Sarti
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 211
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Jgyurics
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
12 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#11898 Üzenet linkje2006-07-18 16:00:19 

Sziasztok!

A párommal elõször megyünk Sartiba és nem tudunk dûlõre jutni, hogy melyik fakultatívra menjünk. Gondolkodunk a toroneosi és az athosi kiránduláson, de nem tudjuk, hogy melyik a jobb. Thessaloniki is érdekelne, de 35 fokban végig gyalogolni a várost, hát, nem is tudom. Amúgy 21 évesek vagyunk, szóval nem gond, ha meg kell mozdulni icon_smile.gif Tudnátok tanácsot adni, hogy mire érdemes elmenni?

# 212
édes
1000. Fórum tag
1000. Fórum tag
273 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#11901 Üzenet linkje2006-07-18 16:48:16 

Mind a kettõ ! Csak azért mert az Athosi sokkal nagyobb kirándulás,ezen belül több olyan helyet érintetek ahová esetlég késõbb visszamennétek-mert szép,különleges.A Toroneos,Blue lagune,Kalóz-hajó,nagyjából egyformák.Thessaloniki helyett inkább buszozzatok át Toroniba,vagy szálljatok le a Porto Kufo-nál-ez egy aranyos kikötõ,vagy biciglizzetek/motorozzatok át Kalamitsibe.
Mikor mennétek?

# 213
Jgyurics
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
12 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#11909 Üzenet linkje2006-07-18 18:41:15 

Augusztus 11-tõl 1 hétre az Apollonal az Apollon apartmanba. Amúgy Édes, köszi a gyors választ!
# 214
Rebeka
Törzstag
Törzstag
1109 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#11911 Üzenet linkje2006-07-18 18:45:26 

édeshez hasonlóan az Athosi hajókirándulást nagyon ajánlanám.Nagyon szép hajóút volt és nagyon sokat el is meséltek a kolostorokról, amiket természetesen csak messzirõl lehet megnézni. Ha van, és mentek, vigyetek távcsövet, szerintem érdemes. Nekünk a Kalózhajó nem jött be, de mindig kapitány és csapat függõ a hangulat.
# 215
HJudit
Aktív fórumos
Aktív fórumos
306 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#11930 Üzenet linkje2006-07-18 21:23:03 

Ahosz hajókiránduláson mi is voltunk négy éve, tényleg sok szépet látni, a part mellett haladt végig a hajó és az idegenvezetõk - 4 nyelven felváltva - mondták, mikor melyik kolostort látjuk. Nagyon szép volt és érdekes. Visszafelé a hajó alsó szintjén görög zenés táncos bemutató volt, amolyan kicsinyített görög est - féle. A végén közös szirtakival. Szóval igen jól éreztük magunkat.
Egy apró jó tanács, vigyetek és vegyetek be vmi émelygés elleni szert, akkor is, ha soha nem volt még rosszullétetek. Én sem tudtam magamról, hogy hajlamos lennék a tengeri betegségre, nem is kicsi hajóval mentünk meg a tenger is csendes volt, odafelé mégis beárnyékolta az utunkat ez az állapot.

# 216
Tucsi001
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
46 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#11933 Üzenet linkje2006-07-18 22:41:29 

Rebeka!

Leírnád pontosabban, hogy milyen helyeket érint az athosi kirándulás? Azt hittem, hogy csak elhajóznak a part mellett. Nekem nagyon tetszett a Toroneos, ha ez valóban nagyobb kirándulás akkor szívesen elmennék erre is. Senki nem ismeri az Anna apartmanokat és az Aeolus utazási irodát?

# 217
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#11950 Üzenet linkje2006-07-19 09:55:32 

Szia tucsi001!

Mikor én voltam az athosi hajóút annyiból állt, hogy a parttól kb. 400 méterre ment a hajó végig az Athos félsziget Sartival szemben lévõ oldalán. Kikötöttünk Amouliani szigetén, itt volt bõven szabadidõ ebédelni és sétálgatni a picike szigeten, majd vissza Sartiba.

Az Aeolusról a utazási irodák topicban írok.

# 218
HJudit
Aktív fórumos
Aktív fórumos
306 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#11963 Üzenet linkje2006-07-19 11:05:45 

Kedves Tücsi!
2002-ben az Athos kirándulás úgy zajlott, hogy Sartiból busz vitt Ormos Panagiasba, Sithonia északi kikötõvárosába, onnan hajóval átlósan keresztbe átszeltük az öblöt és úgy haladtunk a part közelében visszafelé. Ourannopouli városkában kikötöttünk, ott volt 1-2 óra szabadidõ, lehetett ebédelni -ajánlottak is éttermet az idegenvezetõk, de lehet, h. jobb, ha magatok választotok egy szimpatikusat. Mi szendvicset vittünk. Nagyon szép kis város, hangulatos utcácskákkal, sok szintkülönbséggel. Utána megint Ormos Panagiasban szálltunk ki, onnan vissza busszal Sartiba. Látom, Valcsi mást írt, lehet, hogy évrõl-évre változik a program.

# 219
Andra
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1308 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#11982 Üzenet linkje2006-07-19 12:04:22 

Mi tavaly a Blue Lagoonon voltunk. Ha jó a társaság, nem lehet rossz, de nekünk nem nagyon jött be.
Az tény, hogy gyönyörû helyre vittek el minket, a Kék Laguna csodaszép hely. Ott lehetett bóklászni, fürödni 2 óra hosszát, aztán visszafele kikötöttünk egy lakatlan szigeten, ahol kaptunk souvlakit (egy kicsit rágós volt a hús), ouzót, bort, kólát (nekünk már nem jutott) és görög salátát (ami tulajdonképpen csak sima zöldség összedarabolva, feta nélkül). Annak a szigetnek annyi baja volt, hogy az egész egy picike partrész volt, mindenhol körbe meredek hegy vett körbe bennünket, így nem tudtuk felfedezni a szigetet. Két hajónyi embert szorítottak be erre a kis partrészre. Ott megint eltöltöttünk 2 órát, de úgy, hogy nem lehetett sehova menni, úgy nekünk unalmas volt. A végén már alig vártuk,hogy induljunk hazafele.
Visszafele a hajón lévõ társaság túlitta magát piával és érdekes dolgokat mûveltek, többeknek nem tetszett, úgyhogy nekünk nem jött be.
De hangsúlyozom, hogy ez nagyon társaság függõ lehet. Jó társasággal jó kis program lehet.
Több fakultatívon nem voltunk, de arról már a többiek meséltek.

# 220
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Jox
Admin
Admin
3258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#11989 Üzenet linkje2006-07-19 12:28:27  Narancspart

# 221
HJudit
Aktív fórumos
Aktív fórumos
306 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#11990 Üzenet linkje2006-07-19 12:34:08 

Kedves Andra!
Kicsit megnyugtatott, amit írtál a kirándulásról. Így már nem bánom, hogy nem mentünk el a Blue Lagoon túrára. Nekem nagyon szimpatikus programnak tûnt, el is határoztuk, hogy befizetünk, de - ezek szerint szerencsére - a görög est tapasztalatai után mégsem mentünk több fakultatív programra. Ugyanaz volt az esttel kapcsolatban, mint Nálatok, vagyis hogy túl sok embert zsúfoltak össze - egy amúgy nem mûködõ régi étterem udvarára, tömegprogramot csináltak belõle. Ezzel kapcsolatban már leírtam valahol az élményt, olyan érzés volt, hogy teljesen mindegy, hány ember jelentkezik, csak minél többen fizessenek be. Hát, lehet, hogy más fakultatív nem ilyen, de aki teheti, inkább egyénileg kirándulgasson, persze, ha van rá lehetõsége. (autó, robogó) Persze, hajózásnál ez nem lehetséges.

# 222
Il_di
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
11 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#11995 Üzenet linkje2006-07-19 13:05:56 

Szia Tücsi !

Köszi a választ. Bocs, hogy csak most reagálok.
Már nagyon mennék!!!

Üdv:Idlikó

# 223
Jgyurics
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
12 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#11996 Üzenet linkje2006-07-19 13:09:30 

Köszi a tájékoztatást mindenkinek! Azért örülök, hogy nem csak én vagyok kicsit(párom szerint borzasztóan) határozatlan. Valszeg akkor Athosra fizetünk be, a többi napon meg majd egyénileg megyünk a szomszédos falukba. Már nagyon várom, hogy végre induljunk, de még 23 nap. Tavaly voltunk elõször Görögországban, de azóta visszavágyódok, teljesen megfogott az ország, az emberek, meg az egész hangulat.
# 224
Andra
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1308 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#11997 Üzenet linkje2006-07-19 13:17:19 

Kedves HJudit!
Görög esten még sosem voltam, valahogy az a program nem nagyon izgat, de ezek szerint nem maradtam le semmirõl sem.
Végül is mi is direkt egy hajó útra akartunk elmenni, mert itthon ilyesmit nem lehet csinálni. A program leírása alapján nekem is szimpatikus volt ez a fakultatív. Pedig jobb lett volna, ha a másik hajókirándulásra megyek, mert az állítólag jó volt és még delfineket is láttak. icon_cry.gif

A Blue Lagoonnak annyi haszna volt, hogy végig a hajóúton gyönyörû volt a táj és maga a Kék Lagúna is nagyon szép volt. A lakatlan sziget sem lett volna rossz, hogy ha lehetett volna bóklászni és felfedezni a lakatlan szigetet. De hogy ott állsz (vagy ülsz), míg készül a kaja és nem tudsz semerre menni, csak bele a vízbe, úgy nem volt igazán nyerõ. Ráadásul a kajával se lehet jól lakni, még jó, hogy vittünk az útra plussz kaját. A végén már nagyon szomjasak voltunk, de az üdítõ nagyon hamar elfogyott ouzóval meg nem lehet szomjat oltani (amúgy se szeretem), úgyhogy nekünk nem volt nagy élmény.
Viszont, aki a másik hajós fakultatívra ment, az meg volt elégedve, azt mondták, hogy jó program volt. Õk Neos Marmarasból indultak, azt hiszem.

# 225
Andra
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1308 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#11998 Üzenet linkje2006-07-19 13:21:12 

jgyurics!

Isten hozott a csoportban. icon_lol.gif Úgy látszik Görögország nagyon fertõzi az embereket. Sarti nagyon jó kis hely, szerintem tetszeni fog. Nappal nagyon nyugodt és kihaltnak tûnik, viszont este pezseg a falu. Éttermek, tavernák tömkelege, discó is van, millió bazáros, rengeteg ember. Lesz mit nézegetnetek.icon_smile.gif
EGy kicsit irigyellek benneteket, mert tudom, hogy jó helyre mentek.
Jó nyaralást nektek, érezzétek jól magatokat.

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 14 15 16 ... 1105 1106 1107   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu