#1233062010-01-14 12:47:02 Válasz a #123240. hsz-ra
Szia Busmann !
Mi július első két hetében készülünk Lefkadára, pontosabban Nidriben lesz a szállásunk.
Nekem az a véleményem, hogy az Apollon Travelnek mindkét szállása ami Nidriben van kedvezőbb, mert Perigiali egy kicsit messze van, nem igazán van vásárlási lehetőség. Gondolok itt akár reggel a pékségre, vagy éppen az esti sétára. Viszont, ha napközben nem akartunk távolabbra menni, nekünk Perigiali partja is megfelelt, itt mindíg melegebb volt a víz, mint bárhol. Az is igaz, mi kocsival szoktunk utazni, így 2-3 perc és már ott is vagyunk.
Ha kocsival mentek, érdemes maszekba szállást foglalni, egy kicsit olcsóbb.
Jó tervezgetést, ill. utat.
üdv. süni
Sziasztok!
Lógok még nektek egy beszámolóval, csak nagyon elhavaztam nyár óta
Mi is tervezzük ugyanúgy szeptember közepe felé, mint tavaly. Az idei árlistából kivették a legjobb apartmant . A Filiot nem találtuk meg a nyáron, ezért inkább a Sun riset választjuk. Tényleg kicsit messze van de egy km séta azért még elmegy.
#1234932010-01-15 21:34:28 Válasz a #123488. hsz-ra
Szia!
Mi is itt táboroztunk a Sun Rise-ban 2hétig 2008-ban.Perigiali egy jó sétára van Nidrtől,de jó hely.Ha kocsit bérelsz észre sem veszed a távolságot és bejárhatod Lefkadát ami pompás egy hely.Nidri egy kicsit zsufi,néha ,pláne este kocsival nehézkes a nagy tömeg miatt a közlekedés.Parkolj le a periférián.
Na,sziasztok.
Én is idei első Lefkádámat tervezem az Apollónnal.
Évek óta velük utazom,meglepett,h a gatsoulis apartmant kivették a kínálatukból.
Nekem úgy tünt,h a legnépszerűbb volt a fekvése és a partja miatt.
Várom olyan utazók válaszát nagy-nagy hálával és szeretettel,akik tapasztalatok alapján írnak nekem.
Végigolvastam az összes előző oldalt és csak 2-3 kérdésre kaptam 2 vagy többértelmű választ.
Szóval,nálam csak a Filio jö szóba Nidriben.
Az érdekelne,h a közeli tengerparton csak fizetős strandok vannak?
A Filiotól gyalogosan könnyen megközelíthető strandokra gondolok. Illetve még az,h a Filió közelépen kb. hány méter után lep el a vízha a magam 150 cm-ével beszaladok.
Ha jól tudom a Filio a kikötőnél van.
A másik.
Van autóbuszos körút.
Na,az érdekelne,h az a KATHISMA vagy a KALAMITSI strandot érinti-e.
Azt tudom,h Lefkasba bemegy és a Vassiliki strandot is meglátogatja. Még ha csak felülről is.
Illetve, ha autóbusszal szeretnék Lefkádán kirándulni,akkor a Kalamitsi buszjárat az konkrétan a strand közelébe megy?
Láttam,hogy egész sűrű a buszjárat.
Köszi mindent előre is.
Sziasztok! CSak tanácsot szeretnék kérni. Lefkáda és Kefalónia között vacillálunk, de nem tudunk dönteni. Mit ajánlotok inkább? A fair kedvéért a másik topikban is megkérdezem:)
Ja, és tudtok ajánlani csak szállást Lefkádán? merre nézzek szét? Köszi
#1236952010-01-18 10:31:32 Válasz a #123581. hsz-ra
Szia Emese !
A Filio apartban valóban a kikötővel szemben lévő utcán található, szerintem a legjobb helyen, közel mindenhez. Lefkadán nincsenek fizetős strandok. Nidri partja nem igazán a legjobb fürdésre, de a kb. 1,5 km-re lévő Perigiali partja sokkal jobb. Itt van egy pálmafás, rendezett part, ahol zuhanyzó, mosdó, büfé is található, itt mindíg melegebb volt a víz mint bárhol, és a napágyakért sem kellett fizetni. A víz szinte mindenhol elég hamar mélyül.
/a többiről priviben írtam ! /
#1236962010-01-18 10:50:58 Válasz a #123692. hsz-ra
Szia Vaesz !
Tanácsot adni nem igazán lehet, főleg ha a két sziget közül akarsz választani. Tehát csak a saját véleményemet tudom leírni.
Most készülünk 5 alkalommal Lefkadára. Igaz itt nem nagyon lehet homokos partot találni, de engem már rég nem zavarnak a kövek, mert csodálatos az egész sziget. Ide nem kell a kompra fizetni, az sem kevés a kocsira + főkre. Szállást olcsóbban találtam, mint Kefalónián. Bár a Grand Toursnál jó árak vannak, csak az a baj, hogy indulás előtt 2 héttel tudják megmondani, hogy van -e hely magán utazóknak.
Nidri és Perigiali között tudok egy címet, tavaly 25 euro volt július 12-ig a 2 ágyas szoba, esetleg próbálj meg pótágyat kérni. Ezt kivülről láttam csak, a parton van: studioskatina.com, e-mail címe: johnmess@tonet.gr
Egyébként a familyhotels.gr -en szokott lenni bőven szállás, de az majd csak április körül.
#1237142010-01-18 13:59:36 Válasz a #123692. hsz-ra
Nah mégiscsak muszáj írnom egy kis beszámolószerűséget:
Tavaly voltam először Lefkadán. Annyira nem voltam tőle elájulva mint sokan. A természeti szépségek tényleg nagyon a topon vannak. Az egyik part sziklás "tengeri herkentyűkben" gazdag, a másik part kééék szinte hihetetlenül ott csak halakat látni (már aki kíváncsi rájuk).
Viszont mindenhol szemét hátán szemét. Bokorban, tengerben, strandon, a házak körül . Igaz szeptemberben voltunk úgy hírlik olyankor már sokkal szemetesebb. De tapasztalataink szerint ezt nem a túristák okozzák, hanem az ottlakók. Egy túrista nem cipel magával ecsetet, teherautó kereket, 5 literes lábast. Bizony ilyeneket találtunk a vízben. A bokrokban található több kilónyi üdítősdoboz lehet túristáktól való, de miért nem lehet kitenni egy vagy 2 szemetest? És ha már kinnt van miért nem lehet üríteni?
Mindez Kefalóniára is jellemző. Votlak ott ismerősök a nyáron és ugyanezeket a dolgokat tapasztalták, pedig pár éve nem volt ilyen Görögország. A kolléganőmék Olimpic Beachen voltak azt mondja ott is ugyanilyen káosz van szemét ügyben.
Kefalónián még nem voltam. Nem tudom ott milyen a természeti adottság arról inkább olvass a másik topikban.
Mindezek ellenére idén is nekivágunk Lefkadának ugyanis eddig még nem találtam sehol máshol olyan helyeket ahol egyedül tudtunk fürödnik a strandon. Még Porto Katsikin is csak 10-en voltak abban az időszakban. Útálom a tömeget. Itt megvan az a nyugalom ami nekem nyaraláskor kell. Ha szerettek sznorizni (ha még nem próbáltátok ki, itt muszáj) jobb helyet elképzelni se tudok rá. Az a lélegzetelálító amikor fekszel a vizen alattad a több ezernyi hal rajokban, sziklák között, közben elúszik egy-egy polip, mindez megspékelve pár tengeri sünnel és kagylóval. Na ilyent láttunk Limonary Beachen (köszönet Kónyu!).
Bocs hogy hosszú voltam. Lehet sok szépet-jót fognak mondani a másik topikban Kefalóniáról, úgyis minden akkor derül ki ha ott vagy, de Lefkada is megér egy misét.
#1237172010-01-18 14:25:40 Válasz a #123581. hsz-ra
Emica neked azt tudom mondani, hogy a Filiohoz közel nem fogsz fürödni (elsősorban mert ott a kikötő emiatt koszos és baromi mély). Kicsit sétálni kell hogy a strandra érj de én ott se szívesen fürödnék (koszos), hanem még tovább sétálnék. Kb fél km-re lesz az a strand ami a Gatsulisé volt. Ott már kicsit tisztább a víz és nagyobb a terület kifeküdni. Itt az én 157 centimmel is volt helyem bőven lubickolni.
Ha igazán jót akarsz továbbsétáltok vagy autóztok-motoroztok Perigliariba (ha több embert szeretnétek magatok körül) ott kristálytiszta a víz. Vagy Perigliari felé kb 3 km-re lesz egy másik kikötő az után van egy kis kerhelység féle szemben vele egy bár. Na ott álljatok meg ha egyedül akartok lenni. 2 kis csónak van ott partra húzva, 2 a vízben himbálózik. Oda nem nagyon jár ember, a víz kristálytiszta bár kicsit beljebb nagyon sünis (én beleestem egybe) szóval vigyázni. Itt láttunk először polipot, rákot. Kb 5-10 métert tudsz besétálni utána hirtelen mélyül. Ez amúgy egész Lefkadára jellemző.
A buszról csak annyit, hogy nem tudom mikor mentek, de szeptember közepétől egyáltalán nem járnak, ne számíts rájuk. Napi egy busz ment Kathisma-Kalamitsi felé, ami egy órán belül indult is vissza. Ezért béreltünk inkább kocsit. Azzal viszont egy élmény volt a hegyekben kanyarogni.
Illetve ha buszozást terveztek ne ijedjetek meg ha egy órán belül nem jön a járat mert vagy lekéstétek (ami kevésbé valószínű) vagy pedig nem akar jönni a sofőr (nagyon valószínű), lehet hogy másfél óra múlva, de jönni fog . "Kissé" ráérősek és csak akkor mennek ha kedvük van rá. Volt hogy hazafelé stoppolni kényszerültünk de attól se ijedj meg ugyanis a többi túrista felvesz és nem bánt.
#1237212010-01-18 15:50:57 Válasz a #123581. hsz-ra
Szia!
Én mindig csak azt tudom mondani, hogy attól függ, mire vágysz.
A Filiótól egyáltalán nem messze (3 perc) már tudsz csobbanni. A part keskeny, napágyas, a víz semmilyen, a panoráma fantasztikus. Egész napos fetrengésre szerintem alkalmatlan, egy úszásra pompás. Nidrinél végig hasonló a part, csupán szélessége és zsúfoltsága különbözik. Mi egyszer sem töltöttünk ott teljes napot, csak rövid időkre ugrottunk le. Menjetek a déli és a nyugati partokra, azok meseszépek (én a víz színével nem tudtam betelni). Van köztük zsúfolt, kihalt, kicsi, óriási, büfével és egyéb ketyerével felszerelt és infrastuktúra-mentes. Mélyebb vízre készülj főleg a nyugati oldalon. Azt nem tom, hány méter után lep el.
Szerintem buszos körútra csak akkor menj, ha szereted, hogy mindent időre kell csinálni, és szereted, ha magyarul rágják a szádba az okosságokat.
Mi gyalogoltunk meg menetrend szerinti busszal utazgattunk, kifogástalan volt. Kalamitsire (konkrétan még le kell mennyi egy hosszú lépcsősoron a buszmegállótól a strandra) és Vassilikibe is megy (de erről is bőven találsz infot itt a fórumban és az interneten is - buszmenetrend + térkép, és rögtön látod, hova tudsz eljutni. De hát már meg is találtad...).
#1237552010-01-18 20:09:12 Válasz a #123696. hsz-ra
Köszi a választ! Sajnos a pótágyazás nálunk nem jó megoldás, úgyhogy mindenképp három ágyast kell néznünk...De viszont akkor most nekiugrok a netnek, és megnézem a felhozatalat:)
Mennyire érdemes így neten keresztül foglalni? mert parázok attól, hogy elutaljuk a pénzt (vagy a megadott előleget) és utána meg nem lesz szállásunk, mert lelépnek a pénzzel? Vagy már csak a jó magyar mentalitás beszél belőlem, mert itthon ezt látom?
Köszi a beszámolót Az tényleg nem jó, hogy mindenütt szemét van. 3 éve voltam Zantén, akkor még nem tapasztaltam hasonlót, sőt tavaly sem, a szárazföldi partokon, csak már beljebb, a szárazföld szívében.
És milyenek a görögök? megvan még az az igazi görög vendégszeretet, a mentalitás? mert két nagyon fontos dolog van Görögországban: a változatos természeti szépségek, és a görög vendégszeretet.
És melyik sziget a drágább a kettő közül?
#1237812010-01-18 22:50:25 Válasz a #123755. hsz-ra
A pótágyat ne szó szerint vedd, egy 3. normál ágyra gondoltam. Nem tudom, de lehet van nekik 3 ágyas szobájuk is.
Még a holiday gr.-en is megnézheted, ott is sok szállás van, sőt a Megani Vrisi, Aura apartman sem rossz, ha kocsival mentek.
Nem kell félned az előleg átutalásától, semmi gond vele. Első alkalommal tőlünk is kértek 40 %-ot, azóta semmi foglalót, csak ha véletlenül nem tudnánk utazni 2 héttel előtte szóljunk. Egyébként ha júniusban, vagy szeptemberben utaznátok, felesleges előre foglalni szállást, van bőven üres hely. Ha nem Nidriben, akkor a környéken, vagy akár Vaszilikiben, azt is szivesen választanám. Lehet mi is átmegyünk még egy hétre Kefalóniára, de oda nem foglalunk előre szállást. Mi csak 1-1 napot voltunk még Kefalónián, nagy tapasztalatom nincs, de véleményem szerint Lefkada egy kicsit olcsóbbnak tünt.
üdv. süni