A jobboldali 60-as tábla mögött, a távolban tünt nekem úgy, mintha az említett tiltó tábla lenne kinn és jobboldalt bojáknak tüntek számomra a piros-fehér foltok.
Sziasztok! Most tudtam csak beleolvasni a topikba,és a sebességmérõvel kapcsolatban lenne észrevételem.Szerbiában a radarjelzõre ne 100%-osan számítsatok,mert láttam,hogy néha megvárják míg közel ér az autó és csak akkor kapcsolják be a radart.Fõleg lefelé erõsködnek,mert akkor nyilván van pénz a turistánál,de visszafelé is vannak.
Rebeka írta:
A jobboldali 60-as tábla mögött, a távolban tünt nekem úgy, mintha az említett tiltó tábla lenne kinn és jobboldalt bojáknak tüntek számomra a piros-fehér foltok.
Az E75-ös úton Katerini környékén az autópálya egyik le és felhajtójánál 16db forgalmi irányító táblát számoltunk meg 100m–es körzetben. Sajnos a fényképezõgép nem volt csõre töltve.
Vannak még elég furmányosan elhelyezett jelzõtáblák, az embernek igen gondolkodnia kell rajta melyik a jó irány,( Pl Szalonikiben, vizaparkot jelzõ tábla, ahol a Halkidiki leágazásában van elhelyezve kissé takarásba vagy a Larissai negyedik kapu kijáró az autópályára ) de ezeket a helyeket sokáig lehetne sorolni.
A magyar utakon sem könnyebb a közlekedés (4sz Fõ út ).
Az autóval utazók figyelmébe ajánlom Lakatati ma feltett , Sarti 2006. július címû beszámolóját!
Nagyon jó összefoglaló táblázat van a beszámoló végén, de egyébként is érdekes és hasznos infókkal van tele az egész írás!
Bocsi ha valakit ismételek, de visszaolvasni még nem volt idõm!
Hajnalban hazaértünk. Szerencsésen!
Nem mértek be, nem büntettek meg, szóval tényleg szerencsésen.
Kifelé minden simán ment. Éjfél környékén léptük át a magyar határt. Az itteni tapasztalatokból tanulva, Szerbiában rögtön csatlakoztunk két autóhoz (rendszám alapján egy osztrák és két német). Szóval azok mentek elõl és rendesen nyomták is neki. Jó darabig 120-130-as tempóval haladtunk. Amikor õk kiálltak, jött egy szlovák rendszámú A6. Na ezzel elõttünk döngettünk 150-160-at, majd amikor az már MÉG odalépett, mi inkább lassítottunk.
Minden határ simán és gyorsan ment.
Voltunk az Olympuson (ameddig kocsival fel lehetett menni), a Pireuszi kikötõben és Athénban. Athén forgalma nekem kicsi ijesztõ volt. A párom vezetett, akit viszont ez a tömeg egyeltalán nem izgatott. Mint ahogy a többi athéni sofõrt sem. Sokszor egy-egy sávváltásnál, kanyarodásnál nem mertem volna a kezem a két egymásmelletti autó közé tenni. Lényeg, hogy az autón egy karcolás sem esett... Na jó, azért tegyük hozzá, hogy a párom Európa pár nagyvárosában csinált már ilyet, egy 16 m-es Scania szerelvénnyel...
Visszafelé a mecedón-szerb határon kicsit lassan mentünk át. Sajnos elkaptunk egy török inváziót ami miatt több mint egy órán át araszoltunk át. A többi szintén gyorsan ment.
Az autópálya díjakhoz mindenhová váltottunk helyi valutát. Majd szétnézek az Autópálya díjak topicban is, mert visszafelé kevesebbe kerültek a Szerb kapuk mint kifelé. Nem sokkal, de csökkentek.
Kifelé szerbiában sorban a kapuk: 430, 430, 1130, 270, dínár
Visszafelé ugyanezek a kapuk.....: 410, 410, 1090, 250, dínár
Kifelé 14 óra alatt értünk ki Miskolcról, persze megálltunk párszor.
Visszafelé ugyanez 17 óráig tartott. Lassabb volt a tempónk, kitolt velünk a határon a sok török, mellesleg ébren voltak a gyerekek és többször kellett velük megállni.
Km-t visszafelé tudok mondani: Paralia - Miskolc (lakás elõtt) 1.176 km.
Mentünk összesen 3.425 km-t. Ebben benne van az Athéni kirándulás, az Olympos hegyre a kirándulás, az Olimpic Beachra való átköltözés és egyszer bementünk Katerinibe vásárolni. Jaa, van ott Plus és Lidl.
Ha van valakinek kérdése van, tegye fel nyugodtan! Ha tudok válaszolok.