#1172662009-09-14 07:44:47 Válasz a #117256. hsz-ra
Éppen 10 éve annak, hogy Sartin voltunk nyaralni, így utószezonban. Sarti volt az a hely, ahol csupán egy hetet töltöttünk, azóta sohasem mentünk ilyen rövid időre. Mikor mi ott voltunk még nem volt úgy felkapva, mint manapság és semmiképpen nem volt még az a "turistagyár" jellege, mint ahogy hírlik az utóbbi időkben. Csendes, tiszta, vendégszerető, takaros, görög halászfalu volt. Motorral jártuk körbe a környéket a millió kis öblöt rejtő Sitonia félszigetet és nagyon tetszett minden. Sajnos való igaz, hogy Görögország északi részének báját felfalta a tömegturizmus. Kár érte.
#1172872009-09-14 12:47:02 Válasz a #117253. hsz-ra
Szia Kristi! Énis pont így gondolom ahogy te megfogalmaztad. Aki klassz öblökre szép iszta tengerre vágyik annak tökéletes. Minden nyaralás úgy sikerül ahogy alakítja az ember. Jó utat jó időt a közelgő nyaraláshoz. Szia Erika
egy kis segítséget kérnék. elkezdtem souvenireket gyűjteni. ha esetleg van nektek is hasonló küldjetek róla egy képet nekem. én pedig beteszem a galériába. előre is köszönöm. halkidis már van, de nyugodtan jöhet még.
Mi is 10 éve voltunk kb. Sartin nyaralni, és akkor még tényleg halászfalu jellege volt. Akkoriban még a Hotel Phyllisben laktunk, és a falut úgy tudtuk elérni, hogy a forgalmas főúton, vagy vagy a földúton mentünk. Mindig azt nevettük, hogy mindegy melyiken megyünk, mert az egyiken leütnek, a másikön elütnek:) De nagyon jó volt, mindig nagy örömmnel emlékszem vissza a nyaralásunkra. Annó még a Narancspart is tiszta volt, most nem tudom milyen.
Igazából szerintem most is megvan a maga előnye Sartinak. Mi is ide jöttünk Toroniból souvenírt venni, mert itt sokkal olcsóbb. na, meg persze pita gyrost enni, mert az nem volt jó nálunk. Sőt csak egy volt, az is hanyagolható, a srácok kettővel sem laktak jól. Szóval közel is van, a tenger is szép, kiinduló pontnak pedig nagyon jó. Nekem ez a véleményem Sartiról. (egyedül a magyar "behívogató" emberkék voltak ellenszenvesek, nagyon erőszakosak voltak) Visszamennék még egyszer, de csak a templom környéki, vagy a másik végén lévő szállásra.
Ja, azt elfelejtettem említeni, hogy ha véletenül valaki Toroniba akar látogatni, még véletlenül se a GPS által legrövidebb útvonalon, Sykián keresztül menjetek, mert nagyon-nagyon veszélyes, főleg eső után, mert akkor a sziklák közül kimossa a homokot. Nekünk az idegenvezető a szívéhez kapott, mikor meghallotta, hogy melyik úton mentünk: " De hát az KECSKEÚT!" Persze erre mi is rájöttünk, de 300 m után már nem tudtunk a korom sötétben visszatolatni.
Az én véleményem az, hogy sokan nem csupán ez miatt járnak Görögországba, mert a szépség a világ más tájain is megtalálható. Nos, ez a más ez hiányzott Sartiról.
Ez nagyon igaz Jan-es, én is mindig ezt a "mást" várom, amikor megérkezünk és van, amikor már a határon megérint egy illatból, egy látványból, de van amikor csak pár nap múlva egy pillanatból, amit sokszor észre sem veszek. De ha nem jönne meg, akkor bárhol lehetnék, nem lenne tökéletes a nyaralásom. Azért örülök, hogy kipihentétek magatokat, várom a fotókat!
#1173662009-09-14 21:19:29 Válasz a #117363. hsz-ra
Szia Anikó!
Igen-igen , jó hogy Te érted amit gondolok, itt jártunk amikor megérintett bennünket az igazi nyugalom, az ízek és illatok, és a vendéglőben érezhető volt a görög vendégszeretet, pedig magyarnyelvű étlap sem volt. Ammos beach.
#1173692009-09-14 22:49:25 Válasz a #117366. hsz-ra
Persze hogy értem timba, hisz erről már sokat beszéltünk. Ez a rész ismerős nekem, biztos, hogy jártunk itt, amikor körülautóztuk Sithoniát, csak nem ültünk be ide. Nagyon szép helyeket láttunk arrafelé, és azt a kéket, amit eddig csak Lefkadán még!
Az a nap maga volt a csoda, és abba Sarti is beletartozott, de összességében a nap volt az igazi "görög" nyaralás, amiért érdemes odautazni! És ez a lényeg, nem igaz?
Én már izgatottan várom az utazást.
Bár elég sok negatív viszhangot olvastam Sartiról, de nem vettétek el a a kedvem...
Toroni és Sarti közt vaciláltunk hogy mit válaszunk ,de végül Sartira esett a választás.Az okok a következőek voltak: mivel szetemberben megyünk ezért nem igazán szeretnék kihalt falut esetleg bezárt árusokat látni .Úgy gondoltam hogy Toroni egyébként is csendesebb hely ,szeptemberben még csendesebb lehet.(Ez viszont nem azt jelenti hogy a nagy nyüzsi rajongója vagyok)
A görög esték számomra felejthetetlenek :-séta a faluban v. városban ,vásárolgatás, vacsora,kissebb túra akár gyalog, ....
Számomra fontos hogy ez a nyarást is pihenéssel töltsem ,persze minden képpen szeretném bejárni Shitóniát( ezen a részen még nem jártam) talán még Kassandrát is.Rengeteg csodaszép képet láttam már a neten különböző partokról és úgy gondolom Sarti lesz a kiindulópont minden kiránduláshoz.Rengeteg üzlet állítólag...
[b][b]Egyet értek Kristi-vel ,kívánok neki is jó pihenést.[/b][/b]
Majd beszámolok én is mit tapasztaltam.
Kedves Edit! Hát, igen! Én már jártam 2007 ugyanezen időszakában Toroniban. Valóban nagyon csendes, mondhatnám kihalt. De ettől függetlenül én imádtam, mert nagyon szép. Változatos part, szép sziklás öböl. Na meg a csodálatos tenger. A hegyek közelsége kirándulásra csábitó. Helyes kis házakat láttunk itt. A vásárlást mi is Sartiban intéztük. Nem csak a nagyobb választék, de az ocsóbb árak miatt is. Bevásárló utcát, esti nyüzsgést itt tényleg nem találnál. Sartiban még ilyenkor is van élet. Szerintem jól döntöttetek, de azért látogassatok el Toroniba is! Jó utat és kellemes időtöltést kivánok!
Üdv innen Sartiról!!!
Csodálatos idő van, igazi nászútra való!
Két kérdésem lenne felétek:
1.: Sassosnál nagyon mondták a bukó használatát. Tényleg kell?
2.: mivel tudom kicsalni a remeterákokat a kagylkból?
Előre is köszönöm!
Nem nagyon használtuk, de legyen nálatok, és ha meredekebb helyen jártok tegyétek fel,a rendőr figyelmeztet, akkor ott legyen kéznél. Ajánlanám Nektek hogy dél felé induljatok, a Goa beach, nagyon jó , aztán tovább Sykiánál balra és végig gyönyörű öblök es strandok vannak príma kajákat lehet arrafelé enni. A narancspart északfelé és a neve: Portokali sokan nem találták meg, így van kiírva. A remeterák egyszercsak előjön , szép utat jó időt .
#1175442009-09-16 20:27:06 Válasz a #117486. hsz-ra
én azt ajánlom viseljétek a sisakot,mert mi van ha baleset van??mi 2X borultunk motorral bár semmi komoly bajunk nem lett,de lehetett volna...
Szóval nem olyan kényelmetlen az a sisak,sose tudni.....