én a hátárok miatt nem szoktam aggódni, már az is a nyaralás része, izgalom kikapcsolódás és együtt a család
2 éve minden határ pár perc volt, majd 4 órát vártunk mert a görögök sztrájkoltak, majd hirtelen kinyitották, hogy menjetek, képzelhetitek mint egy versenypálya, a férjem is gázt adott és csak úgy lőttük be magunkat, imádnivaló volt
Ha ez segít, mi tavalyelőtt törökös időszakban mentünk, direkt csütörtökön este, hogy ne szaladjunk beléjük nagyon, de már akkor nagyon sokan jöttek, éjfélkor kifelé 2 órát kellett várni Röszkén. Vissza hétvégén jöttünk, mert muszáj volt, óriási volt a forgalom, akkor kerültünk Tompának és ott 10 perc alatt átértünk (szintén éjfél körül). Tavaly július elején hétfőn hajnalban indultunk, percek alatt kijutottunk és az út is nagyon jó volt végig, gyakorlatilag nem volt forgalom, volt, hogy üres volt előttünk az autópálya. Ezt nagyon tudom ajánlani. Visszafelé hétvégén jöttünk, elvileg nem voltak törökök, nagynak sem tűnt a sor, és érdeklődtünk is előtte telefonon a hivatalos telefonszámon, mégis több mint 2 órát el kellett töltenünk Röszkén.
Hát mi pont a legnagyobb csucsban indulunk juliusban. A törökök nem ismerik a tompai átkelöt vagy nem mehetnek arra? Nyilván nekünk az lesz az alternativa kifelé
Remélem nálunk jó döntés volt a csütörtök éjszakai utazás Sartiba. Hazafele pedig a hétfő éjszaka. Hátha akkor nem lesznek olya sokan a határon és az utakon. Bár nem tudom augusztus elején mi a helyzet, a kirándulók miatt, csak bízni tudunk, hogy hétvégére teszi mindenki a jövést-menést..
Érdemes nézni indulás előtt a VPOP (így hívják még? ) honlapját, ott írják a várakozási időket naprakészen. Én a határ előtt 50 km-re voltam, hazacsörögtem, itthon megnézték mi a szitu, és ennek ismeretében döntöttem hogy Röszkénél vagy Tompánál dobbantok
Ezt próbáltam feljebb mondani, hogy tavaly hívtuk őket, azt mondták, nincs várakozás, ehhez képest volt 2 óra. Én befelé inkább Tompát mondanám ezek után.
#1365492010-05-31 20:28:04 Válasz a #136424. hsz-ra
"Vissza hétvégén jöttünk, mert muszáj volt, óriási volt a forgalom, akkor kerültünk Tompának és ott 10 perc alatt átértünk"
Hogy mennyire alkalom függő ez is, egyszer muszáj volt hétvégén jönnöm, ( egyébként csak kedd, szerda, esetleg csütörtök) Röszkére hosszú sorban állást mondtak, mentem Tompára, ott is tele volt törökkel, álltam 3órát. ( ennyit 20év alatt összesen nem töltöttem el határátkeléssel )
#1365502010-05-31 20:28:05 Válasz a #136502. hsz-ra
Ja. Ha én ülnék ott és kétpercenként csörögne a telefon, és mindenki azután érdeklődne: "sokat kell várni az átkelésnél?", én is az mondanám: "pár perc az egész..." és tényleg: amíg veled foglalkozik a jágó, az valóban csak pár perc
sziasztok
Mi minden évben azt nézzük, hogy vasárnap este induljunk a nyaralás hétfőn kezdődjön mert így a tíz esetleg ha tetszik a hely és szállást is kapunk akkor 12 nap esetén is csak egy hétvége az amit a tengerparton abban a nyüzsiben kell eltölteni.
Amikor is a nem parton élő hazaiak is mind a strandokon vannak.
Kifele általában 6-8 órakor lépjük át a határt visszafele pedi reggel 8-9 körül indulunk haza, eddig a leghosszab várakozás ( 6 év alatt ) 30 perc volt az összes átkelőt beleértve.!