Igen érdemes nézni a keresztárfolyamokat is, bár 20-30 fillér eltérés lehet gyakorlatilag, de szerb hátárnál a pénzváltóban biztos van, mi is ott váltottunk.
Sziasztok!
Mivel én is sok információt szereztem Tõletek, így szeretném én is átadni, ami bennünket ért.
Szombaton jöttünk haza Görögországból. Néhány kellemetlen élményünket szeretném csak leírni, hogy más ne járjon így. Horvátországon, Szerbián és Macedónián keresztül utaztunk. A határokon simán átmentünk, kivéve a szerb-macedón m. oldalát. Itt nemzetközi vezetõi engedélyt kértek. Mivel ez nekünknem volt (5 autóval mentünk) szemrebbenés nélkül kértek 20 eurót autónként, vagy fordulhatunk vissza. Leperkáltuk. Párom 10-t gondolt, de azt kevesellték.
Az autópályájukon nem volt m. denárunk így ott is megvágtak, ahol tudtak. Hazafelé már váltottunk a határon, így megoldottuk ezt is. Viszont kifogtunk egy török inváziót és egy turnusváltást. Kb. 2 óra alatt tudtunk belépni Szerbiába. Utána már nem volt semmi gond.
Mi is az OMV kútnál álltunk meg, de semmi negatív dolgot nem tapasztaltunk.
Szia lhagi!
Én szombat hajnalban úgy 1:00 körül voltam azon a határon, biztosan más "szmena" (váltás) dolgozott, de hála megúsztam a dolgot. Tõlem nem kértek semmit. Mázli mvolt!
Errõl amit írsz én is hallottam de azt Evzoninál beutazáskor kérték a Macedónok egy barátomtól. Õt akkor csak 5 Euróra vágták meg!
Görögországban max hetente lemosatom az autónkat. Fõleg muszály ezt megtenni, ha az elõbbi képen látható úthoz hasonlón megyünk.
Két éve Athén elõtt a Gooddys-nál az autómosóban 5 EUR volt egy alap mosás, benzinkútaknál pedig 5-8 EUR körül van egy mosás.
Nemzetközijogsit nem tervezem kiváltani, viszont a nemzetközi zöldkártya már megvan. (Állítólag ezzel szokták összekeverni a nemzetközijogsit).
A nemzetközi zöldkártyát nekem 2002-óta (mert akkor kértem elõsször) mindíg küldi a biztosító, miután befizettem a kötelezõbizttosítást.
Nálam volt természetesen, mert azt a szerb rendõrök is el szokták kérni, ha megállítanak, viszont nekem a szerb-macedon határon a " macedon Granicar" magyarul mondta, hogy zöldkátya! Utána a többi átlépés alkalmával az útlevelek mellé automatikusan hozzácsaptam és nem kértek mást!
Mert, ha nem volt náluk zöldkártya, akkor valószíûleg azt hiányolták a határon.
Szóval ezt jó lenne tisztázni, mert akkor nem kell idegeskedni a nemzetközijogsi miatt.