Peloponnészosz
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Peloponnészosz
Hozzászóló Üzenet
# 976
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Ágni
Aktív fórumos
Aktív fórumos
316 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#132044 Üzenet linkje2010-04-25 15:08:53  Válasz a #438. hsz-ra

Szia terence,
az idén érzésem szt a Pelloponézoszon bajban lesznek a turizmussal foglalkozók. Idegen turista nem sok jön le eddig, illetve jönnek, de elenyésző a számuk az észak Go-i turisták számához képest. Többnyire görögök, de az idén a görög válság miatt biztosan visszaesés lesz. Ezért elég jó árak lesznek, éppen most adott általános 10%-s árcsökkentést a Xiropigado-i traveles szállásunk, megnézheted itt:

Olcsó szállás, nagyon jó stratégiai helyen.Thomopoulos

Innen a legtöbb fontos dolgot meg lehet nézni. Hátha ez segít a tervezésben.

# 977
AgniTolo
Törzstag
Törzstag
661 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#132047 Üzenet linkje2010-04-25 15:15:17  Válasz a #132044. hsz-ra Előzmény #132044

icon_smile.gif Ez nem lesz nagy valtozas az eddigiekhez kepest, hiszen az elmult evekre is igaz volt, hogy a turistak szama sokkal kisebb, mint az eszaki udulohelyeken...az biztos, hogy gorogok kevesebben lesznek...ez mar most is lathato...
# 978
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#132048 Üzenet linkje2010-04-25 15:15:40 

Szia Verka!

Az első szállást lefoglaltuk. Mivel 4 héttel korábban ki kell fizetni az egész összeget, most 6 héttel korábban nem tökölök, kifizetem már most, átutalással kell. Az osztrák oldalon keresztül foglaltam (sajnos csak jóval később találtam meg a neten a görög tulaj privát elérhetőségeit - talán úgy olcsóbban ment volna).

Szia Kokszi!
Nem tudom, hogy fel merek-e egyedül menni a Voidokilia-öböl fölé, egyedül még a sarki boltrba sem szeretek elmenni. icon_smile.gif De nagy kár lenne, ha nem tenném meg. Ez majd csak ott derül ki, hogy lesz kedvem.

# 979
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Kokszi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
332 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#132065 Üzenet linkje2010-04-25 18:47:23 

Szia Andi !

M. marad a parton és ,te nekivágsz ! Ha nem teszed meg örökké bánni fogod. Ennyire már ismerlek. Ahogy én láttam azért minden nap felmegy 1-2 ember, esetleg társulsz valakivel.
A barlangtól lesz nehezebb a menet. Az igazi veszélyt a várban lévő, túlzás nélkül méteres kígyók jelenthetik. Azt nem tudom ,hogy mennyire mérgesek.
Én hangosan Kispált énekeltem . Úgy láttam,hogy nem nagyon szerették,hamar menekülőre fogták a dolgot.
A. szállásotok nekem tetszik. Én nem bánom ha közel a wc meg a zuhany egymáshoz. Ha picit görbébbre siker az estém akkor a budin ülve is tudok zuhanyozni. Szerintem ez is fontos szempont lehet!!!

# 980
Kokszi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
332 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#132068 Üzenet linkje2010-04-25 19:03:27 

Szia Verka!

Amikor először jártam a Manin akkor 1 nap körbejártuk. A második napon már tudtuk ,hogy mire kell még több időt szánnunk.
Ilyen volt :Areopoli, Kardamyli,Gythio.
A második úton már egyszerűbb volt a dolog.
Az első látásra szerelem remélem nektek is meg lesz. A szállások pedig egész Görögország szárazföldi részén itt a legeredetibbek. Nekem ez is nagy élményt szokott jelenteni.

# 981
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#132075 Üzenet linkje2010-04-25 19:21:53 

Szia Kokszi!

A szállásunk nekem nagyon tetszik, különben a 30 eurósakbólfoglaltam volna, de ott voltak az említett dolgok,amik nem tetszettek. Énnem szeretek a saját "zuhanylevemben" tocsogva ácsorogni a mosdónál és utána az egész trutyit széthordani a lakásban.

Úgy gondolom, ha felmegyek egyedül a Voidokilia fölé, akkor csak a barlangig mennék, vagy csak addig, amíg nem érezném veszélyesnek, illetve ahonnan már az első jó képet tudom fotózni az egész öbölről, onnan feljebb nem kell mennem, mert a várrom nekem nem ér meg annyit, sokkal inkább az öböl panorámája.

Üdv, Andi

# 982
Josza2
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1775 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#132112 Üzenet linkje2010-04-26 01:10:23 

Kokszi írta:
Kalavritai hegyi vasút valahogy nálam is mindig valahogy kimarad. Hol felújítják, máskor meg nem esik útba. ... A Voidokilia fölötti kastróhoz fel kell jutnod.

Nálunk, már elindult a visszaszámlázás. Amit eldöntöttünk, hogy meglátogatjuk azok a helyeket, amik az ez előtti peloponessosi utunkból kimaradtak. Ezek közül prioritást élveznek a Mani félsziget, Elafonissos, Voidokilia Itt úgy tervezzük, hogy egy vagy két napra helyben spontán bérelünk szállást, bízva abban, hogy még nagyon a szezon elején leszünk és a válság miatt nem hiszem, hogy elkapkodják a szállásokat. Mindent a pillanat hatása alatt fogunk eldönteni. A másik kiemelt célpont A kalavritai kisvasút, amit 2007-ben nem tudtunk megnézni, mert átépítés alatt volt. Most úgy tudom, hogy közlekedik, de csak szombati napokon. Ha valakinek van konkrét információja erről kérem, hogy ossza meg velem!
Nem voltunk még Oympiában és a nyugati partvonalon. Ezt hagyjuk függőben, annak fügvényében, hogy mennyire leszünk fáradtak és hogy Cilla milyen egészségügyi állapotban lesz. Megigértem neki, hogy idén több időt fogunk klasszikus értelemben vett pihenéssel és tengerezéssel tölteni. Gyönyörű helyen lesz most Toloban a szállásunk, úgy, hogy arra is akarunk időt szánni.
Üdv: Josza

# 983
AgniTolo
Törzstag
Törzstag
661 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#132122 Üzenet linkje2010-04-26 08:43:08  Válasz a #132112. hsz-ra Előzmény #132112

Kideritem nektek mi a helyzet a vasuttal iden, tavaly valoban csak hetvegen ment...remelem iden megcsinaltak... gyonyoru utvonalon megy a vonat...en is csak amultam amikor ott jartam.
# 984
Josza2
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1775 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#132126 Üzenet linkje2010-04-26 09:17:53  Re:

AgniTolo írta:
Kideritem nektek mi a helyzet a vasuttal iden, tavaly valoban csak hetvegen ment...remelem iden megcsinaltak... gyonyoru utvonalon megy a vonat...en is csak amultam amikor ott jartam.

Kedves Ági!
Nagyon aranyos vagy. Előre is nagyon szépen köszönjük. Direkt azért mentünk 2007-ben oda kocsival, hogy végigjárhassuk, de ott derült ki, hogy hiába mentünk, így megnéztük a Rio-Antirio hidat és Patrast, visszafelé pedig elidőztünk a Korinthosi csatornánál. Most nagyon reménykedünk, hogy sikerül.

# 985
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#132143 Üzenet linkje2010-04-26 14:28:25 

Szia Josza!
A szállások miatt ne izgulj, amit én most foglaltam, ott jóformán még minden üres lehetett, úgy vettem ki a közvetítő szavaiból.
Kaslavrita nekünk ismét kimarad, mert semmihez sem esik közel, ahol leszünk. Sajnos.
Ti most saját kocsival utaztok vagy busszal?

# 986
Josza2
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1775 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#132146 Üzenet linkje2010-04-26 15:04:46  Válasz a #132143. hsz-ra Előzmény #132143

Szia Andi!
Busszal megyünk, de ott bérelünk autót. Toloban leszünk és onnan csillagtúrákat fogunk bonyolítani külőnböző irányokba.
Most kezd körvonalazódni egy esetleges őszi út, amit teljesen kocsival fogunk megtenni, ha összejön. Erről egyenlőre kussolok, mert nem akarom elkiabálni.
Üdv: Josza

# 987
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#132150 Üzenet linkje2010-04-26 15:21:01 

Szia Josza!
Tudom, hogy Toloban lesztek. icon_smile.gif Azért a tervezett célok nem megvalósíthatatlanok, de nagyon időigényesek, sokat elvesznek a pihenésből. Már nem emlékszem, 1 vagy 2 hétre mentek-e. De ha csak egyre, azért inkább faragj le belőle.
Mi csak június végére érünk majd Tolo felé, bár ott most nem tervezünk egy éjszakát, illetve egy nappalt sem eltölteni, azért ha a nagy közös társaság is akkor utazott volna, biztosan benéztünk volna hozzátok.
Az idén mi sem akarjuk hatani, stresszelni magunkat, azzal, hogy ezt vagy azt feltétlenül meg kell nézni, fizikailag is pihenésre, döglődésre vágyunk, azért előfordulhat még az is, hogy a végén körutazás helyett csak egy helyben ücsürgés lesz belőle. Ez majd ott kiderül.
Üdv, Andi

# 988
Josza2
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1775 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#132152 Üzenet linkje2010-04-26 15:37:31  Válasz a #132150. hsz-ra Előzmény #132150

Szia Andi!
Két hétre megyünk. Egyetlen egyszer fordult elő, hogy csak egy hétre mentünk Görögországba, azt is megbántuk. Mire végre kiment belőlünk az itthoni és az utazási stressz, már jöhettünk is haza.

# 989
Szanna
Törzstag
Törzstag
519 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#132153 Üzenet linkje2010-04-26 15:41:33  Re:

josza2 írta:
Szia Andi!
Két hétre megyünk. Egyetlen egyszer fordult elő, hogy csak egy hétre mentünk Görögországba, azt is megbántuk. Mire végre kiment belőlünk az itthoni és az utazási stressz, már jöhettünk is haza.

Egyetértek veled josza2! Egy hét nem elég arra, hogy kipihenje magát az ember.

# 990
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#132160 Üzenet linkje2010-04-26 16:30:39 

Sziasztok!

Örülök, hogy beindult a zsongás a topikban, látszik, hogy közeledik az időpont, amikor Ti már lassan mentek... icon_smile.gif Ez nekem is kedvet csinál, csak győzzem kivárni a mi indulásunkat!

Andi,
örülök, hogy Neked is visszatért a lelkesedésed (olvastam a blogot is)! Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mit írsz majd, ha mindezek után visszajöttetek. De azért még ne siettessük úgy az időt... A szállásotok tök jó, szép a kilátás. icon_wink.gif Viszont úgy láttam, hogy a fürdőben nincs zuhanyfüggöny, akkor is vizes lesz minden, nem...? (Annyira azt én sem szeretem, de nálam ez nem szempont a választásnál.)

Idén én hajlok arra, hogy a szép kilátással ellentétben (ami nálam fontos szokott lenni icon_smile.gif ) inkább az olcsóságot részesítsük előnyben... Napi mondjuk 20 euró különbözet összeadva már elég jó összeg tud lenni 9-10 napra.

Egyébkén most úgy látom, hogy tök sokan megyünk a Peloponnészoszra. Eddig mintha senki nem akart volna ennyire odamenni, idén meg mindenkinek megjött a kedve hozzá. icon_smile.gif

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Peloponnészosz
<   1 2 3 ... 65 66 67 ... 113 114 115   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu