Toroni
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 511
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Asuto
Aktív fórumos
Aktív fórumos
65 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#119048 Üzenet linkje2009-10-09 10:31:04  Válasz a #118527. hsz-ra

Szia Erika,

úticélból nincs hiány. Nekünk a Skopelos kiesett, mert a Filióban közben megnéztem, hogy nincs 3 (felnőtt) ágyas apartman, köves partra meg nem akarok menni. Kár, hogy nincs nagyobb választék, nagyon-nagyon jó lehet a sziget. Mi még gondolkodunk, Toroni, Sarti, Tolo és Kréta között, bár ez utóbbi ára elég húzós nekünk. Én maradok az előfoglalási kedvezménynél, úgyhogy decemberig majd eldöntjük. Györgyi is üdvözöl.

# 512
Gudli
Törzstag
Törzstag
1067 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#119052 Üzenet linkje2009-10-09 11:30:00 

Szia Erikam!
Toronit mi is imádjuk. Már kétszer nyaraltam ott. Tavaly júniusban és előtte évben pedig szeptemberben. Abban egyetértünk, hogy pihenésre a legalkalmasabb hely. Kristálytiszta vizével egyik legcsodálatosabb part. Biztosan visszatérek még ide.

# 513
Jcs8
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
1 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#119610 Üzenet linkje2009-10-18 23:19:28 

Sziasztok!

Mániákus Görögország rajongók vagyunk a nővéremmel. 2002-ben jöttünk el először, amikor is nem akartuk kárba veszni az elveszett nászutat, így én jöttem a nővéremmel. Ekkor Paralia Katerini-re mentünk. Rákövetkező éven is oda mentünk nosztalgiázni, de nem jól sikerült a hazautazás előtti este. Megtámadtak az albán suhanc kölykök. Nem is részletezem.
Aztán 2006 nyaráig szünet volt, majd 2006-ban Sartira jöttünk. Ekkor még gyönyörű volt, hisz még nem volt ennyire kiépült, mint most. Minden lehetséges programra elmentünk, amit meghirdettek. A legjobban az öszvértúra tetszett, s a hajó kirándulás Blue Lagoon-ba, mert delfineket láttunk. Azóta sem látott delfint, még görög sem.
2007-ben Kammena Vourla-ra mentünk. Ott gyógyvíz megy a tengerbe (nem is volt semmi bajom), bár nem homokos, hanem kavicsos volt a part, de élvezetes volt rá feküdni. A pincér srácok ki is szúrtak bennünket, hogy milyen összetartóak vagyunk (tudni kell, hogy ezt szeretik a görögök, nem a vagány embereket!), s ajándékként különleges kagylókat és kavicsokat találtam az erkélyen levő székemen. A mai napig nem tudom ki volt az, de szeretnék vele találkozni. Mint kiderült Silverio a tulaj tudja ki volt,de nem árulja el, csak ha jövőre vissza megyünk, s akkor már férjhez is adnak. Na oda vissza mennék.

Én tavaly június 18-án mentem ki egyedül Toroniba és augusztus 2-án már fent is ültem a buszon. Toroni gyönyörű, nappal nyugalmas, éjjel felpezsdül a falucska. Igaz nekem nem volt túl sok élményem, mert ott dolgoztam és a 2 óra szieszta rövidnek bizonyult. Sétálni hajnal 1-2 körül vagy a szabadnapon (ami akkor volt,ha mi kértük). Természetesen mivel megrögzött Görögország mániások vagyunk a tesómmal (most már a szüleink is), vissza mentem Sartiban pihenni. A pihenést egyedül boltról-boltra képzeld el, mert 4 nappal később mentem haza, így elkapott a heves ajándékvásárlási láz. Mikor befejeztem, eljött a megérdemelt úszás is (bár igaz a cuccokra nem vigyázott senki). S mint megtudtam mákom volt, mert igen lopnak már Sarti-n is. Este 5:40-kor indult vissza busz Toroniba. Itt volt a másik legszebb élményem. Azonkívül, hogy fantasztikusan gyönyörű helyiségeken/városokon mentünk át, a kalauz srác rámbízta minden ok nélkül a jegyeket és a rengeteg pénzt. (Ők bezzeg megbíznak bennünk,mi meg nem nagyon. Szégyen.) Ajánlani tudom Kalamitsi-t. Ha tudtok, egyszer menjetek végig a Sarti-Toroni útvonalon busszal. Megéri. 1,20 a buszjegy.
2009 augusztus 1-8 Santorini szigete. Hát emberek életem első repülése volt, s garantálom, hogy nem az utolsó (FANTASZTIKUSAN FRENETIKUS élményben volt részünk). S nem került sokkal többe, mint a buszos út, de a legjobb az volt, hogy nem kellett 20-25 órákat buszozni, hanem 2 óra alatt ott voltunk. Santorini előtt még le kellett szállni Zakyntos-on, hogy a szerelők vmit megbütyköljenek az ottani Malév gépen, de 20 perc sem volt, s újra felszálltunk. Minden program szuper volt. Apukám a törött lábával megjárta a vulkán túrát. Gratula. Thira(Fira) amennyire főváros, a legszebb helyén a legbüdösebb (pisi szag). Volt fényképezés tengeri sellővel és a tenger királyával, hajókázás, buszozás, rengeteg séta, étterem.

Zárásként csak annyit, hogy megtanultuk, hogy 2* ugyanoda sose menjen vissza az ember, mert másodjára csalódni fog. Így mi eldöntöttük, hogy azon az áron más helyre megyünk.

Jövőre talán Rodosz, Korfu vagy Zakyntos.

S

# 514
Vaesz
Aktív fórumos
Aktív fórumos
418 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#120702 Üzenet linkje2009-10-28 14:27:07 

Jajj, de szívesen lennék most a finom homokos, aprókavicsos parton Toroniban!!!
# 515
Gudli
Törzstag
Törzstag
1067 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#120822 Üzenet linkje2009-10-29 19:53:32 

Egyetértek! Toroni imádni való hely!
# 516
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Busaianiko
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1740 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#120831 Üzenet linkje2009-10-29 21:18:54  Válasz a #120822. hsz-ra Előzmény #120822

Idén nyáron mi is töltöttünk pár órát Toroniban! Annyira nem volt csendes, mint ahogy az itt leírtak alapján számítottam, de nekem is nagyon tetszett. Egyik legemlékezetesebb délutánt ott töltöttük, a tenger, a kabócák, a csend ........ de jó is lenne visszahozni azt a napot!!! icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif
# 517
Gudli
Törzstag
Törzstag
1067 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#120870 Üzenet linkje2009-10-30 10:14:51 

Szia Anikó!
Szóval Toroninak tényleg nincs az a nyüzsgő sétáló utcája, tele boltokkal, de a hosszan elnyúló part mellett azért nagyon sok az apartmanház és vannak tavernák. Ezek azért a szezonban megtelnek. Igy aztán a parton is sokan vannak. Mi már voltunk szeptember 3. hétben és június 3. hetében is itt nyaralni. A kettő összehasonlithatatlan. Szeptemberben tényleg nagyon nyugis volt, szinte kihalt. Volt úgy, hogy az öbölben a szikláknál csak ketten voltunk. De a strandon is 10-20 méterre volt a legközelebbi strandoló ember. A boltok és tavernák zöme már zárva volt. De azért enni, inni akkor is lehetett. Sarti és Neos Marmaras is közel van hozzá. Helyi busszal is elérhető. De azért mi imádtuk a hosszan elnyúló változatos partjával és kristálytiszta vizével együtt.

# 518
Busaianiko
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1740 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#120964 Üzenet linkje2009-10-30 16:58:12  Válasz a #120870. hsz-ra Előzmény #120870

Szia Gudli, mi augusztus utolsó hetében jártunk ott, és nagyon sok autó volt, egyik helyen még várni kellett arra is, hogy ki tudjak szállni a kocsiból, és a faluban lévő partokon is sokan voltak, de visszafordultunk és még a falu előtt lévő parton -valamelyiken- álltunk meg. Ott alig voltak páran, és tényleg isteni volt a csend, a nyugalom. Nagyon-nagyon élveztem azt a napot!!! Lehet, hogy ha egyszer arra nyaralnánk szivesen töltenék ott több időt is! icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif
# 519
Lovas zsuzsa
Aktív fórumos
Aktív fórumos
224 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#121008 Üzenet linkje2009-11-01 16:38:09  Válasz a #120964. hsz-ra Előzmény #120964

Szia!
Toroni állandó lakosainak száma 14-20 fő,az apartmanok tulajdonosai 99%-ban Thessaloniki lakosok, nyári szabadságukat töltik Toroniban /azért nem akarnak üzleteket, zajt, discot,és tőbb szállodát mert ettöl "menekülnek" s mint a régió kőzpontja dirigálhatnak,azaz meghatározhatják mi legyen vagy ne legyen.Hat éve járunk Toroniba van ugy hogy kétszer is, akkor megyünk amikor a gyerekeknek elkezdödik az iskola mert akkor nagyon kevesen vannak a parton.Az első turnussal utazunk,akkor mondhatod hideg a tenger,nem annyira 23-24fok viszont nem kell napernyő mert nagyon szépen barnit a nap, akkor járjuk be a partot, van egy Gumotex kajakunk és azzal 8-10órás túrákat teszünk. Két három napot Vourvourun töltünk nagyokat fürdünk,élvezzük a fehér homokot, a türkiz tengert /érdekes még eddig senki sem irt róla semmit, pedig a Blue Lagoon túrásokat oda viszi a hajó, a Diaporos szigetre,Vourvouru pedig vele szemben van a szárazföldön.
Toroni a béke szigete remélem az is marad,nem kell elmenekülnünk mint Sartiból.Sarti is ilyen volt valamikor ugy tizenkét éve.

# 520
Busaianiko
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1740 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#121017 Üzenet linkje2009-11-01 19:00:33  Válasz a #121008. hsz-ra Előzmény #121008

Mi is szeretjük a csendes, nyugodt helyeket. Azért is álltunk meg Toroniban pihenni a chalkidikis körutunkon. Nekem nagyon tetszett, de ha mennénk oda üdülni biztos, hogy mi is későbbi időpontot választanánk.
Szeretünk úgy üdülni, hogy csend legyen, nyugalom, viszont legyen autó, hogy ha másra vágyunk akkor fel tudjunk kerekedni és akkor elmegyünk olyan helyre!
Én is remélem, hogy sok szép hely marad meg ebben a mai formájában, ahogy megszerettük!!! icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif

Mi is így szerettük meg Makrygialost, és azóta csak négy év telt el, máris sokkal nyüzsgőbb kis falu, mint 2005-ben volt! De azért még szeretjük!

# 521
Zsebkuty
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1375 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#121051 Üzenet linkje2009-11-02 11:23:46  Válasz a #121008. hsz-ra Előzmény #121008

icon_lol.gif Szia!
Irtak bizony, Vourvourou-nak is van topicja!

# 522
Vaesz
Aktív fórumos
Aktív fórumos
418 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#121688 Üzenet linkje2009-11-21 14:25:30 

Sziasztok!
Nekem is nagyon tetszett Toroni! Viszont most szeptember első két hetében már túl kihalt volt, tényleg senki sem volt. Szerintem ez nem is lett volna gond, ha nem lett volna rossz idő a második héten végig. Na, ilyenkor tényleg hiányzott néhány beülős hely, mert azért valljuk be, zuhogó esőben az apartamanszoba sem vígasztaló látvány. Még szerencse, hogy autóval mentünk, és tudtunk csatangolni, és nem csak a szoba falát néztük...De napfényben Toroni és a partja tényleg csodás és hihetetlenül szép tiszta.

# 523
EnciPenci
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
5 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#122638 Üzenet linkje2010-01-04 16:59:58 

A családommal már 2x jártam Görögországban: 2003-ban Paralián, 2006-ban pedig Krétán.Paráliára busszal, Krétára pedig repcsivel utaztunk. Miután megnéztük idén a Görögbe fogadva c. filmet kitört belőlünk a Görögország mánia és úgy döntöttünk h vagy 2010ben vagy 2011ben visszalátogatunk az országba az északi részre. Miután tüzetesen átnéztünk pár u.katalógust és üdülőfalut, úgy láttuk h az Apollon travellal volna érdemes menni, mert ott a 16 éven aluliaknak csak a buszt kell fizetni (én most leszek 15). Az üdölőfaluk közül Toroni és Sarti jöhet szóba. Néhány információt szeretnék begyűjteni tőletek.

-Az Apollon kat-ban Toroninál 4 apartman van feltüntetve: Gina, Apollon, Sakis 2000,Vangelis. A Gina apartmanról "nem sok jót" hallottunk így azt elvetetttük. Maradt tehát az előző három. Ha vki már volt vmeikben kérem írja le a véleményét, hogy volt felszerelve(tányérok,evőeszközök stb.).

-Mivel a repcsi árban kicsit meredek, anyumnál pedig ki van zárva h kocsival menjünk, ezért a busz mellett döntöttünk. A fakulatív programok közül 3 lenne ami érdekel: Meteora, Blue Lagoon túra, Athos. Segítségeteket kérném h ezek közül meikre lenne érdemes befizetni?

Toroniről azt írja a kat. h csendes nyugodt. Ez mind szép és jó mert nem nyüzsgő,zsúfolt helyen szeretnénk lenni, de az sem volna jó ha túl kihalt lenne. Toroni ugye nem ilyen? icon_smile.gif
Előre is köszönöm a segítséget és várom a hozzászólásokat!

Enci

# 524
Gudli
Törzstag
Törzstag
1067 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#122649 Üzenet linkje2010-01-04 21:34:03 

Szia EnciPenci!
Az Apollon honlapján már fenn vannak az idei árak. Éppen most nézegettem. Én biztos, hogy Apollon párti vagyok. Egy-két kivétellel, még mindig velük utaztam és busszal. Maximálisan elégedett voltam velük. A sofőrök rutinosak, jól szervezettek.Toroniban már kétszer voltam. Egyszer a Sakis 2000-ben, egyszer pedig a Vangelisben szálltunk meg. Úgy látom, hogy ebben az évben csak A Vangelisbe és az Apollon apartmanba lehet foglalni. Nekem semmi problémám nem volt egyik szállásal sem. Tökéletesen elégedett voltam vele. Mindkettő közel van a parthoz. Tiszta, kényelmes ágyak. Minden müködött benne. A légkondiért nem kell felárat fizetni. Állandóan volt melegviz. Izlésesen berendezett szobák. A nyilászárók fel voltak szerelve szúnyoghálóval. A fürdőben van zuhanyfüggöny, ami nem éppen jellemző a görögországi apartmanokban. A konyhában minden szükséges felszerelés megvolt. Páraelszivó, normál méretü hütőszekrény, 2 főzőlapos rezsó. Ezekben az apartmanokban általában annyi tányér, pohár és evőeszköz van, ahány személyes az apartman. Ha van türelmed és időd visszaolvasni, én nagyon sokat irtam róla, mivel nekünk Toroni a szivünk csücske. Valóban nincs az a nyüzsgő bevásárló utcája, de azért, főleg szezonban itt is van élet. Tavernák, kávézók itt is vannak. Enni-inni itt is lehet. Helyi buszjárattal eljuthatsz Sartira és Neos Marmarasra, ahol pénteken jó kis piac van. Toroninak viszont nagyon szép és változatos a partja. A Meteorák innen nagyon messze van és drága is. Ismerőseimnek azt szoktam javasolni, hogy akkor inkább Nei Poriba, Olympic Beach-re vagy Paráliára menjen. Onnan közelebb van és fele annyiba kerül. Ha még van kérdésed szivesen válaszolok. Ha priviben küldesz egy e-mail cimet, képeket is tudok küldeni. Remélem segitségedre voltam.

# 525
EnciPenci
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
5 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#122676 Üzenet linkje2010-01-05 16:56:50  Válasz a #122649. hsz-ra Előzmény #122649

Szia!
Nagyon köszönöm az infókat! icon_smile.gif Majd megnézem az Apollon honlapján mert nekem csak 2008-as katalógusom van amit még anyumék hoztak az utazáskiállításról. Itt az e-mailem, ha tudnál képeket küldeni megköszönném: huszar.eniko@citromail.hu

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 34 35 36 ... 44 45 46   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu