Peloponnészosz
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Peloponnészosz
Hozzászóló Üzenet
# 1006
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#132366 Üzenet linkje2010-04-28 16:28:19  Re:

josza2 írta:
a sokkal veszélyesebb kullancsok és skorpiók miatt is)! Ha kígyót látsz, ne menj hozzá közel, ne ingereld, ne akard agyonverni, akkor nem fog bántani.

Szia Josza!

Kizárt dolog, hogy tudatosan közel menjek egy kígyóhoz, hacsak nem vagyok olyan bamba, hogy nem veszem észre. De ezt az esetet nem zárnám ki... icon_razz.gif

Viszont légyszi, több veszélyes állatot már ne soroljatok fel, mert a végén nem fogok merni kiszállni a kocsiból sem, pedig eddig olyan jól elvoltam Görögországban. icon_wink.gif

A kisvasutas infókat előre is köszönjük, én nagyon várom majd őket! Ha ott jártok és eszedbe jut, megtennéd, hogy felírod majd, hogy mikor megy reggel az első vonat és mikor az utolsó?

# 1007
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Josza2
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1775 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#132368 Üzenet linkje2010-04-28 16:44:50  Re:

Verka írta:
..... hacsak nem vagyok olyan bamba, hogy nem veszem észre. De ezt az esetet nem zárnám ki... icon_razz.gif

Viszont légyszi, több veszélyes állatot már ne soroljatok fel, mert a végén nem fogok merni kiszállni a kocsiból sem, pedig eddig olyan jól elvoltam Görögországban. icon_wink.gif...

Nem vagy nagyobb veszélyben, mintha elmennél a Zemplénbe kirándulni, mivel az említett jószágok a balkáni sikló és a skorpió kivételével mind ott vannak. A görögországi skorpiók (még sohasem láttam, de tudom, hogy vannak) csípése nem halálos, csak kellemetlen. Most megyek éppen huszadszor Görögországba, de még szúnyogon kívül semmi sem csípett meg

# 1008
Greece4ever
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
29 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#132372 Üzenet linkje2010-04-28 17:17:28 

Sziasztok!
Napflioban keresnék jövő héttől szállást, minél olcsóbbat, csak az a lényeg. Egyedül vagyok, néhány hétre kellene - az ártól (is) függ hogy meddig.
Ha valakinek van bármilyen ötlete, légyszi-légyszi osszátok meg velem.

# 1009
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#132375 Üzenet linkje2010-04-28 17:21:40  Válasz a #132368. hsz-ra Előzmény #132368

Csak vicceltem, azért annyira nem félek. icon_wink.gif De a jobb félni elvét vallom, úgyhogy jobb, ha ilyenekről előre tud az ember.
# 1010
Kokszi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
332 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#132398 Üzenet linkje2010-04-28 20:13:06 

A kígyó dologgal nem akartam senkit elriasztani a vártól. Én nem számítottam rá hogy kígyó lesz fent ,főleg arra nem ,hogy ekkora. Ezért akartam mindenki figyelmét felhívni rá. A gazt és a füvet kaszálják a vár területén, de a régi leomlott falak között persze rendezetlenebb. Itt kell jobban figyelni. Nekem a vár többet jelentett mint az ,hogy láthassam fentről a Voidokilia öblöt. Rám olyan mély hatással volt ,mint amikor először voltam Mistrában, vagy Epidauruszban.

A Voidokilia fölött északra van egy kistestvére az öbölnek és csodaszép jón partok.

voidokilia.com

# 1011
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#132399 Üzenet linkje2010-04-28 20:16:35  Válasz a #132398. hsz-ra Előzmény #132398

Kicsit megijesztettél, de azért szerintem ez nem fog visszatartani. Csak majd sokkal jobban fogok figyelni, nem csak úgy gyanútlanul menetelni.
# 1012
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#132400 Üzenet linkje2010-04-28 20:19:24 

A várrom engem nem izgat, így nem megyek fel addig. icon_smile.gif

Jó pár oldallal korábban betettem ide a google earthből kimásolt két képt, amin két "Voidikilia-ikertesó" kinézetű kicsit délebbi öböl van, és egészen Kiparissiáig végignéztem a partszakaszt, nagyon szép öblök, strandok akadnak arrafelé, mi tervbe vettük ennek a partnak a bebóklászását. Még nemigen láttam innen senkitől sem képeket.

# 1013
Triznyak
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1024 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#132415 Üzenet linkje2010-04-28 23:17:43  Válasz a #132065. hsz-ra Előzmény #132065

"Én hangosan Kispált énekeltem . Úgy láttam,hogy nem nagyon szerették,hamar menekülőre fogták a dolgot. "

Ez már szinte állatkínzás!!! icon_smile.gif Bár, a kígyók tök süketek. icon_wink.gif

# 1014
Triznyak
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1024 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#132416 Üzenet linkje2010-04-29 00:07:44  Válasz a #132400. hsz-ra Előzmény #132400

Képet ennyit tudok felajánlani arról a szakaszról. Az a szakasz nagyrészt sziklás part, abból a fajtából ami éles, hegyes, vágós, és a víz alatt is. Valamint sok az ültetvény és a kertészet a környéken, amikből kétes eredetű dolgokat eresztenek a tengerbe vastag csöveken. icon_cry.gif Persze azért vannak jó részek is. Kiparissia alatt érdekes citromsárga színű a part, és valahol délebbre is van egy ilyen rész, ahol ugyanilyen. hogy mitől, arra nem jöttem rá. Előfordul, hogy ami a google térképen remek öbölnek látszik, az zárt rész, a partról nem lehet odajutni, a lejáratok a partra épített nyaralókhoz tartoznak.

# 1015
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#132427 Üzenet linkje2010-04-29 08:22:13 

Hát a google Eath-ön csodálatosnál csodálatosabb homokos öblöket találtam ott, igaz nehéz megközelíthetőséggel, a legtöbb felé még csak út sem vezet.
# 1016
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#132686 Üzenet linkje2010-05-02 12:11:05 

Újból át kell terveznem az útvonalunkat. icon_smile.gif Nem tudom, hogy eddig hogy kerülhette el a figyelmemet, de most már látom, hogy több helyen is írják, hogy Pylos azon a vidéken az egyik legszebb városka. És tényleg, a főterén a hatalmas évszázados platánfa alatt muszáj meginnunk nekünk is egy frappét, ez a minimum. icon_smile.gif

Már szinte bánom, hogy lecsíptem 3 napot az utunkból. Inkább még hozzá kellett volna adni. icon_razz.gif

Pylos mit Öffnung der Bucht von Navarino
készítette: gernotmangold

Cafe unter den riesigen Plantanen in Pylos
készítette: upelepi

# 1017
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#132692 Üzenet linkje2010-05-02 12:42:20 

Verka írta:
Újból át kell terveznem az útvonalunkat. icon_smile.gif Nem tudom, hogy eddig hogy kerülhette el a figyelmemet, de most már látom, hogy több helyen is írják, hogy Pylos azon a vidéken az egyik legszebb városka. És tényleg, a főterén a hatalmas évszázados platánfa alatt muszáj meginnunk nekünk is egy frappét, ez a minimum. icon_smile.gif...

Nem szívesen mondok véleményt, mert mindenkinek mások a szempontjai, de... "Pylos azon a vidéken az egyik legszebb városka" - ez talán igaz, de mihez képest? Ha útba esik akkor semmi gond, de emiatt áttervezni? Én is így jártam, s a végén ettem a főtéren egy jót, s ennyi. Nekem az egész keleti part egy kicsit csalódás volt néhány villanástól eltekinteve. Nem beszéllek le róla, de szerintem nézz még jobban utána.

# 1018
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#132694 Üzenet linkje2010-05-02 12:50:31  Válasz a #132692. hsz-ra Előzmény #132692

Szerintem kevesen néznek nálam jobban utána... icon_wink.gif Mindenképpen útbaesik, már csak a Nestor-palota, Chora, a Voidokilia-öböl miatt is, amik fix pontok. Azon a vidéken mi lehet még "rivális" város? Kyparissia, Methoni, Koroni... Lehet, hogy Methoni lesz az "áldozat". De nem teljesen, hanem mondjuk úgy, hogy csak egy esti séta marad rá. Meglátjuk. Akár ott helyben is ráérünk eldönteni.
# 1019
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#132696 Üzenet linkje2010-05-02 12:56:04  Válasz a #132694. hsz-ra Előzmény #132694

Pontosan ugyanígy gondolkodtam én is. icon_wink.gif A mai napig sem tudom, hogy jól döntöttem-e, ugyanis kimaradt Methoni és Koroni. Soha nem lehet elég okos az ember, de nem féltelek... icon_smile.gif Jó tervezgetést, mert majdnem az ér a legtöbbet - némi túlzással persze - az egészben. icon_lol.gif
# 1020
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#132697 Üzenet linkje2010-05-02 12:57:19 

Szia Verka!
Mi sem találtuk Pilost nagyon különösnek, bár bevallom, nem mentünkbe a házak közötti kis utcácskákba, csk a füteret és a kikötőt jártukkörbe, majd mi is a főtéren ettünk gíroszt. Viszont kihagytuk a várat ott, amit most bepótolnánk majd. De szerintem még várral együtt is elég rá 2 óra.

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Peloponnészosz
<   1 2 3 ... 67 68 69 ... 113 114 115   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu