#1285342010-03-11 10:30:36 Válasz a #128517. hsz-ra
Persze igazad van hogy vannak olyan helyek ahova kocsi nélkül nem juthatsz el. Viszont lehet stoppolni (mert valamaki úgyis felvesz) és lehet gyalogolni-buszozni, hajózni stb szóval nem kell kétségbe esni ha az ember nem mehet kocsival.
Nekünk az 1 hét amit voltunk tavaly kevés volt még úgy is hogy csak egy nap béreltünk autót. Megvallom őszintén nekem a nyugati oldalból elég volt egy nap, mert nem vagyok egy beachre kifeküdős fajta, ha pedig nem fekszek ki elég egy vagy két nap hogy gyönyörködjek a kilátásban. De persze ez nézőpont kérdése.
Csak azért írtam amit írtam, mert nem dől össze a világ ha nem fogadják el a jogsit (bár sohase nézték hogy nemzetközi-e vagy sem, igazából rá se nagyon néztek a jogsira).
Kezdek megnyugodni jogsi ügyben.Eddig nekünk sem volt sehol
ilyen gondunk.
De ragaszkodunk az autóhoz.Ez nyújtja a legnagyobb szabadságot a menőkénknek
Skopeloson próbálkoztunk a helyi busszal.Este 6 előtt elment minden utolsó busz És ugye a NAP nem fekszik ilyen korán Viszont mi nem szeretünk kimaradni a naplementékből
Sziasztok
Kezdek megnyugodni jogsi ügyben.Eddig nekünk sem volt sehol
ilyen gondunk.De ragaszkodunk az autóhoz.Ez nyújtja a legnagyobb szabadságot a menőkénknek
Evvel teljesen egyetértek,ha mozgékony típus vagy és egy szigeten vagy területen rövid időn belül több mindent szeretnél megismerni, látni és élvezni a természet szépségeit.Ehhez ad nagy segítséget egy "járgány" amiről már az előzőekben sokszor írtam.Kitágítja a világot...
#1286052010-03-11 21:08:09 Válasz a #128596. hsz-ra
Nos,azt gondolom,1 hét még autóval is csak egy nagyobbacska
kostolóra elég
Ha bírná a pénztárcánk és a főnőkőm,vszínűleg szigetenként 3-4 hétre mennénk
Nekem sajna a 7 napnál hosszabb(hétvégével)szabi is komoly harcomba kerül
Így gyorsan kell sokat látnunk-marad a járgány
Sziasztok! Van köztetek olyan, aki az Apollonnal utazik július 26-án, és a Sun Rise-ben lesz a szállása? Mi tízen megyünk, 5 db 2 ágyas szobát foglaltunk. Ha tudtok egy jó motorkölcsönzőt, akkor jelezzétek. Silvi
#1286412010-03-12 09:08:08 Válasz a #128605. hsz-ra
Szia Macsosz!
Az anyagi és időbeli elengedettsége egy utazásnak az egy külön dolog.Ez egyértelműen magánügy.Valóban ha tehetné az ember min.2-3 hétre menne.Mondjuk ez lenne az optimális.De közbe szól mint írod is, a suska és a munkahely.Márpedig ez a két dolog fontos ahhoz,hogy jól sikerüljön egy "mozgós" élvezetes nyaralás.Ezek megléte nélkül nem lesz az igazi...Ezt tapasztalatból tudom.Pláne manapság, a körülmények csak nehezítik valaminek a normális véghezvitelét. Hát sok szerencsét! Csak ezt írhatom.
#1286792010-03-12 13:01:06 Válasz a #128605. hsz-ra
Lefkada szerintem a szigetek egyike, ahol nyugodtan motort is bérelhettek.
Az utak jóval szélesebbek, és újak, nincs akkora szint különbség mint Korfun vagy Thassoson.
Ezen a szigeten nem hangsúlyozta senki, hogy kőfelhordás, szűk, keskeny és éles kanyarok.
Nem mondom, hogy nincs hajtűkanyar....de kezdő motorosként itt biztonságban éreztem magam....már Thassos meredekebb volt és Korfun már autót béreltünk.
Nyugodtan gondolkodjatok el a motoron is.....az illatok, a tenger klímája... isteni érzés.
#1286832010-03-12 13:20:09 Válasz a #128641. hsz-ra
Hát én ismertem olyan embert, aki max. 5 napra járt nyaralni, és nem azért, mert nem volt pénze ... egyszerűen unta.
Egyébként szerintem a pénz nem alapvető feltétele egy jó nyaralásnak. Kevés lóvéból, utánajárva/-olvasva rengeteget lehet látni. Az élmény nem pénztől függ, hanem attól, hogy az ember tisztában legyen az igényeivel és a lehetőségeivel.
(Én jártam olyan helyen, ahol egy hét alatt töredék pénzből tömegközlekedve többet láttam, mint akik már másodszor tértek vissza, és motoron ücsörögtek állandóan. És jártam olyan helyen is, ahol valakinek a legnagyobb gondja az volt, hogy nincs hajszárító, és hosszú, kacskaringós utca vezet a tengerpartra. Ők nem feleltek meg a fent említett kritériumoknak, de legalább sokba került. És szenvedtek. )
Egyébként szerintem a pénz nem alapvető feltétele egy jó nyaralásnak. Kevés lóvéból, utánajárva/-olvasva rengeteget lehet látni. Az élmény nem pénztől függ, hanem attól, hogy az ember tisztában legyen az igényeivel és a lehetőségeivel.
Persze, hogy nem!Próbáltad már anélkül? Mikor utaztál nélküle és hova és meddig?Nem akartam ehhez a hozzászóláshoz írni semmit és nem ide, mert ez inkább a vita topikba tartozna,persze még oda sem, ha úgy átgondolom.Pénz nélkül rögtön tisztába leszel a helyzeteddel és lehetőségeiddel
#1287752010-03-13 09:42:54 Válasz a #128723. hsz-ra
OFF Olvass, értelmezz, és ne két szóra reagálj kiemelve a szövegkörnyezetéből! Miért nem ebbe kötöttél bele: Kevés lóvéból, utánajárva/-olvasva rengeteget lehet látni.? Finito. ON
#1287802010-03-13 10:42:06 Válasz a #128775. hsz-ra
És egy példa Lefkadáról, hogy (mindenki számára) érthető és ide illő is legyen, amiről írtam: mi ketten kompoztunk oda-vissza Nidriből Meganissire. Ugyanazzal a komppal jött oda és vissza is velünk egy pár, csak ők hozták a kis robogójukat is. Mi gyalogoltunk, ők motoroztak, és meglepő módon ugyanazokon a helyeken jártunk (természetesen ők többet tudtak henyélni a parton). Ezért írtam, hogy kevés pénzből (és jogsi nélkül) is lehet szép helyeket látni, és jót nyaralni. Jah, mert értelemszerűen nekünk kevesebbe került ez a kirándulás.
Úgyhogy hajrá kispénzűek és jogsi nélküliek, ne vegye el a kedveteket senki, Lefkada busszal-gyalog is klasszul bejárható!
OFF Olvass, értelmezz, és ne két szóra reagálj kiemelve a szövegkörnyezetéből! Miért nem ebbe kötöttél bele: Kevés lóvéból, utánajárva/-olvasva rengeteget lehet látni.? Finito. ON
Pont erre reagáltam... ...és utánajárva,olvasva megfogod tudni és látni,hogy kevés pénzzel kevés helyre fogsz eljutni Pontikos.Bizony nem két kiemelt szóra reagáltam.Szépet és okosat akartál írni,csak a realitásokkal még gondok vannak./Finítóó.../ BA-BE./ON/ és OFF!
#1289032010-03-15 14:42:41 Válasz a #128876. hsz-ra
Realitás. Jártam Lefkadán (is). Kevés pénzzel. Busszal, gyalog. (Mint szinte mindenhol.) Írtam róla. Voltak, akiktől itt kaptam hasznos tanácsokat arra nézve, mit, hogyan, merre, ha nincs kocsi a popi alatt, és vastag buksza a hasitasiban (papucsos turista módra). Demokrácia, tolerancia. Fogadd el, hogy lehet kevés pénzből is nyaralni, és valaki úgy is jól érzi magát. Sőt, úgy érzi jól. Én mondjuk 5.20-at elbuszozok, más elsörözi. Engem elsősorban a természeti csodák vonzanak, másokat a szent helyek, megint másokat a kulináris élvezetek. És ez így van rendjén, mert mások vagyunk.
Lehet, hogy valaki elgurul x partra, én viszont elsétálok y-ra, és mondjuk mindketten járunk z-n. Mindenki azt és annyit néz meg, amit tud és amire igénye van. Ez nem verseny.
Nem akartam se szépet, se okosat írni, csak utálom, hogy alig van, aki biztatná a (jogsi nélküli) "csórókat". Úgyhogy ne kekeckedj, kérlek.
(S ha nem hiszed, hogy jártam itt, olvass vissza.) Hajrá gyalogosok!
#1289122010-03-15 17:49:45 Válasz a #128903. hsz-ra
Pontikos! SŐT:éljenek a gyalogosok!!!!
Mi most nyáron készülünk Lefkadára, s bár van jogsink, és autóval megyünk, mégse vagyunk hozzánőve. Minden eddigi nyaralóhelyen rengeteget mentünk gyalog is, s szerintem többet láttunk, élveztünk a hely szépségeiből, mint akik tömött bukszájukkal csak a sarki kajáldáig és ajándékboltig jutottak el. Bocsánat a kivételnek!!!!
Lefkadán meg egyébként se lehet a legjobb partokra, a vízig eljutni autóval.....