Legjobb ételek - italok
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Általános tapasztalatok
Hozzászóló Üzenet
# 511
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Csutek
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1801 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#11966 Üzenet linkje2006-07-19 11:15:56 

Még szerencse, hogy már ettem.
Jox nem biztos, hogy a kajákat szereti ennyire. Inkább tetszik neki, hogy mi annyira szenvedünk.
Nem baj. Alig egy hónap múlva degeszre tömöm magam az ehhez hasonló finomságokkal. Azokat viszont nagyon sajnálom, akiknek egy évet kell várni a következõ görög menüre.

# 512
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Jox
Admin
Admin
3258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#11968 Üzenet linkje2006-07-19 11:18:54 

# 513
HJudit
Aktív fórumos
Aktív fórumos
306 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#11969 Üzenet linkje2006-07-19 11:20:52 

Korábban téma volt, hogy együnk-e polipot vagy sem. Én megkóstoltam, biztosan a szakáccsal is szerencsém volt, de nagyon nagyon ízlett! Omlós, puha, csirkehús-szerû volt az állaga.
Viszont tegnap késõ este az egyik ismeretterjesztõ adón láttam egy filmet arról, hogy Ázsiában néhol ÉLVE icon_redface.gif icon_redface.gif fogyasztják a polipot!!!
A kisebbeket egészben, a nagyobbakat feldarabolva. És darabolás után is mozognak még jó sokáig a csápok!!!! El nem tudom képzelni, hogy egy élõ lényt próbáljak összerágni, vagy akár csak lenyelni!

# 514
Jox
Admin
Admin
3258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#11970 Üzenet linkje2006-07-19 11:24:25  Én ezt sem enném meg...

Én ezt sem enném meg...

# 515
Jox
Admin
Admin
3258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#11971 Üzenet linkje2006-07-19 11:26:15 

Ezt viszont de..., kivéve azokat az izéket...

# 516
Andra
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1308 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#11972 Üzenet linkje2006-07-19 11:27:22 

Csutek írta:
Amikor gyerek voltam, anyu meg cukrozta nekünk. A családban már csak én eszem így. A többiek soval, borsal, sok-sok petrezselyemmel.

Akkor ezt a fajtát te is ismered. Ezen a környéken viszont nem ismerik és mindenki nagyot nézett, mikor így készítettem el. Ennek ellenére mindenkinek ízlett, még jobban, mint a zöldséges verziója. icon_smile.gif

# 517
Andra
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1308 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#11973 Üzenet linkje2006-07-19 11:30:18 

Jox írta:
Igen, de szerintem a magyar kaják jobbak... icon_redface.gif

Egyetértek veled Jox, szerintem is jobb a magyar konyha. Viszont nem is olyan egészséges.

# 518
Andra
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1308 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#11974 Üzenet linkje2006-07-19 11:32:24 

HJudit!

Én amúgy sem eszem meg a tengeri élõlényeket, de nyersen akkor se enném meg, ha szeretném. icon_eek.gif

# 519
Andra
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1308 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#11975 Üzenet linkje2006-07-19 11:34:14 

Jox írta:
Ezt viszont de..., kivéve azokat az izéket...

icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif Látom hasonló az ízlésünk. icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif
Az ez elõttit én se enném meg. Mi volt az? Valami rákféleség?

# 520
Csutek
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1801 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#11976 Üzenet linkje2006-07-19 11:34:41 

Na végre egy nekem való étel.
A salira gondoltam, nem pedig a töltött tintahalra(ha jól sejtem az utólsó képen az látható).Brrrrrrrrrrrrrr! Ezt a képet este is betehetted volna. A csápokkal rendelkezõ lények az egyedüliek amit nem tudok megenni.Brrrrrrrrrrrrr!
Majd vacsi elõtt újra megnézem. Biztos, hogy nem lesz étvágyam.
Hogy lehet bármilyen lényt élve megenni icon_question.gif Hogy mire képes az ember.

# 521
Rebeka
Törzstag
Törzstag
1109 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#11977 Üzenet linkje2006-07-19 11:35:17 

Nos a nagy tintahal valszeg töltve van a képen. Van aki nem szereti a csápokat, pedig ugyan olyan az ízük, mint a többi résznek. De a töltött tintahal isteni, persze ha jól készítik el. Fetával töltve mindenkinek ajánlom. Itthon sajna általában kicsi méretû kalamarik kaphatók, ezeket nem lehet megtölteni.
A polipnak, tintahalnak leginkább olyan íze van, amilyenre fûszerezik. Alapból mindkettõ kemény husú, oda kell figyelni az elkészítéskor, hogy fogyasztásra omlós legyen.
Én imádom mind kettõt, még a lányaim is legyõzték az ellenértésüket a polippal szemben. De a keleti ízlést már nem tudnám magamévá tenni. Az említett mûsorról én is hallottam, de köszönöm így nem kérném! icon_neutral.gif

# 522
Csutek
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1801 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#11978 Üzenet linkje2006-07-19 11:39:13 

Jox!
Látom, amíg magamhoz tértem a látványtól, azóta betettél egy újabb szörnyet. icon_confused.gif

# 523
Rebeka
Törzstag
Törzstag
1109 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#11979 Üzenet linkje2006-07-19 11:42:02 

A fekete kagylóval hogy álltok? Ha jó nagyokat sikerül találni érdemes otthon saját levükben megfõzni egy alapos takarítás után. A kis "szöszi csomót" ki kell belõlük tépni. Lehet itt is fûszerezést alkalmazni, nem kötelezõ. Csak azt szabad megenni, amelyek maguktól nyílnak ki. A rózsaszín husú a lány, a fehér a fiú.
A rántott kagylót vastag panírban szokták étteremben adni, mert így többnek néz ki. Eredetileg sós lisztbe forgatva sütik ki, bár az elõbbi nekem mégis jobban bejön.
Az idén találkoztam egy finom szószban elkészített változattal, de a receptet sajna elfelejtettem elkérni. icon_confused.gif

# 524
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#11980 Üzenet linkje2006-07-19 11:59:34 

Polip ügyben:

Az lesz gumi szerû, szinte megrághatatlan, amelyiket túl sokáig sütnek. Igazság szerint éppen csak kicsit tovább,mint egy percig szabad sütni. Mind a tintahal, mint a polip húsa rengeteg vizet tartalmaz, ez a sütés során "kisül" belõle, ezért lesz rágós, ha sokáig sütjük. Szóval tévhit, hogy ezek az állatok gumiszerûek lennének, csak éppen ki kell fogni, hogy jól legyen elkészítve, mint ahogy Judit is írta, ha jó, nagyon finom puha, omlós a húsuk.
A tintahalnak van egy hosszúkás hüvelyes teste és a végén a csápok. A testet általában karikákra vágják és panírozzák, ez lesz a kalamári, de a csápjai ugyanolyan ízûek. Mivel ennek amúgy is vékony húsa van, ezt könnyebb rágóssá sütni, mint a jó húsos polipcsápokat. Így aki ilyet próbál elõször, talán jobban jár a grillezett polipcsápokkal, mert azt nehéz elrontani.
Mi amikor saját magunk készítettünk el tintahalat, az elég nagy példány volt és összementek 4-5 centisre. Tök érdekes, hogy ott álssz és a szemed láttára szinte eltûnik az állat icon_smile.gif

Andi

# 525
Csutek
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1801 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#11981 Üzenet linkje2006-07-19 12:02:20 

A fekete kagyló jöhet. Imádom a kagylót. A férjemet azzal riogatom, hogy a nyaralás alatt az apartmanban fogjuk elkészíteni.
Azt monta, hogy addig Õ inkább úszkál, nem hajlandó végig nézni, hogy ott csemegézzünk elõtte. Semmit nem hajlandó megenni, ami a vízben él.

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Általános tapasztalatok
<   1 2 3 ... 34 35 36 ... 139 140 141   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu