a dobaki oldalán azt olvastam, hogy Szerbiában kötelező felszerelés a kocsiban a tűzoltó készülék. Bementem a Tescoba (a legkisebb is számít...) és láttam 3600-ért fémdobozos igazit, de volt spray-szerű kiszerelésben is 1990 és 1500 pénzért. Nem volt ám ráírva egyikre sem, hogy EU szabvány, vagy, hogy elfogadott a KRESZ szerint.
Nos, kell a drágább, vagy elég ha beteszek egy sprayt alibiből?
A zöldkártyát szokták mindig kérni....mást nem 3 év alatt oda vissza egyszer sem.
Az a baj,hogy teljesen úgyse tudsz mindenre teljesen hivatalosan felkészülni,de szerencsére nem is várják el.
Tartsd be a sebességhatárokat ,ahol tudod, vezess szabályosan és szerintem ennyi nekik elég,ha mindent beakarsz tartani maximálisan, akkor jó pár dolgot magaddal kell,hogy vigyél!
-
Szólj,ha soroljuk!
(Nem kell túlbonyolítani semmit,ne ízgulj,nyaralni mész nem stresszelni magad)
Ha egy Dínár 3 Ft , az üzemanyag 109 Dínár akkor az 327 Ft 1 liter.
ugyan ez kártyával 1 dínár 2,7 Ft akkor 294 Ft 1 liter.
Még most sem értem a pénzváltósdit! MI vagy OMW , Mol, Makpetrol, Shell kutaknál állunk meg.A tankolás előtt megkérdezem, hogy kártyával lehet e fizetni, de kártyával fizetek az üdítőért, a kávéért, a csokiért, stb. HIVATALOS KÖZÉPÁRFOLYAMON!!!!
Nem hiszem ,hogy a gagyi pénzváltócskákkal jobban lehet járni!
Nem kell egy marék pénzzel idegen gyanús elemek közé menni. Azt se tudom ,hogy néz ki a szerb pénz. Nem tudnak átverni
Persze ha Szerbiában akarok költeni az más, de csak átutazok, max 2 szer tankolok. Minek a dínár??
Hivatalosan utasonként kell 1. Persze valószínűleg nem fogják ellenőrizni,de mondjuk,ha autópályán este megkell állni akármi miatt és aki kiszáll nincs rajta láthatósági mellény,akkor megbüntetnek, szóval döntse el mindenki,hogy fejenként 1-et vagy autóként egyet tesz be.....(szerintem min. 2db legyen bennt)
A pénzváltós dologról meg annyit,hogy Leskovac környékén múlt éven kártyával akartunk fizetni,mert nem vittünk túl sok dinárt és a rendszer rossz volt. Volt aki 50 perce állt ott. 2.7ft-ért lehet jelenleg SRB dinárt váltani. Aki nagyon jól vált (mondjuk középárfolyam) az egész útat tekintve ami autópályára, üzemanyagra kell max. 80-90 Ft lehet nyerni.
Nem beszélek le senkit a kártyáról, de mivel nem akarom,hogy véletlenül gondotok legyen, szerintem váltsatok valamennyit. A honlaponkun fennt vannak a várható költségek Szerbiában. www.iranygorog.atw.hu (információ menüpont)
Az oldalon megpróbáltuk szelektálni mit kell vinni 4(dolog).
Illetve mit lehet érdemes vinni(szerintünk nem nélkülönözhetetlen) 4(dolog).
Tapasztalat alapján javasoljuk ezeket.
Ami viszont a legfontosabb! Nyugi! Nem lesz semmi baj,aki elősször megy biztos feszűlt kicsit,de amikor visszaér nevetni fog azon,hogy milyen sima az út!