#1280552010-03-07 12:10:57 Válasz a #128049. hsz-ra
Értem én,pont ezért irtam...
Mindenki be van sózva,köztük én is,úgyhogy megyek is innen,idén Kos lesz a célpont.Tegnap kért egy új topicos képeket a kefaloniai városokról,hát tettem be.Talán jövőre nekünk is összejön Kefalónia,bár kétségkivül drágább sziget,mint a ,,felkapottak",viszont csodaszép,zöld-sziget
Tavalyi Zante után kopárabbra vágytam,jövőre ha megint zöldet akarok,Kefa lesz a befutó,az tutti!A szines házak pedig Fiskardóban pl.elragadók,dehát igazából a csodapartok,amik nyomnak a latban.
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem, lehet hogy hülyeség, de muszáj megkérdeznem! Mindenki az útvonallal van elfoglalva, valaki azt írta, hogy a 15 órás kompot kell elérni! Szóval most hány órás lesz az út? Csak úgy kb! Tudom, hogy sok mindentől függ! Mi a tesómmal Győrből indulunk pénteken 4.20-kor, legalábbis így emlékszem! Na ha most szombaton a 15 órás kompot célozzuk meg, - mert ugye az kizárt hogy pénteken 15 órára ott legyünk- az már az én nem túl jó számításaim alapján 34 óra! és akkor még nem vagyunk ott! Most én értettem félre valamit, vagy létezik, hogy ilyen hosszú legyen az út? Kétlem, mert tavaly Marmarasba 20 óra alatt leértünk és km-ben nem túl nagy a különbség! Légyszi valaki világosítson fel! Előre is köszi!
#1280572010-03-07 12:17:32 Válasz a #128049. hsz-ra
2009 thassosi termése (hozzátéve, hogy olyan étvággyal szoktunk beesni esténként tavernázni, hogy általában már jóllakva jut eszembe, hogy elfelejtettem lefotózni a kaját
Helyi crepe:
Kenyér a tavernában:
Cukkini fried:
Grill mix:
Kagylós rizs:
Stifado:
Moussaka:
Ecetes-vörösboros polip:
Bifteki sajttal töltve:
Természetesen most már nem találom, azt a hozzászólást, ami a 15 órás kompindulást említi! lehet, hogy csak valami téves infó volt, és már aki írta le is szedte, vagy csak én vagyok vak? azért tényleg érdekelne, hogy kb hány órás útra számítsunk! persze Kefalóniáért mindent, de a szombati nap nagy részét inkább már a szigeten töltenénk! és gondolom ezzel a legtöbben így vagyunk!
#1280622010-03-07 12:44:32 Válasz a #128058. hsz-ra
zsebkuty!
A nejem szerint csak 'vinegar' volt az 'oktapus' (vagy 'oktapodi') után írva, esetleg egyszerűen 'red wine'-t artak utána, nem tudom. Mi még anno itthon ettük először a dunaparti görög tavernában, akkor ecetes-vörösboros polipként szerepelt az étlapon. Általában csak grill octapus szerepel az átlapokon, ha másfajta is van, és ismeretlen a név, megkérdezzük a pincért, és ha ecetes lesz, azonnal rendelünk, mert az egyik nagy kedvenc, olyan omlós, hogy az már őrület.
Jesszusom,most olvasom a Sartis Marcsi lesz az idegenvezetőnk???Akkor tényleg egyénileg oldunk meg mindent
Marcsi jó fej, de akkor is mindenképp olcsóbb, ha magunknak szervezünk mindent. Hála ezeknek a fórumoknak az ember már itthon fel tud készülni hónapokkal előbb mit, hol érdemes megnézni. Autóbérléssel meg nagyságrendekkel olcsóbb minden, pláne, hogy mi négyen megyünk. A hajókázós programokat is olcsóbb egyénileg szervezni, mert nincs rajta az utazási iroda haszna.
Zakin is egyénileg szerveztünk hajóutakat. Ha az ember nyitott szemmel jár az utcán, majdnem ugyan azok a hajóutak több helyen, több társaságtól ki van plakátolva. Nekünk pl. nem csak olcsóbban jött ki, de kaptunk is egy kancsó ingyen bort, ha az "X" tavernában vacsizunk, csak a z ő nyugtájukat kell felmutatnunk.
Ezt csak azért írtam le, mert itt is valami ilyesmire számítok. Csak végig kell sétálni az utcán és figyelni, ki licitál a legjobban a másik alá.
#1280762010-03-07 14:29:28 Válasz a #128070. hsz-ra
sarti!
Te tudsz róla, hogy Skalából indulnak-e hajóutak? Mert ha nem, akkor Porosba elég nehézkes, de legalábbis bizonytalan lesz időre bejutni, ha mondjuk 9-kor indulnak a hajók, mert ha jól néztem, összesen 2 busz megy arra délelőtt, egy 9-kor, egy pedig 11-kor. A stop az időfaktor miatt nem megoldás. De ha indul hajó helyből, akkor persze mi is azt szoktuk preferálni. Nemcsak az ára miatt, hanem azért is, mert mi választhatjuk ki a napot, az irodánál meg hetente csak 1x megy egy bizonyos fakultatív.
#1280832010-03-07 15:55:31 Válasz a #128076. hsz-ra
Szia Kónyu. Nem tudok sajnos. Lehet, hogy nem is annyira egyszerű, mint gondolom....?!
Na és mi a helyzet Argostolival? Oda talán több buszt indítanak, talán még hajó is akad.?