Paralia
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 1021
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Jeki5
Aktív fórumos
Aktív fórumos
77 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#12322 Üzenet linkje2006-07-22 11:23:04 

kösz Rebeka!

hát, belegondoltam a dolgokba, és oda vagy fakultativ uttal tudunk akkor elmenni, vagy tényleg megpróbáljuk gyalog (ez utóbbi nem valószinü).
esetleg Paralián lehet hogy beszállunk vkinek az autókölcsönzésébe, és úgy el tudnánk menni. de már nagyon bonyolitom ezt a helyzetet, bocs mindenkitõl, de nem bírom kivárni augusztus 7-ét. icon_eek.gif icon_eek.gif icon_eek.gif icon_eek.gif icon_eek.gif icon_eek.gif icon_eek.gif icon_eek.gif

# 1022
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Busaianiko
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1740 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#12324 Üzenet linkje2006-07-22 11:31:01 

Szia Jeki5! Ha Lithochoroból indulsz gyalog, nincs messze a Zeusz kádja. Kb. félórás kényelmes séta gyönyörû helyen. Kiépített gyalogút van végig, és amikor mi fenn voltunk júniusban még rengeteg víz volt, hatalmas vízeséssel, ami késõbb nyáron sajnos már úgy tudom nincs meg, csak egy kis víz van a "kádnak" nevezett mélyedésben.
De semmiképp ne hagyjátok ki, mert gyönyörû ott végigsétálni. Egyénileg jobb, mint fakultatív, mert nyugodtan nézelõdhetsz, csoporttal viszont csak rohanás az egész. Utána Lithochoroban is nézzetek szét. Nagyon szép kis város, gyönyörû kávézókkal!!
Viszont a hegyre a menedékházig, az már azért húzósabb, szerintem, azt nem ajánlom gyalog! Esetleg, ha tényleg túrázni akartok! Oda jobban autóval, busszal, vagy robogóval láttam felmenni embereket.
Kellemes nyaralást neked és szép idõt!!!

Letícia! Te is Makriban nyaraltál júniusban, mert akkor lehet, hogy Te vagy az, akivel a Kagyló partyn beszélgettem sokat? Ha igen, akkor örülök, mert már rég figyeltelek, hogy mikor bukkansz fel, ha nem akkor elnézést! Igazad van, hogy most tényleg a tengerben, vagy legalább mellette volna jó, ott könnyebben elviselnénk ezt a nagy hõséget!

# 1023
Jeki5
Aktív fórumos
Aktív fórumos
77 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#12325 Üzenet linkje2006-07-22 11:42:32 

anikó!

de jó hogy írtál! akkor ha a Zeusz kádig fél óra, azt kibirjuk:) és Litochorót pedig megnézzük, Paraliától nincsenek messze, busszal 15 perc eljutni oda.
köszi szépen az infókat róla.
huh, nem tudom szabad-e, de ajánlok egy linket azoknak, akik egyénileg akarnak utazni a környék helyeire, Katerinibõl: www.ose.gr .
ez a görög vasút honlapja, ott vannak az indulási idõpontok, meg az árak is.

# 1024
Keke
Aktív fórumos
Aktív fórumos
266 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#12326 Üzenet linkje2006-07-22 11:53:27 

Szia jeki!Mi fakultatív program keretében mentünk az Olymposra és busszal felvisznek a Stavros menedékházig,utánna vissza Litochoroba és gyalog megy a csoport a 'kádig' icon_lol.gif Kiépített út vezet végég,gyönyürû és a 70éves bácsi simán végég gyalogolta.Ne hagyjátok ki mert meseszép!15euro volt tavaly,mi az Apollontól voltunk és a kinti irodája a Lemonas Travel.Nagyon jó volt!!!!
# 1025
Keke
Aktív fórumos
Aktív fórumos
266 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#12327 Üzenet linkje2006-07-22 11:56:31 

Kriszta!Egy ismerõs most jött meg Plataniasból és nagyon tetszett neki.Vannak nyüzsgõ helyek,a nyugati részen volt ott kitûnõ partok,hát kíváncsi leszek rá!Paralia biztos más mert eddig a legjobb part ott volt,pedig voltunk már pár helyen nyaralni.
# 1026
Jeki5
Aktív fórumos
Aktív fórumos
77 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#12330 Üzenet linkje2006-07-22 12:01:29 

ha 15 € akkor megéri, majd megkeressük ezt a Lemonas travelt:))
kösz Neked is keke!

# 1027
Keke
Aktív fórumos
Aktív fórumos
266 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#12332 Üzenet linkje2006-07-22 12:08:00 

Jeki!A Lemonas Travel címe:Agias Paraskevis str 6
A templomma szemben van egy gyrosos és melette cukrászda.Na a cuki fele elindulva kb a 2.utca.Tavaly egy mókus volt kirakva elé ketrecben!Magyar lányok dolgoznak az irodában.

# 1028
Tibike
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
6 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#12333 Üzenet linkje2006-07-22 12:40:01 

Sziasztok!
Mi a Hellas apartmanba megyünk a párommal aug.11-tõl.Valaki volt már a Hellasban?Mert én csak képeket láttam róla,kívülrõl elég jól néz ki.A külön konyhásat választottuk,ott lehet néha picit fõzni.
Ki tud errõl az apartmanról vmit?Messze van a parttól?
Köszi a választ!
Klári

# 1029
Rebeka
Törzstag
Törzstag
1109 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#12334 Üzenet linkje2006-07-22 13:28:02 

Klári!
Mi tavaly a Hellasban laktunk, de fenn a 3 szobás apartmanban. Nos a parttól nincs messze, a 3. utcából nyíló keresztutca. Viszonylag csendes hely (ha Parálián van ilyen), minden könnyen megközelíthetõ. A tulaj vagy a fia rendszerint ott van a portán, ahol kapható frissítõ, sõr, kávé, nagyon segítõkészek. Nálunk nagyon értékelték, hogy minket érdekel az ország, sok mindent látni akarunk, így szinte a "csillagot lehozták az égbõl". Az épülettömb mellett egy üres telek található, ahol lehet parkolni. Maga az apartmanban semmi luxus, szokásos felszerelés, minõség. Nyílván vinni kell kávéfõzõt, konyharuhát, sör és konzervbontót, nagyobb fõzésekhez nincs felszerelés. De a takarítónéni naponta jött. Mi megkönnyítettük a dolgát, mondtuk csak hagyja ott a szemeteszacsit, majd a többit megoldjuk mi. Nyílván rettentõen hálás volt, a kicsinek ajándékkal kedveskedett, stb. Igazán nem tudom mibõl állt volna a napi munkája. icon_lol.gif
A tenger látványát viszont ne várd, ez még a legfelsõ szintrõl sem adatott meg, de mivel a mi erkélyünk hátra nézett nem az utcára reggelente nagyon szép volt az Olympos. A másik oldalról viszont esténként nézegetni lehet az utca forgatagát.
Arra számoljatok, hogy vannak idõszakok amikor kevés víz jön a csapból, fõleg ha mindenki egyszerre szeretne fürödni. Egyszer ottmaradtam talpig habban, percekig várva a vízre. icon_confused.gif De az is lehet, hogy ez a legfelsõ szintnek volt a következménye.
Csak egy mulatságos story: érkezésünkkor, ami a busz érkezésével egybe esett, a tulaj fia, hogy segítsen nekünk, megragadott pár táskát, köztük egy kicsit, ami a legnehezebbnek bizonyult. Hiába akartuk lebeszélni róla kedvesen, hogy azt inkább ne, gondolom ifjúi virtusból sem akart megfutamodni. Na a második kanyarba már nem szállt be mondanom se kell. icon_lol.gif

# 1030
Bajzaj
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
3 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#12335 Üzenet linkje2006-07-22 13:30:27 

Sziasztok, most jöttem haza Paráliáról.
Hát nem szerettem bele úgy, mint Polychronóba, Krétába, Rodoszba, Szamoszba, Santorínibe...
A görögök nagyon kedves emberk.
De két személy részére 2,5x3 m szoba gyanánt... Ilyet még nem láttam. S ez az ARTEMIS hotel **(???). Hihetetlen szinvonal alatti hely. Talán azért, mert a szerbek így is ellepik. Nem tudom.
A tenger már csak Tunéziában volt silányabb, tavaly. Ja meg Ogyeszában, 1976-ban.
Mi Szlovákiából a FERROTOUR-ral voltunk. Felvidékiek kerüljétek!!! Magyarországon, ha valaki kooperálni kezdene velük - vigyázat!

# 1031
Tibike
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
6 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#12336 Üzenet linkje2006-07-22 13:35:45 

Szia Rebeka!!!

Köszi a választ!És a takarítónéni minden nap jön?Milyen idõpontban?amikor Sartin voltunk,ott nekünk kellett az apartmant takarítani.Az is jó,ha van porta,legalább vki ügyel a házra.
Klári

# 1032
Rebeka
Törzstag
Törzstag
1109 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#12339 Üzenet linkje2006-07-22 14:24:29 

Nézd Klári!
Én délelõtt láttam a takarítónénit a szobákban ügyködni, de mondom mi a legelején tisztáztuk: majd mi megoldjuk. Tisztázni szeretném: bár a hölgy bejárt a szobákba senki nem emelt ezért panaszt, tehát gondolom ügyeltek arra, hogy senkit ne zavarjanak és nyílván nem nyúltak személyes dolgokhoz. Nekünk is megelpõ volt, mert soha nem tapasztaltunk ilyesmit, sõt én igyekszem tényleg tisztán hagyni magam után az apartmant, senki ne mondhassa, hogy a magyarok igénytelenek, koszosak. Ez már kisebb mánia nálam.
És a porta: voltunk több olyan helyen ahol nem volt semmi ilyesmi, inkább csak egy társasházhoz volt hasonlatos a dolog. Így viszont mindig van ott valaki, aki oda tartozik, van kivel tartani a kapcsolatot amellett, hogy természetesen egy folyamatos felügyeletet biztosít.
Egy szó mint száz: semmi extrára ne számíts, hozza az átlagos színvonalat a hely. Van egy igen kicsi studió is, de nektek külön konyha lévén nem ez jut.
Gondolom a Panorámával utaztok. Szeretem õket, még nem okoztak csalódást.

# 1033
Rebeka
Törzstag
Törzstag
1109 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#12340 Üzenet linkje2006-07-22 14:28:53 

Még egy kérdés: Sartin hol laktatok? Mi anno ott is a Panorámával voltunk a Papusban, na ott azért takarítással kellett kezdenem, de aztán jó volt. icon_wink.gif Tény ott miénk volt az a szoba, ahol az elutazók berakhatták a csomagjaikat. Idióta megoldás volt annak a szemszögébõl aki éppen ott lakott.
# 1034
Tibike
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
6 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#12344 Üzenet linkje2006-07-22 14:54:06 

Szia Rebeka!
Igen, a Panorámával utazunk.Eddig még nem hallottam róluk,de ahol foglaltam a szállást,az utazási irodában,nagyon jónak tûnik,+olvasgatva a fórumot,még nem volt vele senkinek sem gondja.
Nekem is fura a takarítónõ,mert a mi érdekünk is,hogy a saját szállásunkra vigyázzunk,ilyet külföldön még nem tapasztaltam,hogy lett volna külön takarítás.
Klári

# 1035
Tibike
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
6 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#12346 Üzenet linkje2006-07-22 15:05:40 

Mi Sartira a Gold Sunnal utaztunk,és a Kosmasban volt a szállásunk.Jó kis hely volt,azt hiszem szinte akkor lett kész,nagyon látszott még rajta,hogy új.Ott a házban volt seprû,felmosó cucc,ha kellett kitakarítottunk,de nem sokszor volt rá szükség.Ott mi sem láttuk a tengert,földszinten voltunk,de szép hely volt.
És a takarítónõvel milyen nyelven beszéltétek meg,hogy nem kell takarítania?Mert én nem tudok görögül,csak németül,angolul.
És a medúzákkal mi a helyzet augusztusban?Tényleg sok van,vagy ha szerencsénk van,kifoghatjuk,hogy nem lesz egy se?
Biciklit lehet-e kölcsönözni,és ha igen,mennyiért?
Köszi a válaszaidat,kedves vagy! icon_biggrin.gif
Klári

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 68 69 70 ... 800 801 802   >

Copyright © 2003-2026 Hellasz.hu