Busszal mennék.. Az utazási iroda csak buszos utat szervez oda.. Mondjuk jobb is hiszen, olcsóbb:) Június vége vagy július eleje.. Mit szeretek nyaralás alatt csinálni? Mindig azt ami leköt.. Egy ilyen szigetet szerintem 7 nap alatt meg lehet ismerni.. Sétálgatni, meg strandolni is.. Azt olvastam Lefkadan a közlekedés nem olyan jóó.. Jogsim meg nincsen.. Marad a gyalogkakukk üzemmód
#1256872010-02-11 11:50:45 Válasz a #125686. hsz-ra
Hát a megismerésnek azért vannak fokozatai. Egy hét nekem kevés lenne...A szárazföldi tömegközlekedés valóban egy kicsit nehézkes. Ha ut.irodával mentek, valószínűleg valahol Nidri környékén fogtok lakni. A sziget érdekesebb partjai pedig leginkább a másik oldalon vannak...tehát vagy rá leszek utalva a szervezett fakultatívokra, vagy esetleg érdemesebb a Nidri kikötőjéből induló hajójáratokra vetni egy pillantást. Persze ez mind +költség, gyalogossan (szerintem) nem túl sok felé lehet eljutni, annyira nem kicsi (sőt még eléggé hegyes-völgyes is) Lefkada. Ha pedig csak a keleti oldalon maradnátok, akkor Nidrinél talán Parga jobb választás lenne, ott szinte minden elérhető akár gyalog is.
Szio Döme!
Mit szeretek nyaralás alatt csinálni? Mindig azt ami leköt.. Egy ilyen szigetet szerintem 7 nap alatt meg lehet ismerni.. )
Szia! Hát hogyne lehetne megismerni... A nidrii strandot meg talán Nidrit.A többit meg térképen,ha jó a térképetek... Ezt biztosan csak a poén kedvéért írtad.
Sajnos kedves Isti a 7 nap Lefkadán nagyon gyors eltelik és ha nincs motorod,vagy kocsid,vajmi kevés időd lesz még a közvetlen környezet megismeréséhez is, nem a szigetéhez.A fakultativ programokat igénybe kell vennetek akkor már egy két helyet látni fogtok, persze ha nem csak a séta és a fürdés köt le, mint ahogy írtad...
reggel az első vízitaxi kb. mikor szokott érkezni Vassilikiből Aghiofilibe?
Ugyanez lenne a kérdésem a Porto Katsikit és Egremnit érintő kirándulóhajók tekintetében. (Az egyik hozzászóló azt írta, hogy már reggel 9-kor Porto Katsikin volt az ő hajójuk. Ez meglepett, mert én alapból úgy saccoltam volna, hogy 10-11 előtt nem indulnak el ezek a hajókirándulások.)
Az elmúlt napokban lefkadai szállásfoglalással bíbelődtem, ennek során begyűjtöttem pár árajánlatot a nyugati parton és Vassilikben lévő tengeri panorámás szállásokra. Beírom ide őket, hátha valaki még később hasznát veszi. Az árak a legdurvább augusztusi főszezonra vonatkoznak, kétfős stúdiókra (kivéve Agios Nikitas esetében, amely egy közvetlen tengerparti, két hálószobás, négyfős apartmanra vonatkozik).
#1258972010-02-14 11:08:57 Válasz a #125893. hsz-ra
Köszi szépen! Ha így lenne idén is, az remek lenne! Ha kint veszünk térképet, akkor gondolom, hogy arról egyértelmű lesz majd, hogy melyik úton kell gyalogolni Aghiofili felé? Sőt, lehet, hogy helyben ki is van táblázva?
Július végén indulunk Kefalóniára egy hétre, aztán a második hétre átkompozunk Lefkadára. A kérdésem az lenne, szerintetek elég-e aznap visszakompozni Kefalóniára, amikor a repülőgépünk indul (augusztus 11. 21:35), vagy a szeles idő miatt számítani lehet járattörlésekre és inkább egy nappal előtte kompoljunk vissza? Eddig biztonságból mindig egy nappal előtte kompoztunk vissza más, egymástól távolabbi szigetek esetében, de most arra gondoltam, a naponta többszöri járat és a kis távolság miatt elegendő lenne aznap visszakompozni. Szerintetek?
#1259842010-02-15 07:28:22 Válasz a #125897. hsz-ra
Szívesen.
Jól sejtem, hogy a tömeget akarjátok elkerülni? Isteni ott lenni reggel, egyedül, aztán menekülni, amikor megérkeznek a hűtőtáskások.
Az út indulása egyértelmű, a lekanyarodás már kevésbé. Én nagyon élveztem.
Jól sejtem, hogy a tömeget akarjátok elkerülni? Isteni ott lenni reggel, egyedül, aztán menekülni, amikor megérkeznek a hűtőtáskások.
Jól sejted. Jól bevált taktikánk, hogy amikor csak megoldható, reggel megyünk a szép és éppen ezért népszerű helyekre, és amikor elkezdenek számunkra túl sokan lenni, akkor továbbállunk kevésbé népes partokra. Amúgy is szeretem a reggeli strandokat, akkor még olyan nyugodt a víz, más a színe, a hangulata mindennek...
#1261172010-02-16 14:12:31 Válasz a #125987. hsz-ra
Arra számítsatok, hogy Aghiofili reggel árnyékban van. De gyönyörű. És még a kishajó előtt megérkezik a napsütés is.
(Főszezonban egyébként lehet, hogy előbb mennek, lehet, lesz erről is valakinek infoja. Egyébként rémes volt, amikor befutott. )
Ha nyugira vágytok, én ajánlom Girát is.
Arra számítsatok, hogy Aghiofili reggel árnyékban van.
Köszi, ez is fontos infó! Azt hiszem, az enyém lesz az egyetlen fotóalbum fél év múlva, amelyikben minden lefkadai part csakis árnyékban látható, mert a híres strandokra korán tervezünk menni.
Girára szerintem nem lesz időnk, mert nem leszünk olyan sokat a szigeten.