Valóban sokan vagyunk és szerintem egyre többen leszünk. Van aki már hosszú évek óta mindig visszajár és vannak akik a sok beszámoló, történet, útifilm hatására kíváncsiak lesznek és elindulnak
Szerény véleményem szerint aki egyszer is járt kinn, az mindig jól érzi magát és örökre visszavágyik
Ha nem akarsz magyar szót hallani akkor pedig lekell menned Athén alá jóval.
Az északi részen sok a magyar de nem zavaró.Egyébbként a görög is magyarul szól hozzád pár szót.
Ha még nem voltán görögbe akkor ha pihenni akarsz és a nyugalmat szereted akkor nei pori. Ha bulizni szeretnél és a pörgős életet kedveled akkor paralia.
Igaz tavaly neo marmasras-on az étteremben megkérdezte a pincér, hogy honnan jöttünk mert nem ismerte fel a magyar szót csak angolul tudott a görög mellet.Igaz magyar autót nem igen láttunk.
Nos a tartalék cipourom hétvégén fogyott el, úgyhogy nyáron ismét be kell táraznom. Tegnap ittam meg az urolsó kortyot a dinnye koktélomból. Ez egy rostos üdítő, amit még Asprovaltában vettem. Mikor a Meteorákhoz mentünk, ott láttam egy családnál és vérszemet kaptam. Utána ilyen üdítőt is, mert elmentem egy supermarketbe és vettem jó pár flakonnal Egész jól bírtam, hogy nem ittam fel rögtön A másik amiből majd táraznom kell a halva, mert az is nagy kedvenc
Uzom még van egy pár üveg. A Mythos söröm sajnos már a hazautazásom első hetén elfogyott Hiába azt mindenki szereti. Viszont majd be kell szereznem egy erősebb bőröndöt, mert tavaj annyi cipourot, uzot, Mythost és hasonlókat hoztam haza, hogy leszakat a bőrönd füle és a hurcolónak a szára is eltörött... A sofőrrel csak nagy hórukkozás után tudtuk behajítani a buszba a cuccot Először hencegett, hogy látott ő már nehéz bőröndöt, de miután ketten is alig tudtuk berakni, nem szólt többet Ja a mazsola bort kifelejtettem... nos az még a hetet sem bírta ki...
A napok pedig csak peregnek
Én voltam Nei Poriban is, de megmondom őszintén, nekem annyira nem jött be. Ne érts félre, nagyon jól éreztem magam, de szerintem Nei Pori nagyon mű... Direkt üdülőfalunak lett kitalálva és ennek megfelelően néz ki. Mindenhol a szabályos széles utcák, sehol egy óvárosi kis utca ahol lehetne sétálgatni esténként. A vége felé csak a szürke házak, építés alatt álló apartmanok. Sokat kell gyalogolni a központig és addig semmi nincs. Természetesen szívesen visszamennék oda is, mert jó volt, de azért vannak jobb helyek
#1263092010-02-18 18:16:06 Válasz a #126306. hsz-ra
A hazahozott piák nálunk is mindig hamar elfogynak, de tudom ajánlani Pesten a Rákóczi téren a görög abc-t, ahol nagy választék van mindenféle italból és élelmiszerből. Mythos nem tudom, hogy van-e náluk, de mazsolabor, ouzó és metaxa elég sokféle kapható.
Neked ebben tökéletesen igazad van de onnan minden elérhető kocsival vagy átmehetsz 3€-ért a kisvonattal platamonra.
legalább is tavaly annyi volt.Egyébbként ha netán autóval méssz érdemes felmenni a hegyekbe a régi falukat megnézni vagy lemenni volos felé és ott lemenni a hegyeken át a partra.Hidd el megéri
#1263132010-02-18 18:27:26 Válasz a #126307. hsz-ra
Ja , még a megpakolt piás bőrönddel kapcsolatosan eszembe jutott, hogy anno a román tengernél mi is jól feltankoltunk.....Volt egy nagy utazótáskám, amibe a ruhák közé jó pár üveg gyümölcsös pezsgőt és konyakot bepakoltam. Hát amikor a vállamra vettem indulásnál, szó szerint elborultam vele, olyan nehéz volt...... (Ott is nagyon finom volt a konyak, hasonlít a metaxához, úgy emlékszem Alexandrion volt a neve. Sőt, ott ittunk először Cappy-t is, akkor még nálunk nem is lehetett kapni.)
Az Alkotmány utcában is a parlament közelében is van egy Apollon görög delikátesz, ahol mindenfélét lehet venni. A gondom csak annyi vele, hogy hétfőtől péntekig van nyitva és ebben az nyitva tartási időben sajnos nem tudok elmenni oda A neten is láttam néhány oldalt ahol lehet rendelni mazsola bort. Mythost sehol nem láttam itthon és nem is tudok egy helyet sem ahol lehetne kapni A Rákóczi térit ismerem, bár ott sem jártam még soha De ami késik nem jön időben
Úgyhogy marad megint a bőrönd leamortizálása
Nei Poriban többször is béreltünk quadot és átmentünk Platamonsasba és mindenfelé, a fotó albumaim között ezekről is található kép
Sartira busszal megyünk, mert szerintem két fő részére nem éri meg kocsival menni. Sokkal drágább és mivel csak én tudok vezetni fárasztó is. Tudom mert voltam kocsival Olaszországban, Franciaországban, Monacoban, Svájcban, Liecthtensteinben és sokfelé... Akkor megtapasztaltam mivel jár ez.
Viszont tavaj Asprovaltában béreltem autót, mert olcsóbb volt mint a robogó!!!!
Na akkor bejártuk a környéket. Idén Sartin is szeretnék robogót bérelni és erre-arra kirándulgatni
Kamena Vourláról egyik ismerősöm azt mesélte, hogy nyugdíjas paradicsom. A nyaralók nagyrésze az idősebb korosztályhoz tartozik, mert állítólag valami gyógyvíz van a környéken, de persze lehet hogy csak pletyka
Nekem eddig a legnyugisabb hely Makrigyalos volt. Na ott aztán tényleg nem sok minden van Viszont kevesen vannak és nagyon jól össze lehet barátkozni a vendéglősökkel... Sőt én megismerkedtem az egyik életmentő leányzóval is