Szia!
Attól is függ, hogy hol érdemes biztit kötnöd, hogy autóval mész-e (és így szükség van-e assistance szolgáltatásra) vagy pedig repcsivel, busszal.
A netrisk-en és a biztositas.hu-n össze tudod hasonlítani nagyon sok biztosító ajánlatát.
Akkor szerencsére nem kell assistance. Viszont akkor mindenképp olyat érdemes nézned, amiben a poggyászbiztosítás elég széles körű, mert valamilyen csoda folytán a repülőn léteznek Bermuda-háromszögek, és a csomagok könnyen eltűnnek...
#1304762010-04-05 20:37:25 Válasz a #130471. hsz-ra
Szerintem az a legegyszerubb, ha az utazasi iroda altal ajanlott biztositonal kotod meg a biztositast, en mindig a kozepes arkategoriaju biztositast kotottem amikor nyaralni mentem. A lenyeg, hogy legyen BBP (betegseg, balaest, poggyasz) biztositas es amellett valtsd ki az Europai Egeszsegbiztositasi kartyat is (ingyenes, az OEP-nel intezheto). Azert fontos mindketto mert (bar ne legyen ra szukseg) a BBP hasznalhato egyszerubben a magan orvosi rendelokben, viszont a korhazi kezeles eseten sokkal egyszerubb az EU-s kartya hasznalata.
Agi
Amikor biztosítást akar kötni az ember akkor előbb vegye számba hogy mire, és kikre akarja kötni. Többen beleestek már abba a hibába, hogy viszonylag drága biztosítást kötötttek, és az mégsem terjedt ki arra a balesetre ami éppen bekövetkezett., holott egy olcsobb alapbiztosítás plusz kiegészítéssel jobb lett volna. Ha valaki a nyaralásnál pl. sportolni (amatör búvárkodás, sielés, stb) akar akkor ezekre rendszerint kiegészítő biztosítást kell kötni.
A gépkocsi assistant szolgáltatásra is lehet kötni kiegészítő biztosítást, de ezt komolyan át kell gondolni mert lehet hogy semmi szükség rá. A legtöbb autó márka már alapból nyújt a kocsi 10-12 éves koráig sokkal bővebb assistant szolgáltatást mint amit a biztosító adna! Igaz ennek vannak feltételei (pl: rendszeres szakszervizeltetés).
Ha a napokban megkötöm az utasbiztosítást de csak júniusban utazom nem baj? Ráérek még ezzel vagy megköthetem most is?
Uniqa Szuper-G Standard, Uniqa Travel Help Plus biztosítást nézegettem:) Szerintetek ez megfelelő lesz?