Lefkada
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
Hozzászóló Üzenet
# 2791
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Süni
Aktív fórumos
Aktív fórumos
191 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#123306 Üzenet linkje2010-01-14 12:47:02  Válasz a #123240. hsz-ra

Szia Busmann !

Mi július első két hetében készülünk Lefkadára, pontosabban Nidriben lesz a szállásunk.
Nekem az a véleményem, hogy az Apollon Travelnek mindkét szállása ami Nidriben van kedvezőbb, mert Perigiali egy kicsit messze van, nem igazán van vásárlási lehetőség. Gondolok itt akár reggel a pékségre, vagy éppen az esti sétára. Viszont, ha napközben nem akartunk távolabbra menni, nekünk Perigiali partja is megfelelt, itt mindíg melegebb volt a víz, mint bárhol. Az is igaz, mi kocsival szoktunk utazni, így 2-3 perc és már ott is vagyunk.
Ha kocsival mentek, érdemes maszekba szállást foglalni, egy kicsit olcsóbb.
Jó tervezgetést, ill. utat.
üdv. süni

# 2792
Kotyi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
119 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#123321 Üzenet linkje2010-01-14 15:59:45 

Sziasztok!
Lógok még nektek egy beszámolóval, csak nagyon elhavaztam nyár óta icon_smile.gif
Mi is tervezzük ugyanúgy szeptember közepe felé, mint tavaly. Az idei árlistából kivették a legjobb apartmant icon_sad.gif. A Filiot nem találtuk meg a nyáron, ezért inkább a Sun riset választjuk. Tényleg kicsit messze van de egy km séta azért még elmegy.

# 2793
Busmann
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
26 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#123488 Üzenet linkje2010-01-15 20:38:06 

na ugye van itt élet. icon_smile.gif
utazás eldöntve.aug 09-töl sunrise 2 hétig. apollon by bus.
icon_lol.gif

ui: ja ,azota sokkal többet visszaolvastam.ugy érzem 1re kevesebbet tudok icon_smile.gif

# 2794
Atosz
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1762 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#123493 Üzenet linkje2010-01-15 21:34:28  Válasz a #123488. hsz-ra Előzmény #123488

Szia!
Mi is itt táboroztunk a Sun Rise-ban 2hétig 2008-ban.Perigiali egy jó sétára van Nidrtől,de jó hely.Ha kocsit bérelsz észre sem veszed a távolságot és bejárhatod Lefkadát ami pompás egy hely.Nidri egy kicsit zsufi,néha ,pláne este kocsival nehézkes a nagy tömeg miatt a közlekedés.Parkolj le a periférián.

# 2795
Busmann
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
26 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#123568 Üzenet linkje2010-01-16 19:45:57 

köszi az infot mindenkinek. !!
# 2796
Emica
Aktív fórumos
Aktív fórumos
57 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#123581 Üzenet linkje2010-01-16 21:15:58 

Na,sziasztok.
Én is idei első Lefkádámat tervezem az Apollónnal.
Évek óta velük utazom,meglepett,h a gatsoulis apartmant kivették a kínálatukból.
Nekem úgy tünt,h a legnépszerűbb volt a fekvése és a partja miatt.
Várom olyan utazók válaszát nagy-nagy hálával és szeretettel,akik tapasztalatok alapján írnak nekem.
Végigolvastam az összes előző oldalt és csak 2-3 kérdésre kaptam 2 vagy többértelmű választ.
Szóval,nálam csak a Filio jö szóba Nidriben.
Az érdekelne,h a közeli tengerparton csak fizetős strandok vannak?
A Filiotól gyalogosan könnyen megközelíthető strandokra gondolok. Illetve még az,h a Filió közelépen kb. hány méter után lep el a vízha a magam 150 cm-ével beszaladok.
Ha jól tudom a Filio a kikötőnél van.
A másik.
Van autóbuszos körút.
Na,az érdekelne,h az a KATHISMA vagy a KALAMITSI strandot érinti-e.
Azt tudom,h Lefkasba bemegy és a Vassiliki strandot is meglátogatja. Még ha csak felülről is.
Illetve, ha autóbusszal szeretnék Lefkádán kirándulni,akkor a Kalamitsi buszjárat az konkrétan a strand közelébe megy?
Láttam,hogy egész sűrű a buszjárat.
Köszi mindent előre is.

Emese

# 2797
Vaesz
Aktív fórumos
Aktív fórumos
418 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#123692 Üzenet linkje2010-01-18 09:30:26 

Sziasztok! CSak tanácsot szeretnék kérni. Lefkáda és Kefalónia között vacillálunk, de nem tudunk dönteni. Mit ajánlotok inkább? A fair kedvéért a másik topikban is megkérdezem:)
Ja, és tudtok ajánlani csak szállást Lefkádán? merre nézzek szét? Köszi

# 2798
Süni
Aktív fórumos
Aktív fórumos
191 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#123695 Üzenet linkje2010-01-18 10:31:32  Válasz a #123581. hsz-ra Előzmény #123581

Szia Emese !
A Filio apartban valóban a kikötővel szemben lévő utcán található, szerintem a legjobb helyen, közel mindenhez. Lefkadán nincsenek fizetős strandok. Nidri partja nem igazán a legjobb fürdésre, de a kb. 1,5 km-re lévő Perigiali partja sokkal jobb. Itt van egy pálmafás, rendezett part, ahol zuhanyzó, mosdó, büfé is található, itt mindíg melegebb volt a víz mint bárhol, és a napágyakért sem kellett fizetni. A víz szinte mindenhol elég hamar mélyül.
/a többiről priviben írtam ! /

üdv. süni

# 2799
Süni
Aktív fórumos
Aktív fórumos
191 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#123696 Üzenet linkje2010-01-18 10:50:58  Válasz a #123692. hsz-ra Előzmény #123692

Szia Vaesz !

Tanácsot adni nem igazán lehet, főleg ha a két sziget közül akarsz választani. Tehát csak a saját véleményemet tudom leírni.
Most készülünk 5 alkalommal Lefkadára. Igaz itt nem nagyon lehet homokos partot találni, de engem már rég nem zavarnak a kövek, mert csodálatos az egész sziget. Ide nem kell a kompra fizetni, az sem kevés a kocsira + főkre. Szállást olcsóbban találtam, mint Kefalónián. Bár a Grand Toursnál jó árak vannak, csak az a baj, hogy indulás előtt 2 héttel tudják megmondani, hogy van -e hely magán utazóknak.
Nidri és Perigiali között tudok egy címet, tavaly 25 euro volt július 12-ig a 2 ágyas szoba, esetleg próbálj meg pótágyat kérni. Ezt kivülről láttam csak, a parton van: studioskatina.com, e-mail címe: johnmess@tonet.gr
Egyébként a familyhotels.gr -en szokott lenni bőven szállás, de az majd csak április körül.

üdv. süni

# 2800
Kotyi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
119 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#123714 Üzenet linkje2010-01-18 13:59:36  Válasz a #123692. hsz-ra Előzmény #123692

Nah mégiscsak muszáj írnom egy kis beszámolószerűséget:
Tavaly voltam először Lefkadán. Annyira nem voltam tőle elájulva mint sokan. A természeti szépségek tényleg nagyon a topon vannak. Az egyik part sziklás "tengeri herkentyűkben" gazdag, a másik part kééék szinte hihetetlenül ott csak halakat látni (már aki kíváncsi rájuk).

Viszont mindenhol szemét hátán szemét. Bokorban, tengerben, strandon, a házak körül icon_sad.gif. Igaz szeptemberben voltunk úgy hírlik olyankor már sokkal szemetesebb. De tapasztalataink szerint ezt nem a túristák okozzák, hanem az ottlakók. Egy túrista nem cipel magával ecsetet, teherautó kereket, 5 literes lábast. Bizony ilyeneket találtunk a vízben. A bokrokban található több kilónyi üdítősdoboz lehet túristáktól való, de miért nem lehet kitenni egy vagy 2 szemetest? És ha már kinnt van miért nem lehet üríteni?
Mindez Kefalóniára is jellemző. Votlak ott ismerősök a nyáron és ugyanezeket a dolgokat tapasztalták, pedig pár éve nem volt ilyen Görögország. A kolléganőmék Olimpic Beachen voltak azt mondja ott is ugyanilyen káosz van szemét ügyben.

Kefalónián még nem voltam. Nem tudom ott milyen a természeti adottság arról inkább olvass a másik topikban.

Mindezek ellenére idén is nekivágunk Lefkadának ugyanis eddig még nem találtam sehol máshol olyan helyeket ahol egyedül tudtunk fürödnik a strandon. Még Porto Katsikin is csak 10-en voltak abban az időszakban. Útálom a tömeget. Itt megvan az a nyugalom ami nekem nyaraláskor kell. Ha szerettek sznorizni (ha még nem próbáltátok ki, itt muszáj) jobb helyet elképzelni se tudok rá. Az a lélegzetelálító amikor fekszel a vizen alattad a több ezernyi hal rajokban, sziklák között, közben elúszik egy-egy polip, mindez megspékelve pár tengeri sünnel és kagylóval. Na ilyent láttunk Limonary Beachen (köszönet Kónyu!).

Bocs hogy hosszú voltam. Lehet sok szépet-jót fognak mondani a másik topikban Kefalóniáról, úgyis minden akkor derül ki ha ott vagy, de Lefkada is megér egy misét.

# 2801
Kotyi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
119 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#123717 Üzenet linkje2010-01-18 14:25:40  Válasz a #123581. hsz-ra Előzmény #123581

Emica neked azt tudom mondani, hogy a Filiohoz közel nem fogsz fürödni (elsősorban mert ott a kikötő emiatt koszos és baromi mély). Kicsit sétálni kell hogy a strandra érj de én ott se szívesen fürödnék (koszos), hanem még tovább sétálnék. Kb fél km-re lesz az a strand ami a Gatsulisé volt. Ott már kicsit tisztább a víz és nagyobb a terület kifeküdni. Itt az én 157 centimmel is volt helyem bőven lubickolni.
Ha igazán jót akarsz továbbsétáltok vagy autóztok-motoroztok Perigliariba (ha több embert szeretnétek magatok körül) ott kristálytiszta a víz. Vagy Perigliari felé kb 3 km-re lesz egy másik kikötő az után van egy kis kerhelység féle szemben vele egy bár. Na ott álljatok meg ha egyedül akartok lenni. 2 kis csónak van ott partra húzva, 2 a vízben himbálózik. Oda nem nagyon jár ember, a víz kristálytiszta bár kicsit beljebb nagyon sünis (én beleestem egybe) szóval vigyázni. Itt láttunk először polipot, rákot. Kb 5-10 métert tudsz besétálni utána hirtelen mélyül. Ez amúgy egész Lefkadára jellemző.

A buszról csak annyit, hogy nem tudom mikor mentek, de szeptember közepétől egyáltalán nem járnak, ne számíts rájuk. Napi egy busz ment Kathisma-Kalamitsi felé, ami egy órán belül indult is vissza. Ezért béreltünk inkább kocsit. Azzal viszont egy élmény volt a hegyekben kanyarogni.
Illetve ha buszozást terveztek ne ijedjetek meg ha egy órán belül nem jön a járat mert vagy lekéstétek (ami kevésbé valószínű) vagy pedig nem akar jönni a sofőr (nagyon valószínű), lehet hogy másfél óra múlva, de jönni fog icon_lol.gif . "Kissé" ráérősek és csak akkor mennek ha kedvük van rá. Volt hogy hazafelé stoppolni kényszerültünk de attól se ijedj meg ugyanis a többi túrista felvesz és nem bánt.

# 2802
Pontikos
Törzstag
Törzstag
1082 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#123721 Üzenet linkje2010-01-18 15:50:57  Válasz a #123581. hsz-ra Előzmény #123581

Szia!

Én mindig csak azt tudom mondani, hogy attól függ, mire vágysz.

A Filiótól egyáltalán nem messze (3 perc) már tudsz csobbanni. A part keskeny, napágyas, a víz semmilyen, a panoráma fantasztikus. Egész napos fetrengésre szerintem alkalmatlan, egy úszásra pompás. Nidrinél végig hasonló a part, csupán szélessége és zsúfoltsága különbözik. Mi egyszer sem töltöttünk ott teljes napot, csak rövid időkre ugrottunk le. Menjetek a déli és a nyugati partokra, azok meseszépek (én a víz színével nem tudtam betelni). Van köztük zsúfolt, kihalt, kicsi, óriási, büfével és egyéb ketyerével felszerelt és infrastuktúra-mentes. Mélyebb vízre készülj főleg a nyugati oldalon. Azt nem tom, hány méter után lep el. icon_smile.gif

Szerintem buszos körútra csak akkor menj, ha szereted, hogy mindent időre kell csinálni, és szereted, ha magyarul rágják a szádba az okosságokat.

Mi gyalogoltunk meg menetrend szerinti busszal utazgattunk, kifogástalan volt. Kalamitsire (konkrétan még le kell mennyi egy hosszú lépcsősoron a buszmegállótól a strandra) és Vassilikibe is megy (de erről is bőven találsz infot itt a fórumban és az interneten is - buszmenetrend + térkép, és rögtön látod, hova tudsz eljutni. De hát már meg is találtad...).

Jó tervezgetést és olvasgatást!

# 2803
Vaesz
Aktív fórumos
Aktív fórumos
418 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#123755 Üzenet linkje2010-01-18 20:09:12  Válasz a #123696. hsz-ra Előzmény #123696

Köszi a választ! Sajnos a pótágyazás nálunk nem jó megoldás, úgyhogy mindenképp három ágyast kell néznünk...De viszont akkor most nekiugrok a netnek, és megnézem a felhozatalat:)
Mennyire érdemes így neten keresztül foglalni? mert parázok attól, hogy elutaljuk a pénzt (vagy a megadott előleget) és utána meg nem lesz szállásunk, mert lelépnek a pénzzel? Vagy már csak a jó magyar mentalitás beszél belőlem, mert itthon ezt látom?

# 2804
Vaesz
Aktív fórumos
Aktív fórumos
418 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#123757 Üzenet linkje2010-01-18 20:13:19  Re:

Köszi a beszámolóticon_smile.gif Az tényleg nem jó, hogy mindenütt szemét van. 3 éve voltam Zantén, akkor még nem tapasztaltam hasonlót, sőt tavaly sem, a szárazföldi partokon, csak már beljebb, a szárazföld szívében.
És milyenek a görögök? megvan még az az igazi görög vendégszeretet, a mentalitás? mert két nagyon fontos dolog van Görögországban: a változatos természeti szépségek, és a görög vendégszeretet.
És melyik sziget a drágább a kettő közül?

# 2805
Süni
Aktív fórumos
Aktív fórumos
191 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#123781 Üzenet linkje2010-01-18 22:50:25  Válasz a #123755. hsz-ra Előzmény #123755

A pótágyat ne szó szerint vedd, egy 3. normál ágyra gondoltam. Nem tudom, de lehet van nekik 3 ágyas szobájuk is.
Még a holiday gr.-en is megnézheted, ott is sok szállás van, sőt a Megani Vrisi, Aura apartman sem rossz, ha kocsival mentek.
Nem kell félned az előleg átutalásától, semmi gond vele. Első alkalommal tőlünk is kértek 40 %-ot, azóta semmi foglalót, csak ha véletlenül nem tudnánk utazni 2 héttel előtte szóljunk. Egyébként ha júniusban, vagy szeptemberben utaznátok, felesleges előre foglalni szállást, van bőven üres hely. Ha nem Nidriben, akkor a környéken, vagy akár Vaszilikiben, azt is szivesen választanám. Lehet mi is átmegyünk még egy hétre Kefalóniára, de oda nem foglalunk előre szállást. Mi csak 1-1 napot voltunk még Kefalónián, nagy tapasztalatom nincs, de véleményem szerint Lefkada egy kicsit olcsóbbnak tünt.
üdv. süni

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 186 187 188 ... 570 571 572   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu