#1290232010-03-16 18:09:39 Válasz a #129007. hsz-ra
Szia Anna!
Ezek olyan jó kis buszok, hogy mi sosem foglalunk helyet. Szerintem csak annak érdemes, akinek komkoly eü. gondjai vannak-pl. hiperérzékeny a gyomra.
#1290282010-03-16 18:49:21 Válasz a #129007. hsz-ra
Szia,üdv a táborban
Mi kértünk fix üllőhelyet,nekem megért annyit,hogy tudom tutira ott ülök ahol szeretnék
De a grandos buszok tényleg elég jók,bár amivel hazafelé jöttünk tavaly (emelt szintű)ott érdekes mód kevesebb volt a hely mit amivel mentünk(emeletes).De nekem mindegy csak menjünk már)
#1290372010-03-16 20:22:42 Válasz a #129007. hsz-ra
Szerintem a jó hely relatív.
Van akinek az emeletes busz első sora a legjobb...hát én oda biztos nem ülnék...akkor sem, ha ott a legjobb kilátás.
Van akinek a hátulja kell, mert ott a folyosóra hálózsákba kifeküdve tud aludni éjszaka.
Nézőpont kérdése.
Párommal beszéltünk és arra jutottunk hogy foglalunk helyet. De én tényleg azt hittem mindenki a kilátásra játszik, amiket mondtatok eszembe sem jutottak:D Hál istennek birom a buszt szerpentinen is. Családdal már voltam grandos buszokkal és mindig irigykedtem azokra akik az emeleten legelöl ülnek, úgyhogy most odamegyek.
Casmir: miért nem ülnél oda? van ellenérv? Azon kívül, hogy karambolban tuti kirepülünk...
Szia Anna665! Mi már utaztunk emeletes buszon fent legelől nekem nagyon tettszett.De este hűvössebb kell takaró. Bár mi mindíg folalunk helyet mert én érzékeny vagyok a buszra de ha elől ülök bekapok indulá előtt egy dedalont semmi bajom. A Grandos busszal jártunk úgy,hogy a Marmarastól a Görög határig emeletes buszon fent legutolsó ülésen kellett utazni az durva volt két dedalonnal aludtam a határig. Meghaltam volna ott hazáig. A határtól már elöl ültünk semmi gond nem volt. Ezt mindenki maga döntse el ki mit bír!
#1290442010-03-16 21:17:03 Válasz a #129040. hsz-ra
Mert éjjel végig a szemedbe süt a szembejövő autók lámpája, nappal, meg ha süt a nap az sem olyan kellemes. Én 1X kerültem véletlen arra az ülésre de, nem szerettem, mert pl. a lábadnak sincs annyi hely, mint hátrébb és ki se tudod nyújtani. Én, ha tehetem mindig a hátsó ajtó előtti ülést, kérem, mert így végig hátra dönthetem a székem.
Látom megoszlanak a vélemények! Köszi a válaszokat mindenkinek.
Holnap véglegesítjük a foglalást, én azt hiszem maradok a felül elöl helynél Száz pár nap múlva megmondom jól döntöttem-e.
És még mindig van kérdésem!
Mennyire veszik szigorúan szerintetek azt, hogy az útlevélnek visszaérkezéstől számítva még hat hónapig érvényesnek kell lennie?
Gondolom ha kint ragadnánk vagy valami azért kell ez és határnál ellenőrizhetik.
De páromnak 4nap híján van meg a 6hónap, rohangáljunk új útlevélért vagy jó lesz így?
Persze még utánaérdeklődök az irodába is holnap de gondoltam jobb több helyről tájékozódni.
Grandos utakon (eddig 2x már voltunk) tilos a székek között a folyosón alvás. De ezeket elmondják a sofőrök is mindig. Ha valaki új utas a Granddal, fölösbe ne hozzon ezért ágyneműt , hogy ő majd a földön alszik.
Ja és még valami érdekesség (bár szerencsére csak 1x fordult elő) a határt nem illik fotózni buszból. A Macedón határon voltunk, 1 utas fotózott (nem is értettük mit fotóz vakuval éjszaka a határon...) szóval határőr fel, fényképező el, mutatta neki kézzel lábbal hogy törölje ki amit csinált, aztán kicsit lassabban kezelték le az útleveleket cserébe.
#1290762010-03-17 12:44:31 Válasz a #129040. hsz-ra
Azt hiszem Kristi már jól összefoglalta miért nem ülnék első sorban.
Meleg, fény.....na meg nekem ott van a baleset veszély...és az, hogy ugyan nem vagyok tériszonyos, de mégis más szögből látod a kanyarokat és a mélységet.
Nekem ott kellene a dedalon.
Nem tudtam, hogy a grandosok kiemelik, hogy a földön nem lehet aludni...még nem voltunk velük, de eddig egy ilyen tiltást sem hallottam, pedig már voltam jó pár buszos túrán.
Szokás kérdése.
Nincs ezzel gond, mert mi nem ebben gondolkodunk. Csak írtam, mert tudom, van ilyen.
Egyik utunk alkalmával egy kisgyermeket fektettek a közlekedőbe. Éjjel aztán, egy álmából felébredt utas, véletlenül rálépett az alvó gyermekre. Az ijedtségen kivül szerencsére nagyobb baja nem esett, de történhetett volna másként is. Talán éppen ezért nem szerencsés dolog a közlekedőt ilyen célra használni. Azt mindig szabadon kell hagyni, mert bármikor szükség lehet rá.
Szia Anna665! Mi már utaztunk emeletes buszon fent legelől nekem nagyon tettszett.De este hűvössebb kell takaró. Bár mi mindíg folalunk helyet mert én érzékeny vagyok a buszra de ha elől ülök bekapok indulá előtt egy dedalont semmi bajom. A Grandos busszal jártunk úgy,hogy a Marmarastól a Görög határig emeletes buszon fent legutolsó ülésen kellett utazni az durva volt két dedalonnal aludtam a határig. Meghaltam volna ott hazáig. A határtól már elöl ültünk semmi gond nem volt. Ezt mindenki maga döntse el ki mit bír!
Akinek érzékeny a gyomra ajánlom ezt:
A gyógyszernél jobb, és hatékonyabb is. Nincs semmilyen mellékhatása, mint a gyógyszereknek. Lidokain tartalmú rágógumi, helyi érzéstelenítőként hat a gyomorra, teljesen megnyugtatja. Aki tehát nem Lidocain érzékeny annak tiszta szívvel ajánlom!
Sajnos csak hazaúton használhatjátok, mewrt itthon nem lehet kapni, de Gr-ban igen. Mi 5-6 euróért vettünk egy dobozzal, nem elmékszem már pontosan, de még van belőle, mert feltankoltunk.