Nei Pori
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 4726
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Vscotina
Aktív fórumos
Aktív fórumos
223 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#117430 Üzenet linkje2009-09-15 20:55:00  Válasz a #117391. hsz-ra

Szervusz Anikó!

természetesen egyénileg gondoltam a programokat, mindenképpen valamiféle tömegközlekedéssel, ezért vártam ötleteket.
Nagyon köszönöm a javaslataidat, majd még utánanézek, hogy pontosan hogyan jutok el ezekre a helyekre.

Egyébként a cégem szakszervezete szervezi az utat, és nem volt szívem kihagyni, miután nagyon olcsó volt, és errefelé még nem jártam.

igaz csak egy hét, de nekem ez is csodás lesz.

# 4727
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Busaianiko
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1740 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#117432 Üzenet linkje2009-09-15 21:11:51  Válasz a #117430. hsz-ra Előzmény #117430

Örülök, ha sikerült segítenem, remélem tényleg lesz, ahová eljutsz majd. Nagyon rendesek a cégednél, ha ilyen utakat szerveznek. Szerintem nem fogod megbánni az biztos, hogy elmész! icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif
# 4728
Kitsibog
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
9 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#117812 Üzenet linkje2009-09-21 08:27:18 

Sziasztok!

Mi most először megyünk Nei Poriba, és már nemtudok mit csinálni itthon,annyira várom...Járkálok itt összevissza,szal gondoltam leírom ide a kérdéseimet,hogy addig is enyhítsem az utazás iránti szomjúságomat:D
Először is,mi a Soula apartmanházba megyünk,erről nem találtam semmi infót itt,szval ha vkinek van róla élménye,csak bátran...Mondjuk inkább az érdekelne,hogy mit kéne magunkkal vinni az apartmanba,mert pl nincs ( pl. konyhai kiegészítők), az hogy milyen,igazából nem érdekel,remélem nem leszünk ott sokat:D
Másik kérdésem, hogy mi kicsit el akarunk szakadni az idegenvezetőktől,és persze lesznek alap dolgok,amiket megnézünk,de pl Athénba megpróbálnánk a vonatos túrát icon_cool.gif Ez kb mennyibe fáj fejenként?Ráadásul több napra mennénk icon_twisted.gif Olvastam,hogy ott van egy Allou nevezetű vidámpark,erről van vkinek valamilyen élménye??Vagy valamilyen más vidámparkról?És ha már ott vagyunk,a városnézás mellett elmennénk vmi szigetre hajóval...Ezekről vmi infó esetleg?Rájöttem,h ennek az Athén topicban is utánanézek icon_lol.gif Olvastam azt is valahol, hogy Athén mellett van egy városka,ahonnan indul egy csomó hajó...Az éjszakákat meg nemtudom...elalszunk egy padon..?icon_biggrin.gif vagy keresünk egy kempinget,direkt sátorral is készülünk:D Ha vkinek erről (mmint úgy amblokk sátrazásról) van vmi tapasztalata,nosza icon_mrgreen.gif
Nahát,ez elég hosszúra sikeredett így kora hajnalban:D
Előre is köszönöm,ha valaki válaszol bármelyik kérdésemre!!icon_biggrin.gif
pááá

# 4729
Szzsuzsanna
Aktív fórumos
Aktív fórumos
59 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#117819 Üzenet linkje2009-09-21 09:30:29 

Szia Kistibog.

Mi szept. elején mentünk Nei Poriból Athénba vonattal.
A jegy oda-vissza, helyjeggyel 49 euro volt/fő.Azért ennyi, mert a reggeli vonat intercity volt, és az picit drágább, viszont Larissából 3 óra alatt Athénben voltunk.
Mi úgy mentünk, hogy 7.16-kor indultunk Larissába,és onnan 8,30 körül Athénba. és igy fél 12-kor ott voltunk. Rögtön ahogy kiméssz, van egy metróállomás, amivel direkt a centrumba érhetsz.
Vissza mi az éjféli vonattal jöttünk, az 5.45-re ért vissza.
A pénztárnál Nei Poriban nagyon rendesek voltak, visszafelé is lekérték a helyjegyet. Semmit nem kell vele csinálni, csak simán felszállsz a vonatra.
Viszont Nei Poriban van egy automata, amikor indulsz ott a Nei Pori-Larissa jegyet be kell dugni érvényesiteni. Remélem tudtam segiteni, ha bármi kérdés van, tedd fel nyugodtan.

# 4730
Kitsibog
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
9 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#117863 Üzenet linkje2009-09-21 17:12:37  Válasz a #117819. hsz-ra Előzmény #117819

Köszi az eddigieket!
Szóval ezekszerint van vasútállomás Nei Poriban?Ez nagyon jó hír ám;)Szerinted jobban megéri vonatozni,mint szervezetten menni?Kb. az is ennyibe kerül,és szerintem nincsenek benne a belépők...A másik kérdésem az lenne, hogy béreltetek-e motort vagy robogót?A motorhoz ugye motorjogsi kell?Én a robogót is bevállalnám,de csak akkor ha nem nekem kell vezetni:D És még vmi:a tavernákon kívül vannak aktív programok ott helyben (gondolok itt szörfözés,stb..)?

# 4731
Szzsuzsanna
Aktív fórumos
Aktív fórumos
59 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#117886 Üzenet linkje2009-09-22 09:17:53 

Szia

a szervezett út vasárnap megy, éjjel 1 órakor indul, és este 8 körül ér vissza Athénból, Az ára 40 euro.Ott végig szaladnak veled a városon,és kapsz vmennyi szabadidőt. Ez nem az én műfajom.Én ezért választottam a vonatkozást. Egyébként a vonat gyönyörű tájakon megy, úgyhogy gyakorlatilag egész úton szájtátva ültünk:)
Igen, van vasútállomás, és jegypénztár is Nei Poriban. Nekünk kicsit messze volt, mert pont a másik végén voltunk Nei Porinak, de 20 perc alatt oda sétáltunk. Ja igen, a belépők a szervezett kirándulásban nincsenek benne.
Mi egyébként napijegyet vettünk Athénba 3 euróért, azt egyszer bedugtuk egy kezelőbe az első alkalommal és annyi.
Egész nap egy ellenőrt sem láttunk. Az Akropoliszba a belépő 12 euró, 65 év felett 6.Mi más múzeumba nem mentünk, mert én már voltam Athénba, és lejártam a múzeumokat. Valamint azt gondolom, hogy én már annyi múzeumba voltam, hogy az már nekem nem élmény, hogy ugyanannak a cserépnek egy másik darabját látom:)
Én most azt élvezem, hogy próbálom élni a város életét, sétálok, nézelődök. Élmény:)
Mi nem béreltünk sem motort, sem ilyesmit. A parton elég sok minden van, parasailingtől a motorcsónakkal húzott ketyerékig bármi:) Ami sztem nagyon jó program a Skiathos,csak ne az Evi toursnál fizesd be /bocsi Évi, ha olvasod:))))/. Ők az egyetlenek akik nem az Elisabet társasággal mennek, és sokan panaszkodnak rá. Az Elizabeth nagyon jó. A templomnál van egy iroda, két romániai magyar volt ott, ott a legolcsóbb 35 euro, máshol 40-45. Ugyanaz a program. GYönyörű, és a hajóút, és a buli fergeteges.Ha van még kérdésed,irj nyugodtan:)Mikor indulsz?

# 4732
Kitsibog
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
9 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#117895 Üzenet linkje2009-09-22 14:55:48  Válasz a #117886. hsz-ra Előzmény #117886

Hajnal 1?:)Az szép,viszont van abban valami,hogy ilyen hamar indulnak,nekünk is akkor kéne...Sztem mi is vonatozni fogunk,az új cél Athén mellett a Korinthoszi-öböl...Ti voltatok ott?Állítólag elég nehéz oda eljutni tömegközlekedéssel...Van még egy csomó kérdésem,de azokat mondjuk ott is meg tudom kérdezni,csak már nem bírok magammal:D Athénen kívül megnéztetek vmi messzebb lévő helyet,Mentetek hajóval valamerre,ami nem Nei Poriból indult?
# 4733
Szzsuzsanna
Aktív fórumos
Aktív fórumos
59 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#117896 Üzenet linkje2009-09-22 15:18:38 

Nem voltunk sajnos sem a korinthosi öbölben, sem más hajókiránduláson.
Skiathos nem Nei Poriból indul.
A korinthosi öböl sztem inkább Tolóból v. könyékéről lenne jobban és egyszerübben elérhető. Elég messze van, Athén is 5-600 km között.
Ha jól emléxem, de valahol fent megtalálod a vasuti menetrendet is, 0,14 perckor is van egy vonat, v. itten körül, Athénba, az pl. direkt vonat, arról nem kell átszállni Larissában, ha jól emléxem, de ha irsz egy e_mail cimet, akkor átküldöm neked a menetrendet, mert én lekértem még mielőtt indultunk.
Sőt ha valakit érdekel, akkor szivesen elküldöm olyannak, aki esetleg ide be tudja linkelni.
Athénnál távolabb nem jutottunk. Én szivesen mentem volna, de most igy alakult. Majd legközelebb. Mennyi ideig leszel kint? Mert mi egy hetet voltunk, és abba sokkal több nem fért bele, mert azért pihenni is kellett:)

# 4734
Kitsibog
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
9 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#117933 Üzenet linkje2009-09-23 00:47:59  Válasz a #117896. hsz-ra Előzmény #117896

Igen,már megnéztem több lehetőséget is, hogy hogyan kéne nyélbe ütni ezt a hajókirándulás dolgot...de elég költségesnek ígérkezik:S Már annyi dolog van tervbe véve,hogy fel kéne írnom:D Gondolom látszik,hogy mi nem a pihenésre játszunk icon_cool.gif Ahogy számoltam,kb. a megérkezésünk napján pihizünk majd,de sebaj,abba az egy hétbe sok mindent bele kéne sűríteni:) Megköszönném,ha elküldenéd a menetrendet,mert én is megtaláltam a görög vasút,sőt a busz oldalát is,de elég kínaiul fest ez nekem,pláne,hogy asszem a városok görögül vannak feltüntetve...Pénteken indulunk,és már olyan vagyok most,mint egy kisgyerek karácsony előtt icon_lol.gif Privibe elküldtem a mail címemet!
Köszi mégegyszer icon_redface.gif

# 4735
Jamasz
Törzstag
Törzstag
541 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#117982 Üzenet linkje2009-09-23 21:03:51  Válasz a #117933. hsz-ra Előzmény #117933

Szia Kitsibog. Irtam privit.
# 4736
Szidi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
91 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#118649 Üzenet linkje2009-10-02 08:44:34 

Sziasztok!Itt is felteszem a kérdést,van egy fácskám,ami elvileg egyszer bokor lesz még a nagyim hozta görögországból,a virágai apró csillag alakúak csak este nyíilnak ki (csoportokban találhatók a bokron mint mondjuk az orgona)halványzöld színűek mint maga a növény és isteni illatot áraszt.Idén nei pori tele volt ilyen bokrokkal,és este 10 körül ömlött az utcákra az illata.Tudna valaki segíteni,hogy mi ennek a növénynek a neve?Előre is köszi!
# 4737
Dusza
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
9 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#118652 Üzenet linkje2009-10-02 09:09:24  Válasz a #117933. hsz-ra Előzmény #117933

Vonattal kapcsolatban:
megbízható menetrend van a DB honalapján:

www.db.de

vagy a görög vaút honlapján is:

http://www.ose.gr/ose/content/.....&rm=-1&l=1

vagy:

http://www.isap.gr/eng/index.asp

De Athénba vonattal és túristakalaúz kézikönyvvel ajánlott, az olimposzi riviéráról reggelre ér le a vonat, majd olyan 3 körül indul vissza. 1000x jobb ,mint buszos lehúzással.

# 4738
Dusza
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
9 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#118654 Üzenet linkje2009-10-02 09:16:49  Válasz a #117812. hsz-ra Előzmény #117812

Gondolom már nem aktuális, de az olimposzi riviéráról általunk megjárt, könnyen és olcsón megközelíthető Athén, Thesszaloniki, Dion, Litohoro, Katerini, Larissa, Platamonas. Ha valakinek kellene info: szurkepiszka@freemail.hu
# 4739
Dusza
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
9 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#118655 Üzenet linkje2009-10-02 09:18:28  Válasz a #118652. hsz-ra Előzmény #118652

még valami: a görög vasút megbízható, pontos és tiszta. A személyzet segítőkész.
# 4740
Sziszko
Aktív fórumos
Aktív fórumos
107 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#118685 Üzenet linkje2009-10-02 17:44:09  Válasz a #118649. hsz-ra Előzmény #118649

Szia Szidi!
Azt hiszem csillagjázmin a virág,de ennek inkább fehérek a virágai,de lehet hogy van több változata is.

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 315 316 317 ... 901 902 903   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu