A lányomat elengednék szeptemberben is a suliból. Szóba jött, hogy magunkkal visszük, de nem igazán lenne jó neki 4 felnõttel. Ráadásul 20 éve nem nyaraltunk gyerek nélkül.
Egyébként az árak tényleg jobbak utószezonban, minden téren.
Szeretném tõled megkérdezni, hogy még mindig jár reggelenként a halas kocsi, naponta kétszer pedig a gyümölcsös?
Sosem felejtem el, mekkora meglepetést okozott nekem, amikor kértem egy kiló szõlõt, és mikor kimérte még rátett egy jókora fürtöt csak úgy. A nektarint is kipótolta mindig egy-két db-al. Nálunk inkább megnyomják a mérleget, hogy 5-10dkg-al többet mutasson.
Nagyon kevés iskola gördít akadályt a szeptember eleji "lógásnak", fõleg ha a szülõ nem csinál ebbõl rendszert. Én a pedagógus úgy gondolom, nem ezen múlik egy tanév sikeressége. De abból mi rendszert csinálunk, hogy idõnként gyerek nélkül utazunk. Kell az egy kapcsolatnak és a gyerekek is ehez vannak szokva. A nagyobb utazásokra (még) velünk jönnek, mi egyedül rövidebb távolságokra utazunk, hisz akkor az együttlét a cél inkább. Ez az eljárás nem csak nálunk jött be, több barátunk is ezt alkalmazza, eddig láthatóan sikerrel. Na de ez egy mások topic témája.
Bocs de már a meleg az agyamra ment Összekevertem a neveket Már ideje lenne elmenni pihenni
A számítógépemnél van egy parafa tábla, telis-tele képekkel(Sok kép Vrasnán készült), mögöttem a ventilátor. "Igazi" tengerparti hangulat.
Ezek nélkül az én agyam sem mûködik rendesen.
kristin, teljesen normális vagy, hidd el. Én ugyan így gondolkodok. Éppen ezért nem mennék elõszezonban nyaralni, akkor már inkább utószezonban.
Olyan rossz lehet már júniusban letudni a nyaralást, mikor jóformán még akkor kezdõdik igazán a nyár. Jobb, ha van mire várni, mint hogy letudod, közben körülötted mindenki készül a nyaralásra és ezerrel tombol nyár.
Ez így van. Május végén vagy júniusban biztosan nem mennék nyaralni, akkor sem, ha olcsóbb. Jövõre megpróbálunk augusztusban menni, hogy utána már ne legyen olyan sok a nyárból, amit munkával kell tölteni. De azért jó volt idén is, hogy július közepén voltunk. Még a hátralévõ hónapban ahányszor tudunk, megyünk a Balatonra.
Szeretném tõled megkérdezni, hogy még mindig jár reggelenként a halas kocsi, naponta kétszer pedig a gyümölcsös?
Sosem felejtem el, mekkora meglepetést okozott nekem, amikor kértem egy kiló szõlõt, és mikor kimérte még rátett egy jókora fürtöt csak úgy. A nektarint is kipótolta mindig egy-két db-al. Nálunk inkább megnyomják a mérleget, hogy 5-10dkg-al többet mutasson.
Szia Csutek!
Halas kocsit nem láttam, de gyümölcsös kocsi az jött naponta többször is! Nem szerettük, mert folyton ordibált a pasi a hangszóróba. És általában dél körül zajongott, amikor kicsit pihentünk volna. Érdekes, hogy pont a görögök nem tartották be a sziesztát...
A halas kocsi mindig korán reggel jött. Sokszor átaludtuk az érkezését. A zöldségesnek még mindig a fülemben cseng a hangja. Valószínü, hogy azért járt szieszta idõben, mert akkor a legtöbben a szállásukon tartózkodnak. Én szerettem. Mindig nagyon kedves volt, aligvártuk, hogy megjelenjen. Azok a gyümölcsök. Hmmmmmmm
Azt szeretném még megkérdezni, hogy Vrasnán iható a víz? Fõzni lehet vele?
Tavaly azt csináltam, hogy forraltam fel vizet, beleöntöttem utána egy ásványvizes palackba és abból készítettem a tasakos kávéporomat. Nem volt semmi bajom sem.
Itt is megtehetem?
A görögországi szõlõt azóta is emlegetjük. Másfél kiló volt egy fürt szõlõ, ropogós, hatalmas szemû és 1 euró volt tavaly az ára. Ennyi szõlõt életemben nem ettem, mint tavaly.
És ezt a cirkáló gyümölcsárust le kell inteni? Vagy megáll, mint a Family Frostos autó?
A cirkáló nálunk leállt egy idõre. Akkora hangja van, hogy az egész faluban hallani, hogy éppen merre jár.
De jó neked, hogy ma dolgozol utoljára. Holnap már kezdhetsz csomagolni.
Én csak mához négy hétre indulok. Nem baj. Így legalább az utazás elõtt tudni fogom, hogy nyaraltatok. Remélem teszel fel néhány képet, hogy láthassam mennyit változott Vrasna, mióta nem láttam.
Bizony, most már megy a készülõdés nagyon, ma még megveszem az útravalókat és mehet a csomagolás.
Terveimben szerepel egy kristinéhez hasonló album készítés, de ez majd attól függ, hogy hogy sikerülnek a képek.
Ha sikerülnek, akkor mindenképp csinálok fotóalbumot a nyaralásról.