#1327052010-05-02 13:43:27 Válasz a #132696. hsz-ra
Koronit nem szeretném kihagyni, a képek alapján tetszik. Methoniból a vár és a strand szimpatikus, a város maga talán ugorható, ezért gondoltam először arra. Tervezgetésre még van időm (sajnos/szerencsére), sőt, nagyon kényelmes helyzetben vagyok, mert idén is mennek páran arrafelé, úgyhogy csak átlapozom majd a friss albumokat, és kényelmesen eldönthetem, hogy akkor hova is...
#1327062010-05-02 13:47:17 Válasz a #132697. hsz-ra
Szia Andi!
Jó, hogy ezt írod! Bár frissítésképpen tervezem majd még egyszer átnézni a könyvednek ezt a részét. A 2 óra jól hangzik, az nem is olyan sok. Én is úgy láttam, hogy annyira nem nagy település. Mondjuk ha mi leülük a főtéren, akkor számoljunk egyből 3-mat. A fontos dolgokra elég időt kell szánni.
#1327102010-05-02 14:19:17 Válasz a #132708. hsz-ra
Igen ez tényleg ilyen. Az egy másik kérdés, hogy az egyéb korábbi emlékeim után egy ilyen látványért - főleg ilyen messzire - ma már nem tennék egy lépést sem. De én is végigjártam, egyszer látnom kellett, mert ahogy mondják: "Egy újszülöttnek minden vicc új."
#1327112010-05-02 14:36:36 Válasz a #132710. hsz-ra
Az "ilyen messzire" az elég relatív... Mivel elsősorban Olympiát, Vassest, a Nestor-palotát és környékét, valamint Messini romjait szeretnénk megnézni, közelebbi strandokat nehezebben tudnánk találni.
#1327122010-05-02 14:43:17 Válasz a #132711. hsz-ra
Persze, rendben is van ez így, ugyanezt csináltam én is. Nem bírtam volna ki, ha egyszer nem járom körbe. Sok ilyen hely van ezen kívül is, de még egyszer nem mennék oda, főleg, hogy ilyen messze van. (Ha itt lenne a "kertek alatt", az más, akkor akár naponta is! )
Stomio beach - ez is egy jó kis strand. És jól mutatja azt is a kép, hogy lehet, hogy ez a nyugati partszakasz kevésbé népszerű, de a jobb helyek főszezonban itt is megtelnek, mint akárhol máshol...
Planitero 4km-re van az előbbi tavasbarlangtól... nagyon szép hely és pisztrángfarmok meg jó kis éttermek vannak itt, a Lonely Planet szerint nem lehet rosszat választani közülük, bármelyik helyre is ül be az ember... Hm...
Látom, ma sokat kutakodtál és szép dolgokra leltél (leszámítva azt a giccskastélyt )
A Peloponnészoszról túl kevés útikönyv van, nehéz a rejtett szépségekről tudomást szerezni. Gondolkoztam, hogy veszek egy vaskosabb ótikkönyvet, mint a régebbink, de nem akarok elcsábulni, azaz "amiről nem tudok, nem bánom, hogy nem néztem meg, így többet pihenhetek". Talán lesz még ebben az életben egy harmadik peloponnészoszi utazásunk is??