De szerintem nincs annál jobb, mint reggel, még a hűvösebb, mediterrán illatokkal teli szellőben az ember betér a közeli pékhez és a friss még meleg pékáruk között bolyong ébredezik. Az illatok megcsapják az ember orrát és szemet gyönyörködtető kalács, pie, kenyér, zsemle között válogat.
Hozzá finom tejecske....hm...nyami.
Akkor reggelizek, amikor nekem jó...és eddig mindig kint a teraszon tudtunk reggelizni.
Félpanziós megoldásról meg már leírtam a véleményem.
Számomra a kényelem=szabadság!!!!!!!!
Sziasztok osztom a véleményedet mert tényleg nincs annál jobb mikor reggel a nyugot faluban ill. városban végig sétál az ember és meglátja a nyugalmat a csendett (nem az esti nyüzsi)én kiszoktam menni hajnalban a molóhoz és ott szoktam nézni a halászokat és élvezem a tenger illatát és a nap felkeltét
Bocs hogy bele kotyogtam
De szerintem nincs annál jobb, mint reggel, még a hűvösebb, mediterrán illatokkal teli szellőben az ember betér a közeli pékhez és a friss még meleg pékáruk között bolyong ébredezik. Az illatok megcsapják az ember orrát és szemet gyönyörködtető kalács, pie, kenyér, zsemle között válogat.
Hozzá finom tejecske....hm...nyami.
Akkor reggelizek, amikor nekem jó...és eddig mindig kint a teraszon tudtunk reggelizni.
Félpanziós megoldásról meg már leírtam a véleményem.
Számomra a kényelem=szabadság!!!!!!!!
Sziasztok osztom a véleményedet mert tényleg nincs annál jobb mikor reggel a nyugot faluban ill. városban végig sétál az ember és meglátja a nyugalmat a csendett (nem az esti nyüzsi)én kiszoktam menni hajnalban a molóhoz és ott szoktam nézni a halászokat és élvezem a tenger illatát és a nap felkeltét
Bocs hogy bele kotyogtam
Én nem haragszom rá...
Valóban....jól fogalmaztál, a nyugalom....igen, reggel érezhető igazán az a fíling, amiért tulajdonképpen Görögországba megyünk.
Legalábbis én.
Akkor még az igazi görög mentalitásba tudsz lopva belepillantani.
Még akkor pakolnak ki az árusok, a kölcsönzősök, a pékesnél kávéznak, vagy a kis "kocsmában".
Hát kinek hogy esik jobban, mindenki azt írja le amit tapasztalt és ami bejött neki. Biztos, hogy kényelmesebb a félpanzió, egyszer gyerekkoromban voltunk is úgy Korfun. De azóta inkább főztünk, egy 5 tagú családnál már elég nagy anyagi különbség mutatkozik a fpanzió és a főzöcske között. Mondjuk aki otthon sem nagyon szeret pepecselni, az nyilván a nyaraláskor is kihagyja, ez evidens! Mi szeretünk főzni, de néha azért befigyelt az étterem is!
Tavaly Sartin mi pl. volt amikor a pékségben vett illatos sütiket elmajszoltuk, mire hazaértünk, de általában minden reggel kb egy órát reggelizgettünk és bámultuk a tengert az erkélyről evés közben. Nekünk ideális reggelizőhely volt:
(Csak a link, mert széthúzza az oldalt a kép!)
[quote="szellosdy"]Hát kinek hogy esik jobban, mindenki azt írja le amit tapasztalt és ami bejött neki. Biztos, hogy kényelmesebb a félpanzió, egyszer gyerekkoromban voltunk is úgy Korfun. De azóta inkább főztünk, egy 5 tagú családnál már elég nagy anyagi különbség mutatkozik a fpanzió és a főzöcske között. ...
A előre fizetett kajának ( Fél, vagy teljes panzió) még az is a hátránya, hogy nem Te gazdálkodsz az időddel, mert mindig meghatározza a napirendedet a kajaidő.
Szisztok! Én is az önellátásra szavazok. A reggeli séta számomra is pótólhatatlan! Tavaly is Sartiba reggeli bevásárlás után mindíg a tengerparton sétáltam haza volt, hogy csakúgy leültem pár percre bámultam a tengert hihetetlen az nyugalom na nekem/ünk is ez kell. Mi jószerével midíg úton vagyunk ott eszünk ahol éppen megéhezünk. Ami nagyon bevált szoktam vinni jó kis szalonnát, sonkát azt reggel lesütöm és visszük az útra fini Görög zöldségekkel a tengerparton falatozi az igazi. Hú de várom már!
#1283412010-03-09 17:50:55 Válasz a #128339. hsz-ra
nekem azért is jött be az előre fizetett ellátás mert legalbb nagyjából ki tudom kalkulálni mire mennyit költök,igy legalább már ezzel nem kell foglalkozni.
Szóval akkor bukót fel kell venni a robogon..... Na nem baj, majd a fejünre nyomjuk.
Úgy ráhangolódtam erre a reggel elindulok és megvásárolom a péksütit. Igaz a tengert nem fogjuk látni, de majd a medencét nézegetjük reggelente:)
Én is úgy gondoltam egyébként, hogy vinnénk egy kis felvágottat. A péksütit meg a zöldséget, tejet meg hozzávennénk. Így a reggelink már meg van oldva. Vacsira meg úgy se bírnánk ki hogy ne üljünk be valahova egy finom kis fogásra. És ha belegondolok hogy kettőnknek 50.000,-Ft. lenne a félpanzió, úgy gondolom ebből szerintem simán megoldjuk a kajálást.
Sziasztok, jó reggelt!
Én is az önellátásra szavazok, főleg Görögország esetében. A tavernákban enni sokkal jobb, mint a főleg angoloknak készülő. nem görög ételeket a szállodában enni. De kinek a pap, kinek a papné. Nem kell senkit az ellenkezőjéről meggyőzni.
Én már nagyon várom, hogy a tavalyi Thassos után kipróbálhassam ezt a szigetet is.
Örülök, hogy meghoztam a kedvedet hozzá.
Én imádok reggel motorral "száguldozni". Míg a lányom ébredezik, addig meg is jártam...frissen, üdén, felpezsdülten, mosolygósan indult a reggel.
Már csak azért is, mert ha pár görög szót tudsz, ilyen reggeli órán abszulute díjazzák a görög emberek is....álmos fejükkel hatalmas mosollyal fogadnak.
És ez olyan jó érzés! Mert ez nem az idegenforgalmas kényszer vigyor....hanem a kedves, meglepett, esetleg hamiskás (mert érzi a nyelvi hiányosságot) mosoly.
Igen, a bukó mindig legyen a fejeteken...nem kézben, nem a csomagtartóban.
50.000 Ft/2 fő/félpanzió????
Kiszámoltad, hogy ez nagyon drága!?
Ugyan nem tudom ez 7 vagy 14 nap?
De 7 nappal és 270 Ft/ 1 € számoltam, így napi 26 €-ra jön ki az étkezésre eső költség.
Nem kell minden este kagylót, rákot enni....ha halat eszel az már 10 € alatt van. De ha csak suvlakit, vagy muszakát vagy egyéb sülteket eszel 5-7 €-ba kerül.
Volt hogy 8 €-ból ketten megvacsoráztunk, persze volt drágább étkezésünk is, de akkor is 20 € alatt voltunk.
Reggelire ha nem feltétlen pie-ket veszel, csak kenyér vagy zsömle akkor tejjel együtt meg vagy 6 €-ból.
Felvágottat, szalámit az ember úgy is itthonról visz, mert a partra 1-2 szendvicset általában készítünk.
Ezért egy ilyen kilátás is kellemes reggeli közben (ez Korfun készült):
No, nekem pont ez a görögül "beszélés" volt az, ami hiányzott Sartin, hogy majdnem minden boltban voltak magyarok, vagy tudtak magyarul, és ha az ember el is ejtett egy két Kalimerát nem is szóltak semmit hozzá! Pedig pl Thassoson lehidaltak tőle és ámuldoztak! Sarti kicsit nyaralóhely-gép és egy kissé idegesítően sok a magyar, kb mintha a Balcsin lennénk. Ettől függetlenül, vagy ezzel együtt nagyon jól éreztük magunkat, hiába volt eső, meg hideg meg magyar invázió!
No, nekem pont ez a görögül "beszélés" volt az, ami hiányzott Sartin, hogy majdnem minden boltban voltak magyarok, vagy tudtak magyarul, és ha az ember el is ejtett egy két Kalimerát nem is szóltak semmit hozzá! Pedig pl Thassoson lehidaltak tőle és ámuldoztak! Sarti kicsit nyaralóhely-gép és egy kissé idegesítően sok a magyar, kb mintha a Balcsin lennénk. Ettől függetlenül, vagy ezzel együtt nagyon jól éreztük magunkat, hiába volt eső, meg hideg meg magyar invázió!
Ezért mentek most Zakynthosra.
Én alapban elkerülöm az általad említett települést + Nei Pori és környéke.
Pontosan az említett okok miatt!
Én görög életet akarom kicsit megkóstolni, beszippantani és nem a tenger mellett Balaton fílingért megyek.
Ráadásul a szigetek messze gyönyörűbb partszakasszal rendelkeznek, mint az említett települések.
Ha egyszer valaki megcsodálta az apró kavicsos, kristálytiszta tengert, az szerintem többet sem vágyik a homokos partra.
#1284212010-03-10 12:35:58 Válasz a #128409. hsz-ra
Hú mi már egy csomó helyen voltunk Görögországban, Hála Istennek!!!
Korfu (busz, 3szor), Asprovalta (kocsival, 2 hét, egész Chalkidikit beautóztuk), Thassos (busz, királyság), Nei Pori (autóval, egész környéket beutaztuk) Sarti (busz) és Thasszosz volt a legeslegtutibb, és most kíváncsian várom Zakyt.
Nei Pori egyébként szintén nagyon tetszett, vagy 40 méter vastag a homok és mindenkinek van helye a törölközőjének, nincs nyomor, mint Parálián! Széles utcák (állítólag tűzoltók tervezték a falucskát) szép kis nyaralóházak, folyamatos panorámával egészíti ki a hátteret az Olymposz és a Platamonasi vár! És kiváló kiindulási pont egy csomó szupi hely megnézéséhez, Olympos, Platamonsasi vár, Parális-Olympic Beach (muszáj volt megnézni, hogy ne csak katalógusban lássuk, de P. nem győzött meg, O.Beachon már szellősebb volt a légkör, nem szardíniásdoboz).
Már az 54. oldalon tartok a fórumnak az elejétől. Folyamatosan írnak jót és rosszat is, én azt gondolom, hogy mindet elolvasom, és majd személyesen megállapítom, hogy az én szűrőmön mi jön át! Talán szeptemberben az angol tomboló ifjúság sem fog sexpartit rendezni, ahogy nemrég olvastam!
Nagyon drukkolok magunknak, hogy ne fogjunk ki rossz időt szeptember közepére!
Ja, és én nagyon szeretem a homokos partot! Horvátországban volt szerencsénk a kövekhez, én jobban csípem a homokot. Búvárkodni meg elsétálunk valami sziklás részhez. Hű a Narancspart Sarti mellett az nagyon szép volt!
Sz
Számomra a Sithon félsziget partszakasza feveszi a versenyt a szigetekkel van mind a két részről tapasztalatom. Az hogy egy adott helyen milyen nemzetiségű emberek nyaralnak az meg aztán eggyáltalán nem izgat. Mindenhol meglehet találni azt ami az enber izlésének megfelelő. Egy nyaralás sikeressége mindíg tőlünk függ mit hozunk ki belőle. Zakynthoson is biztos minden klassz lessz !