
Parga nem volt benne a kirándulásban? A katalógusban úgy hirdetik, hogy Parga-Paxos. Igazából csak a járműkölcsönzés miatt érdekelt, hogy melyik nap volt. Mert 2-3 nap kölcsönzést tervezünk előreláthatólag és azt jó lenne egyben, de akkor ez a keddi kirándulás simán jó így.
D.
#1161152009-09-01 22:35:17 Válasz a #116106. hsz-ra
Szia Nagymaya!
A buszos élményed olvasásakor eszembe jutott a mi esetünk, ami igaz, hogy nem mostanában volt, de még most is mosolygok rajta. 11 éve voltunk Korfun, mi is vártuk a megállóban a buszt. Azt már hallottuk korábban is, hogy hiába ácsorgunk a megállóban, le kell inteni a buszt, egyébként nem áll meg . Jött is a busz, bőszen integettünk neki, majd a sofőr dudált kettőt, vadul visszaintegetett, hogy szevasztok!!!, majd elhúzott mellettünk. Néztünk bután...
Aztán a tapasztalt honfitársaink, akik ott mentek el mellettünk, felvilágosítottak minket, hogy az baromi kevés volt, hogy integettünk, a busz elé "ki kell ugrani", na jó, pontosabban ki kell állni az út közepére és úgy kalimpálni, egyébként nem áll meg. A második busz érkezésekor már így tettünk, így fel is vett.
#1161682009-09-02 12:10:16 Válasz a #116098. hsz-ra
szerintem szeptemberben korfu ideális választás nagyon meleg a víz, és kevés a valószinűsége, hogy esni fog, de erre 100% garancia persze nincs
és a personaltoursnak is nagyon kedvező ajánlatai vannak
ha tehetném, én is visszamennék a jővőhéten
Valószínű, hogy csak a szeptember 17-i turnussal tudnánk indulni. Akkor is reménykedhetek még abban, hogy szép idő lesz? Mert ugye szeptember alatt sokan a hónap első felét értik. Eddig mindig szeptember első két hetében voltunk nyarali, és most kicsit izgulok a késői időpont miatt, és képtelen vagyok dönteni.
#1162012009-09-02 14:05:21 Válasz a #116077. hsz-ra
Doro!
Moraitikán van cukrászda, ahol lehet kenyeret venni, s különböző sós, sajtos, sonkás piták, nagyon-nagyon finom édes sütemény költemények, cukorkák, csokikészítmények, torták is kaphatók. Ha elvitelre vásárlod a sütiket, bájos kis dobozkába csomagolják őket.
Vásárlás után egy-egy frappét kis süteménnyel el lehet szürcsölni az üzlet előtt (aszatlok és székek is vannak a bolt előtt).
Benitses felé. a templom oldalán, közel egy szupermarkethez található. Ha jól emlékszem, egy ajándékbolt van közvetlen a szomszédságában.
De a másik irányban is van találsz pékséget (ha emlékeim nem csalnak), a főút másik oldalán, a lefkimi felé tartó út nagy kanyara előtt.
#1162082009-09-02 14:36:36 Válasz a #116186. hsz-ra
Edina
szerintem nincs miért izgulnod, még szeptember 17.-én is szép időtök lehet (jós persze nem vagyok) én arra számitanék, hogy nem lesz olyan nagy tömeg, és pezsgő élet éjszaka, de az idő szerintem szép lesz