köszönöm az infót, rosszul tudtam az árat!!!Elnézést mindenkitől, akit E témában félrevezettem, vagy megbántottam!!!
De az eredeti, már lerágott csont: kártya vagy kp. Nos 119 x 3 Ft. 357, vagy 118 x 2,7 321 . ez 36 Ft különbség 100 liternél is 3600
Én is úgy tudtam eddig, hogy hatósági áras, évek óta az is, de most tényleg volt különbség. Nem is hittem a szememnek. A határátkelések meg meglepően gyorsan mentek. A szerb-macedón határon, nem túlzás, 3 perc alatt átmentünk!!!!
#1368772010-06-01 21:28:24 Válasz a #136632. hsz-ra
Szia tomi!
Sajnos egyáltalán nem non-stop az Agrobanka épületében lévő pénzváltó. Tavaly 19 órakor már zárva volt. Állítólag csak 18 óráig tart nyitva. De magyarul beszélnek.
#1368822010-06-01 21:46:16 Válasz a #136733. hsz-ra
Koronás és a többiek hozzászólásaihoz annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy kártyás fizetés esetén tévhit a középárfolyam. Egész pontosan egyes bankok deviza eladási árfolyamon számolnak, (az OTP biztos) ami valóban a középárfolyam körül van. A CIB-es kártyával megjártam (2008-ban), úgy felszámolták az aktuális valata eladást, hogy csak lestem, mikor küldték az SMS-t, hogy ez mennyit jelent forintosítva.
#1368842010-06-01 21:49:55 Válasz a #136879. hsz-ra
Amit említettem tavaly június 19-én (pénteken) történt. Lehet csak egyedi eset volt? Ha rossz információt adtam, mindenkitől elnézést kérek, de ez személyes tapasztalat.
A poroltót ne azért vidd magaddal mert kötelező. Hanem azért ha szükség van rá legyen. Tudom most jönnek sokan,hogy eddig sem volt szükség rá. Mindig érik meglepetések az embert. A mellényt és a poroltót is csak egyszer kell megvenni. Nekem van bent mellény, vontatókötél,poroltó. Elfér.
#1368882010-06-01 22:05:01 Válasz a #136753. hsz-ra
Bocs Gégé! Csupán 3-szor voltunk, egyszer sem kérték az utasbiztosítást, de tény, hogy Sartin az orvosok az utasbiztosításos ellátásra utaznak. Az EU EGB kártyát ott nem fogadták el, ezt egyértelműen elmondták (kérdésre) az első napi tájékoztatón.
Szerintem már mindenki érzi a dolgot,hogy lerágott csont,hogy mi kell és mi nem kell. Amit mindenképpen ajánlok: Legyen zöldkártya, legalább 2 láthatósági mellény! Ez a mininimum!
Abban pedig igazat adok,hogy az ördög nem alszik és természetesen nemárt ,ha van a kocsiban egy poroltó,vontatókötél+ ami kötelező egyébként is. Ezek a dolgok mindig jól jöhetnek, akkár más életét is megtudod menteni poroltóval,ha kell,egyébként meg nem kér enni és évekig jó.
Fizessen kártyával aki akar ,de személyes tapasztalatom szerint, megéri szerb dinárt váltani. Egyszer kiszámoltam és nekem nem érte meg máshogy intézni,ezért a tesco valutav.-nál intéztem,pedig Én is úgy vagyok vele,hogy miért ne spóroljak pénzt,ha lehet, inkább el gyrosozom,ami megmarad!
Saját vélemény csak, aki máshogy gondolja az is teljesen oké.