Utazás busszal
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Utazás
Hozzászóló Üzenet
# 61
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Marta
Aktív fórumos
Aktív fórumos
58 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#12154 Üzenet linkje2006-07-20 17:21:21 

Sziasztok!
Még egy kérdés: Az autóbusz hûtõgéppel (víz, sör, gyümölcslé), és meleg ital (kávé, tea, instant-leves) büfével vannak felszerelve. Ez most automatát jelent? Ha igen akkor apróval kell felszerelkezni.
Köszi Márta

# 62
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
BalázsAttila
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
11 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#12155 Üzenet linkje2006-07-20 17:38:00 

Sziasztok!

Nem akkarok senkit meg bántani de javaslom hogy gondolkodjon el azon ami írt, egy 2-2.5-3 éves gyereknek baromira nem jó a 23 óra buszozás emögé belehet bármit magyarázni mert hogy olcso meg hogy gyerek stb...
Én váltig állitom hogy aki gyereket válall az biraj már ki azt 4-5-6 évet hogy ne mennyen külföldre se mivel mert egy ekkora gyereknek a Balaton pont akkora élményt jelent mint bármelyik tenger, és a Balatonál is kilehet fogni jó idöt, mivel viszonylag közel van ezért akkor kell felkerekedni mikor jó idö van mert a Balaton jelen állapota mellete aki nem talál szállást 5 perc allat az vak.

Most meglehet kövezni.

# 63
BalázsAttila
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
11 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#12156 Üzenet linkje2006-07-20 17:39:43 

Nem amikor meg áll a busz akkor a soförnél kell forintba fizetni érte és õ is adja oda.

Üdv,

# 64
Csutek
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1801 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#12157 Üzenet linkje2006-07-20 17:54:41 

BalázsAttila írta:
Sziasztok!

Nem akkarok senkit meg bántani de javaslom hogy gondolkodjon el azon ami írt, egy 2-2.5-3 éves gyereknek baromira nem jó a 23 óra buszozás emögé belehet bármit magyarázni mert hogy olcso meg hogy gyerek stb...
Én váltig állitom hogy aki gyereket válall az biraj már ki azt 4-5-6 évet hogy ne mennyen külföldre se mivel mert egy ekkora gyereknek a Balaton pont akkora élményt jelent mint bármelyik tenger, és a Balatonál is kilehet fogni jó idöt, mivel viszonylag közel van ezért akkor kell felkerekedni mikor jó idö van mert a Balaton jelen állapota mellete aki nem talál szállást 5 perc allat az vak.

Most meglehet kövezni.

Nem hiszem, hogy ezért bárki elítélhetne. Én sem rángattam a gyermekeimet amíg kicsik voltak.

# 65
Andra
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1308 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#12223 Üzenet linkje2006-07-21 12:47:04 

marta!

Nálunk tavaly az utaskísérõnél lehetett kérni. Neki kellett fizetni és õ adta oda. De van, ahol nincsenek utaskísérõk, ilyenkor szerintem a buszsofõröktõl kell kérni és náluk is kell fizetni.

# 66
Rebeka
Törzstag
Törzstag
1109 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#12253 Üzenet linkje2006-07-21 17:52:25 

BalázsAttila!
Azért a dolgok gyerek függõk is. Az én kicsi lányom nem volt sokkal nagyobb elsõ buszos útján az általod megadottnál, de nagyon jól vette a dolgot. Az biztos, hogy kimondottan készültünk az útra megfelelõ játékkal, meséskönyvvel, valamint megbeszéltük mi fog történni, hogy kell viselkedni, és ha a busz megáll célszerû meglátogatni a mellékhelységet még akkor is ha érzése szerint nem kellene. Felkészítettem a gugolós wc-kre is, ma már többet problémázik rajta mint akkor.
Nos ez az egyik oldal. A másik a Balaton. Ugyanez a gyerek a Balatonba szinte a lábát sem tette bele, ha nagy udvarlások közepette mégis bele ment a vízbe csakis úgy, ha nem érte a lábát a talaj és szorosan ott voltunk mellette. Nem víziszonya volt, hisz a tengerben önfeledten hancúrozott. Tény, a Meteorákhoz nem cipeltük el, én a nagyobbikkal elmentem, vele a szálláson maradt az édesapja.(Azóta õ is látta) A hajóutat viszont nagyon élvezte, ma is emlékszik rá. A csúzdaparkban csakis a gyerekmedencébe ment be, de ott olyan jól megértették magukat a különbözõ nációba tartozó gyerekek, hogy haza sem akart jönni.
Nos mint kétgyermekes, magát nem felelõtlennek tartó anyuka nem feltétlenül itélem el a kicsi gyerekkel utazókat. Tény, jobb autóval menni velük, de ez nem mindenkinél megy. Mi pici koruktól utazunk velük, nyílván pici korukban csak kisebb távra, késõbb ezt növelve fokozatosan, de soha nem szenvedtek ettõl, sõt nagyon élvezték. Egész kicsi koruktól vannak emlékeik és örömmel mesélnek is róluk alkalomadtán.

# 67
BalázsAttila
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
11 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#12260 Üzenet linkje2006-07-21 18:36:55 

Rebeka!

Rendben elfogadom amit mondasz. Nekem még nincs gyerekem tehát teljesen test közeli információm sincs roluk hogy viselik az utatt. Valoszinüleg akkor a bátyáméknak volt nagy pekhjük hogy ök kifogtak egy feletlötelen, rosszindulatu családot. Mert az rosszindulatu szerintem aki a billit kiteszi naturan a folyosó közepére. A gyerekes család ult leghátul és "megágyaztak" ugy a gyereknek hogy az üllések mögött teletömköték takaroval hogy az elötük ülû még véletlen se tudja meg mozditani a széket, és mert a gyerek a másik oldalt az anya ölébe ült de remekül lehetett takarozni azal hogy gyereknek kell és hogy ne háborogjanak. Ök meg csak türték mert ha az ember egy kicsit is normális akkor nem fogja megkockkásztatni hogy esteleg rá üljön a picire. Szerencsére ezt én megusztam tehát nem személyes tapasztalat de ugy gondolom elehet képzelni. És ez engem személyszerint boszant, hogy emberek enyire felelütlenek.

De hogy jót is mondjak a busszrol, én személy szerint remekül éreztem magam, nagyon jó társaság jött össze, tehát ilyen is van és remélem a fent leírt a ritkább.

Üdv,

# 68
Rebeka
Törzstag
Törzstag
1109 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#12261 Üzenet linkje2006-07-21 18:46:04 

Nos ebben az esetben nem a gyerekekkel, hanem a szülökkel volt gond. Én inkább fizettem azért, hogy a középsõ lépcsõ elõtti ülés legyen a miénk, miután megnéztem a buszt, ott ugyanis tuti senkit nem zavarsz ha teljesen hátradöntöd éjszaka az ülést.
Sokkal körültekintõbben kell szervezni kicsi gyerekkel az utazást, történjen az bármilyen jármûvel. A mieink már nagyok, a kicsi is 11 éves, de még mindig nagy hangsúlyt fektetek arra, hogy megszervezzem a zavartalan utazásukat. Aztán meg ha le vannak kötve nekem is egyszerübb, nem vitáznak mögöttem nonstop mint alapesetben. icon_wink.gif Úgy érzem,néha sokkal egyszerübb volt míg kicsik voltak.

# 69
édes
1000. Fórum tag
1000. Fórum tag
273 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#12262 Üzenet linkje2006-07-21 18:55:18 

Olyan is elõfordult,hogy nem volt tele a busz és a kissebb gyerekek mellett üresen hagyták a helyet.Mi többször voltunk így,mikor még a kisfiam kicsi volt.Indulás elõtti nap alkotják meg az ülésrendet,ilyenkor kiderül van-e üres hely.Ha volt,megkaptuk-mert kértük.
# 70
Csutek
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1801 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#12270 Üzenet linkje2006-07-21 20:39:29 

Helló Édes!

Nekünk nem volt ilyen szerencsénk.
Amikor azon a bizonyos utazáson vettünk részt, volt számtalan üres hely.
2 a váltó sofõrnek, ezzel nincs semmi gond. 2 az utaskisérõnek, 2 a tulaj férjének. Persze volt néhány utas is, aki ha már úgy hozta a jószerencséje, hogy nem ült mellette senki, nem engedte, hogy a hugom normális helyen üljön. Mi öten utaztunk és egyikõnk sem szeret a kerekek fölött ringatózni, nekem hánynom kell tõle. A hugomat mégis olyan helyre ültették ahová nem szerette volna. És ez még pénzbe is került. Mert ugye, hiába az állítólagos befizetési sorrend, azért még legombolunk néhány Ft-ot a lüke utasról. Mindezt egy hisztis liba miatt. Szerintem ez nem korrekt.

# 71
BalázsAttila
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
11 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#12306 Üzenet linkje2006-07-22 04:32:15 

Rebeka!

Igen valoszinüleg neked van igazad, ha elgondolkodik rajta az ember amit írsz akkor igazat lehet neked is adni.

Üdv,

# 72
Rebeka
Törzstag
Törzstag
1109 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#12343 Üzenet linkje2006-07-22 14:51:00 

Hát igen, egy buszos utazás társas utazásnak számít. Mindenki úgy éli meg a helyzetet ami a személyiségébõl jön. Van aki önzõ módon, másokon keresztül gázolva, saját önös érdekeit tekintve, mások, mint én, igyekszem másoknak minnél kevesebb kényelmetlenséget okozni, másokhoz alkalmazkodni. Férjem szerint már túlzásba is viszem ezt, inkább bevállalok magamnak kényelmetlenséget. De szerintem nagyon sok múlik azon, hogy a sofõrök mennyire állnak a helyzet magaslatán, mennyire akarnak bevállalni nehezebb, de humánusabb helyzeteket. A hisztis libák ugye nagyon nehezen viselhetõk, azért érik el amit akarnak, mert sokan inkább engednek nekik.
Tudom nem mindenki mehet autóval, de az ilyen dolgok miatt is én inkább a saját autómmal utazom ma már.

# 73
édes
1000. Fórum tag
1000. Fórum tag
273 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#12348 Üzenet linkje2006-07-22 16:10:03 

Ez így szörnyû!Én nagyon nyûgös tudok lenni ha nem az általam lebeszélt helyen kell üllnöm.Persze 1-2 sor elõre vagy hátra már nem érdekes,de a bal oldalhoz nagyon ragaszkodom.
Van elõnye annak,ha mindig ugyanazt az irodát választom.Én télen is meglátogatom õket,kb 2havonta bemegyek beszélgetek velük,ilyenkor már tudom milyen új uticéljaik,apartmanjaik lesznek.Utazás kiállításon befizetem a kiválasztott utat és már akkor benyújtom a kivánság listámat.És nem idegenként kezelnek és a kivánságaim teljesülnek.Annyira,hogy tavaly mikor elfoglalták a helyemet és a kitelepített idegenvezetõ nem volt a helyzet magaslatán,felhívta az itthoni irodát,hogy mi legyen.Azt mondták:Angéláé az elsõbség.És ezt mindenki elfogadta.Szemét voltam?Lehet.De mikor már mindent lebeszéltem,megszerveztem már márciusban szeretem ha így is marad.

# 74
Rebeka
Törzstag
Törzstag
1109 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#12359 Üzenet linkje2006-07-22 19:38:39 

Nem, nem voltál szemét! Ha én valamit leszögezek, valamiben megállapodást kötök az legyen is úgy. Egyébként a szóbeli megállapodás szerzõdésnek számít hivatalosan is. Mindenki szeret a pénzéért nyugodtan utazni, ha valami gondja van, azt igyekszik elõre megoldani. Azért írtam, hogy anno gyerekkel utazva direkt kértem azt a helyet, amely a megfelelõ volt arra, hogy jó legyen a gyerkõcöknek is és a többi utasnak se kelljen a gyerekhez alkalmazkodni. Elvem: élni és élni hagyni! Ha valaki elfoglalta volna a lebeszélt helyet úgy gondolom, a férjemmel találta volna szembe magát, aki ilyetén esetekben bizony nem finomkodó stílusban követeli az igazát. icon_lol.gif A Panorama akkor nagyon korrekt volt: az utazási kiállításra kihozta a buszokat is bemutatni, lehetett helyet foglalni, amit a felszálláskor a sofõrök ellenõriztek. Lehet, hogy azóta is így van, rég mentünk már busszal.
# 75
HJudit
Aktív fórumos
Aktív fórumos
306 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#12367 Üzenet linkje2006-07-22 21:10:33 

Kedves Attila! Amióta válaszoltál a véleményemre, nem jártam itt ebben a topikban. Látom, kicsit már enyhült a véleményed a kisgyerekes utazással kapcsolatban. Buszozni, most is hangsúlyozom, több emberrel, több családdal együtt lehet csak, másokhoz alkalmazkodva. Én is írtam, hogy a szülõkön múlik, nem a gyerekeken, hogy zavarnak-e és mennyire másokat. Persze, el lehet indulni a Balatonra is, de én sokkal nagyobb felelõtlenségnek tartom elindulni kisgyerekkel bele a vakvilágba lefoglalt szállás nélkül. Aztán meg a munkahelyeken sem úgy van, hogy holnaptól jó idõ van, most megyek el egy vagy két hétre szabadságra..... Én nem próbáltam még a buszos utat, amikor az enyémek voltak kicsik, mi sem mentünk így. MOst azt hiszem, ha más lehetõségem nem lenne, hogy eljussak a garantált jó idõbe, tiszta vizû strandokra, - Balatonhoz képest - olcsóbb helyekre nyaralni, még a 24 órás utat is bevállalnám!!! Mert inkább Görögország busszal, mint autó nélkül a Balaton - rossz idõben.
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Utazás
<   1 2 3 4 5 6 ... 104 105 106   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu