Bocs mégcsak most tudok reagálni a hozzászolásodhoz!Ha hazaértünk szivesen irok neked a tapasztalatainkról Mi is önellátást választottunk,mert mi nem igazán szeretünk idöhöz kötve lenni,mert mi mindig uton vagyunk mi ilyen kirándulosok vagyunk Két ismerös most jött haza Falirakiról és azt mondták,hogy a part menti tavernák drágák,de beljebb ahol a görögök is esznek az nem vészes Kaptunk két nevet a Familia és a Zorba taverna nevet.Érdemes egy kicsit gyalogolni mert ezek jól is föznek és van menü ami 8-10 euroba kerül.ugy hogy mi nem fogjuk kimélni a lábunkat és megkeressük kaptunk térképet,hogy hol találjuk a szállásunktól kb 10 perc séta Rodosz városban azt mondták,hogy ne együnk ne igyunk mert nagyon drága pl egy frissenfacsart gyümölcslé 8euro,kávé 6 euro ,üditö 4euro
Igazat adok a Ferrarinak,repülni nagyon jó és a fenti látnivalok fantasztikusak,nekem a kedvenceim a felhök Olyanok mint egy habostorta teteje Szép látvány
Igazad van, nagyon szép látvány a felhõk fölött repülni. Amikor elérjük az Égei tengert az is csodálatos, fentrõl megpillantod a sok kis szigetet.
Ez leírhatatlan.
Hát, tényleg nagyon rég jártál Rodoszon. Pld: 800 ft itthon 3 dl fanta? A Hiltonban lehet de nem nevezhetném átlag magyar árnak. Daniék hamarosan mentek majd kíváncsi leszek a véleményére! Több szem többet lát.
2 éve voltam Rodoszon.
Egy vacsora 8-10 euróból kijön. Szerintem, ha itthon elmész vacsorázni sokkal többet fizetsz.
Ha elmegyek nyaralni egy évben egyszer nem szoktam átszámolgatni az árakat. Viszek valamennyi eurót és azt tudom, hogy abból mit vehetek meg és mit nem.
Idén egy vacsora 2 felnõtt és 1 gyerköc részére 38 euro volt Rodoszvárosban( régi városrész)és 30 euro falirakiban. S mind a kétszer 3 üdítõ + 1 gyrostál,1 muszaka és egy gyerekadag sült krumli rántotthús falatkákal volt. Azok az árak 2 éve talán aktuálisak voltak de idén már nem érvényesek. Csak tudom mert alig egy hete jöttem haza. Ne állíts olyat amiben nem vagy biztos.
Az idei árakat valóban nem ismerem, hiszen az idén még nem voltam.
Tavaly Koson 4 felnõttnek a vacsora 35-40 euró között mozgott.
Nem kerestük az olcsó helyeket, elsõ este bementünk egy helyre amelyik szimpatikus volt, összebarátkoztunk a személyzettel és minden este odamentünk.
Azért kíváncsi leszek az idei árakra.
A rodoszi tavernákat még két hét és leellenõrizzük...
Falirakin volt egy ismerõsünk aki nem rég jött haza....
Last minuton voltak ,azt infót kaptuk ,hogy Falirakin a parton
tényleg kicsit drágábbak az árak ,de mint mindenhol itt is
oda kell menni ahol a helybeli görögök járnak enni. kicsit beljebb egy kis sétával elérhetõek ezek a tavernák.
Amúgy most jöttünk haza Pestrõl voltunk a Dias Zeusnál (Kati és mindenki millió puszi)
ott is megerõsítették hogy beljebb valóban barátiabbbak az árak..
Kyra netán ismerõs-e ez a két taverna: Zorba és a Famylia(Faliraki)
Kaptunk egy térképet az irodában a komp járatokról sajnos úgy fest
nem tudunk vagy csak körülményesen eljutni Santorinire,majd esetlekg jövõre Kréta Onnan menne közvetlen járat....
Idén marad Symi talán még Tilos...
Bár csak ott toporgnánk már valamelyik bejáratánál..
Kalimera
Köszönöm az információkat, tényleg tök jó ez a honlap.
Már alig várom,hogy szeptember legyen.
Egyébként mi is kirándulósak vagyunk, egy kis séta nem fog ki rajtunk.
Imádok menni és nézelõdni.
Konzerveket vagy szalámit lehet vinni táskában a repcsin(persze a csomagtérbe gondoltam)?
Puszi mindenkinek.
A Zorba ismerõsen hangzik tuti, hogy láttam de halovány gõzõm sincs róla melyik részén. Mi a Flóra tavernában voltunk. Ezt egy idõs házaspár üzemelteti. A muszakájuk egyenesen isteni volt.
Õszintén irigyellek! A helyiek nagyon kedvesek. Én is szívesen visszamennék! Ha ott vagytok Falirakiban van egy viszonylag nagy bazár és taverna labirintus. Van több olyan üzlet amiben olivás termékeket és különbözõ mézeket árulnak. A narancsmézet ( ha szeretitek a mézet) vegyetek és kóstoljátok meg! Nagyon, nagyon, nagyon finom!!! Bánom, hogy csak 1 üveggel hoztam haza belõle. Vettünk ouzo-s cukorkát (nincs benne alkohol) az is finom.
Szia Kyra
A narancsos mézzel Thassososon már szemezgettünk , most
remélem nem marad ki idén...
Biztos becserkésszük a taverna labirintust...
Hihetetlen eddig nem is hallottunk Falirakiról, most meg csak úgy jönnek szembe az infók az ismerõsöktõl, tegnap is volt az Andi naptejet tankolni tartalékba és a drogériás is ott volt..
csak jókat mesélt õ is.. sõt szeptemberben tervezi a vissza utat...
Már vagy öt ismerõs is volt Falirakin..
Leendáék haza jöttek ...
Van egy üres sporttáskánk nem jössz vissza velünk
Kalimera