Sarti
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 3781
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Argo
Aktív fórumos
Aktív fórumos
122 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#126303 Üzenet linkje2010-02-18 17:55:59 

Szia Imre. Nemakarok athénig lemenni,de olyan helyet keresnék ahol nem a magyart beszélik a legtöbben.tudnál tippet adni?még nem voltam görögbe.
# 3782
Sancho.dl
Törzstag
Törzstag
2070 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#126304 Üzenet linkje2010-02-18 17:57:46 

Kittus!

Valóban sokan vagyunk és szerintem egyre többen leszünk. Van aki már hosszú évek óta mindig visszajár és vannak akik a sok beszámoló, történet, útifilm hatására kíváncsiak lesznek és elindulnak icon_smile.gif
Szerény véleményem szerint aki egyszer is járt kinn, az mindig jól érzi magát és örökre visszavágyik icon_smile.gif

# 3783
Nagyimre64
Aktív fórumos
Aktív fórumos
490 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#126305 Üzenet linkje2010-02-18 18:05:36 

Ha nem akarsz magyar szót hallani akkor pedig lekell menned Athén alá jóval.
Az északi részen sok a magyar de nem zavaró.Egyébbként a görög is magyarul szól hozzád pár szót.
Ha még nem voltán görögbe akkor ha pihenni akarsz és a nyugalmat szereted akkor nei pori. Ha bulizni szeretnél és a pörgős életet kedveled akkor paralia.
Igaz tavaly neo marmasras-on az étteremben megkérdezte a pincér, hogy honnan jöttünk mert nem ismerte fel a magyar szót csak angolul tudott a görög mellet.Igaz magyar autót nem igen láttunk.

# 3784
Sancho.dl
Törzstag
Törzstag
2070 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#126306 Üzenet linkje2010-02-18 18:07:59 

Márta!

Nos a tartalék cipourom hétvégén fogyott el, úgyhogy nyáron ismét be kell táraznom. icon_smile.gif Tegnap ittam meg az urolsó kortyot a dinnye koktélomból. Ez egy rostos üdítő, amit még Asprovaltában vettem. Mikor a Meteorákhoz mentünk, ott láttam egy családnál és vérszemet kaptam. Utána ilyen üdítőt is, mert elmentem egy supermarketbe és vettem jó pár flakonnal icon_smile.gif Egész jól bírtam, hogy nem ittam fel rögtön icon_smile.gif A másik amiből majd táraznom kell a halva, mert az is nagy kedvenc icon_smile.gif
Uzom még van egy pár üveg. A Mythos söröm sajnos már a hazautazásom első hetén elfogyott icon_sad.gif Hiába azt mindenki szereti. Viszont majd be kell szereznem egy erősebb bőröndöt, mert tavaj annyi cipourot, uzot, Mythost és hasonlókat hoztam haza, hogy leszakat a bőrönd füle és a hurcolónak a szára is eltörött... A sofőrrel csak nagy hórukkozás után tudtuk behajítani a buszba a cuccot icon_smile.gif Először hencegett, hogy látott ő már nehéz bőröndöt, de miután ketten is alig tudtuk berakni, nem szólt többet icon_smile.gif Ja a mazsola bort kifelejtettem... nos az még a hetet sem bírta ki...
A napok pedig csak peregnek icon_smile.gif

Sztin Ija Szu!

# 3785
Sancho.dl
Törzstag
Törzstag
2070 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#126307 Üzenet linkje2010-02-18 18:12:41 

nagyimre!

Én voltam Nei Poriban is, de megmondom őszintén, nekem annyira nem jött be. Ne érts félre, nagyon jól éreztem magam, de szerintem Nei Pori nagyon mű... Direkt üdülőfalunak lett kitalálva és ennek megfelelően néz ki. Mindenhol a szabályos széles utcák, sehol egy óvárosi kis utca ahol lehetne sétálgatni esténként. A vége felé csak a szürke házak, építés alatt álló apartmanok. Sokat kell gyalogolni a központig és addig semmi nincs. Természetesen szívesen visszamennék oda is, mert jó volt, de azért vannak jobb helyek icon_smile.gif

# 3786
Saturn
Aktív fórumos
Aktív fórumos
277 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#126309 Üzenet linkje2010-02-18 18:16:06  Válasz a #126306. hsz-ra Előzmény #126306

A hazahozott piák nálunk is mindig hamar elfogynak, de tudom ajánlani Pesten a Rákóczi téren a görög abc-t, ahol nagy választék van mindenféle italból és élelmiszerből. Mythos nem tudom, hogy van-e náluk, de mazsolabor, ouzó és metaxa elég sokféle kapható.
# 3787
Nagyimre64
Aktív fórumos
Aktív fórumos
490 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#126310 Üzenet linkje2010-02-18 18:18:52 

Sancho.

Neked ebben tökéletesen igazad van de onnan minden elérhető kocsival vagy átmehetsz 3€-ért a kisvonattal platamonra.
legalább is tavaly annyi volt.Egyébbként ha netán autóval méssz érdemes felmenni a hegyekbe a régi falukat megnézni vagy lemenni volos felé és ott lemenni a hegyeken át a partra.Hidd el megéri

# 3788
Argo
Aktív fórumos
Aktív fórumos
122 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#126311 Üzenet linkje2010-02-18 18:21:24 

eviáról lehet tudni valamit?
# 3789
Nagyimre64
Aktív fórumos
Aktív fórumos
490 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#126312 Üzenet linkje2010-02-18 18:23:28 

Sajna Evián nem voltam de az ismerősön volt Kamena Vourlán és nem volt jó állítólag hideg a tenger az áramlatok miatt
# 3790
Saturn
Aktív fórumos
Aktív fórumos
277 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#126313 Üzenet linkje2010-02-18 18:27:26  Válasz a #126307. hsz-ra Előzmény #126307

Ja , még a megpakolt piás bőrönddel kapcsolatosan eszembe jutott, hogy anno a román tengernél mi is jól feltankoltunk.....Volt egy nagy utazótáskám, amibe a ruhák közé jó pár üveg gyümölcsös pezsgőt és konyakot bepakoltam. Hát amikor a vállamra vettem indulásnál, szó szerint elborultam vele, olyan nehéz volt...... (Ott is nagyon finom volt a konyak, hasonlít a metaxához, úgy emlékszem Alexandrion volt a neve. Sőt, ott ittunk először Cappy-t is, akkor még nálunk nem is lehetett kapni.)
# 3791
Argo
Aktív fórumos
Aktív fórumos
122 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#126314 Üzenet linkje2010-02-18 18:37:16 

akkor evia elvetve.Nyugisabb de homokos partot keresnék.Már azt is problémának érzem,hogy rengeteg a gyönyörű hely,és nehéz eldönteni mi maradjon ki!?
# 3792
Sancho.dl
Törzstag
Törzstag
2070 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#126316 Üzenet linkje2010-02-18 18:45:39 

Saturn!

Az Alkotmány utcában is a parlament közelében is van egy Apollon görög delikátesz, ahol mindenfélét lehet venni. A gondom csak annyi vele, hogy hétfőtől péntekig van nyitva és ebben az nyitva tartási időben sajnos nem tudok elmenni oda icon_sad.gif A neten is láttam néhány oldalt ahol lehet rendelni mazsola bort. Mythost sehol nem láttam itthon és nem is tudok egy helyet sem ahol lehetne kapni icon_sad.gif A Rákóczi térit ismerem, bár ott sem jártam még soha icon_smile.gif De ami késik nem jön időben icon_smile.gif
Úgyhogy marad megint a bőrönd leamortizálása icon_smile.gif

# 3793
Nagyimre64
Aktív fórumos
Aktív fórumos
490 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#126318 Üzenet linkje2010-02-18 18:49:37 

argo

Ha ezt keresed akkor nei porin a helyed homokos a part és aránylag nyugis nem olyan zajos mint paralia lehet éjjszaka pihenni

# 3794
Sancho.dl
Törzstag
Törzstag
2070 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#126319 Üzenet linkje2010-02-18 18:51:07 

nagyimre!

Nei Poriban többször is béreltünk quadot és átmentünk Platamonsasba és mindenfelé, a fotó albumaim között ezekről is található kép icon_smile.gif
Sartira busszal megyünk, mert szerintem két fő részére nem éri meg kocsival menni. Sokkal drágább és mivel csak én tudok vezetni fárasztó is. Tudom mert voltam kocsival Olaszországban, Franciaországban, Monacoban, Svájcban, Liecthtensteinben és sokfelé... Akkor megtapasztaltam mivel jár ez.
Viszont tavaj Asprovaltában béreltem autót, mert olcsóbb volt mint a robogó!!!!
Na akkor bejártuk a környéket. Idén Sartin is szeretnék robogót bérelni és erre-arra kirándulgatni icon_smile.gif

# 3795
Sancho.dl
Törzstag
Törzstag
2070 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#126320 Üzenet linkje2010-02-18 18:54:09 

Kamena Vourláról egyik ismerősöm azt mesélte, hogy nyugdíjas paradicsom. A nyaralók nagyrésze az idősebb korosztályhoz tartozik, mert állítólag valami gyógyvíz van a környéken, de persze lehet hogy csak pletyka icon_smile.gif
Nekem eddig a legnyugisabb hely Makrigyalos volt. Na ott aztán tényleg nem sok minden van icon_smile.gif Viszont kevesen vannak és nagyon jól össze lehet barátkozni a vendéglősökkel... Sőt én megismerkedtem az egyik életmentő leányzóval is icon_smile.gif

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 252 253 254 ... 1105 1106 1107   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu