Parga
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 5086
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Tixy83
Aktív fórumos
Aktív fórumos
59 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#137108 Üzenet linkje2010-06-03 06:07:55  Válasz a #137096. hsz-ra

Melyik hajóval mentetek a Paxos-Antipaxos kirándulásra? És mi volt a program? Hol álltatok meg?

Köszönöm én is a válaszokat! icon_smile.gif

# 5087
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Dobaki2
Törzstag
Törzstag
538 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#137110 Üzenet linkje2010-06-03 06:51:37 

Nem kell szidni az idegenvezetőket, hiszen a többségük nem is IDEGENVEZETŐ, csak angolul, vagy görögül beszélő honfitársunk! Azért írják elő a görögök is (mint minden normális országban) hogy hivatalosan csak helyben vizsgázott idegenvezető dolgozhat. Hivatalosan ők nem is idegenvezetők, hanem csak "segítők"!
# 5088
Tixy83
Aktív fórumos
Aktív fórumos
59 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#137111 Üzenet linkje2010-06-03 06:58:10 

dobaki2 írta:
Nem kell szidni az idegenvezetőket, hiszen a többségük nem is IDEGENVEZETŐ, csak angolul, vagy görögül beszélő honfitársunk! Azért írják elő a görögök is (mint minden normális országban) hogy hivatalosan csak helyben vizsgázott idegenvezető dolgozhat. Hivatalosan ők nem is idegenvezetők, hanem csak "segítők"!

Ugyan, attól még h vki nem hivatalos idegenvezető, tájékozódhat előtte a dolgokról, de ez nyilván az utazási iroda hibája is...

# 5089
Cofffos
Törzstag
Törzstag
669 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#137120 Üzenet linkje2010-06-03 08:19:42 

Csilike79 írta:
Lujzika! Mi most érkeztünk haza Pargaról, a Rina apartmanban szálltunk meg. Az apartman alap felszereltségű, arra tökéletes, hogy kipihend magad egy csodálatos kirándulás vagy fürdés után. Szerintem tökéletes helyen van, két tengerparti strandot is könnyen meg lehet közelíteni a Rinából...Az Apollón travellel most először nem vagyok megelégedve...a kihelyezett idegenvezető teljes homályban volt a programokkal kapcsolatban, elmondása szerint azért, mert most van először Görögországban. Én elvárom egy idegenvezetőtől, hogy ha nem tud valamit járjon utána és korrekten tájékoztasson, ha más nem legalább azokról a programokról, amiket árul. Ha érdekel valami konkrétan, kérdezz, és ha tudok válaszolok...

A Rina apartmant meg lehet közelíteni motorral, és lehet motorral parkolni a közelében?
Van tengerre néző apartmanja?

# 5090
Lujzika
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
15 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#137125 Üzenet linkje2010-06-03 08:38:19 

Úgy tudom, hogy a Paxos-Antipaxos kirándulásra a Marco Polo hajóval érdemes átmenni, mert olcsóbb, mint az utazási iroda által szervezett és jó fej a hajóskapitány is. Mi mindenképp ezzel szeretnénk menni. A kikötőben lehet megbeszélni velük az indulás előtti napon.'icon_wink.gif'
Az idegenvezetőn tényleg sok múlik, biztonságérzetet ad, hogy bármi van, többet tud, mint mi. Hát, remélem a Zsanett összekapja magát, míg beindul igazán a szezon.

# 5091
Szirom
Törzstag
Törzstag
580 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#137128 Üzenet linkje2010-06-03 09:16:56 

De jó, hogy már vannak hazatérők! Mi 3 hét múlva indulunk, egyénileg (szállást maj ott keresünk). Mennyien vannak Pargán? van már nyüzsi?
# 5092
Tixy83
Aktív fórumos
Aktív fórumos
59 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#137136 Üzenet linkje2010-06-03 09:42:55 

Azt meg tudja esetleg mondani vki h júliusban szoktak-e lenni medúzák?
# 5093
Cofffos
Törzstag
Törzstag
669 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#137137 Üzenet linkje2010-06-03 10:04:49 

szirom írta:
De jó, hogy már vannak hazatérők! Mi 3 hét múlva indulunk, egyénileg (szállást maj ott keresünk). Mennyien vannak Pargán? van már nyüzsi?

Jaj de jó, hogy ott akartok szállást szerezni. Léccci a tapasztalataitokat majd oszdd meg velem/lünk itt az oldalon.

Mi szeptemberben szeretnénk menni, és a szállást is így szeretnénk. Sajnos nem túl szimpi nekem az utazási irodák azon új szokása, hogy az egyéni utazókkal a buszt is kifizettetik, (vagy eygéb felárat) ha csak szállást szeretnének velük foglalni.

Eddigi tapasztalataink nem ilyenek voltak. Így szeretnénk idén kiiktatni az utazási irodákat a nyaralásunkból.

# 5094
Gaby955
Aktív fórumos
Aktív fórumos
63 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#137143 Üzenet linkje2010-06-03 10:27:05 

Theia írta:
Breki és Miskolciutas!
Én hüle azt elfelejtettem leírni,hogy a Walter Travel hogy szervezi a Korfus fakultatívot: nem hajóval hanem busszal megyünk,és az útban benne van a Sissi kastély látogatás is.Így nagyon kényelmes,hogy busszal közlekedünk majd,nem pedig kitesznek minket a hajóból,mint más utazási irodáknál szokás,ahogy hallottam.Tehát így szerintem sokkal kényelmesebb lesz,és jobban tudunk majd közlekedni.
Ez így sokkal színvonalasabb lesz,mint más irodáknál.

Drága Theia:

Nem az észt osztom, hanem Téged Idézlek: Nem hajóval, busszal megyünk.
Tudtommal a buszok is a hajók - kompok - indulásához vannak kötve.

Gaby

# 5095
Gaby955
Aktív fórumos
Aktív fórumos
63 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#137144 Üzenet linkje2010-06-03 10:29:26  Válasz a #137136. hsz-ra Előzmény #137136

Tixy!

Parga környékén nem hallottam meduzákról. Mi szeptemberben voltunk, nem volt. de ismerősem júliusban voltak ott, ők sem láttak egyet sem.

Gaby

# 5096
Breki1
Törzstag
Törzstag
1676 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#137150 Üzenet linkje2010-06-03 11:11:55 

Énse láttam pedig eleget búvárkodtam sok helyen tengeri sünt se nagyon

Cofffos: Hol volt ez a felár dolog én nemrég néztem vkinek itt egyéni utazásos apartmanokat ott nem emlékszem, hogy ilyesmit láttam volna. Egyébként last minute-s utazási irodás szállással lehet olcsóbban kijössz mintha helyben keresel.
Igaz ott meg személyesen megnézheted mit veszel ki.

# 5097
Csilike79
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
12 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#137200 Üzenet linkje2010-06-03 16:56:37 

Kérdéseitekre válaszolva: Kecskeméten 13.15 óra körüli időben szálltunk fel a buszra, és görög idő szerint 11.30 óra körüli időben érkeztünk meg Pargara. Hazafele Pargan felszálltunk a buszra, amely tovább ment Lefkadaba, majd onnan görög idő szerint 14.30 órakor indultunk haza Magyarországra, 08.00 órakor már Kecskeméten volt a busz.
# 5098
Csilike79
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
12 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#137210 Üzenet linkje2010-06-03 17:21:16 

Kedves Dobaki2! Véleményem szerint bárhogy is nevezzük az Apollón Travel kihelyezett emberét, szerintem joggal várható el, hogy amikor megkérdezem tőle, hogy a szervezett utak -amelyeket, mondjuk ki, nem túl kedvezményes áron kínálnak- konkrétan mit takarnak, akkor megfelelő tájékoztatást adjon.
Mi szerettük volna résztvenni az Epirius megnevezésű fakultatív programjukon. Kiderült, hogy csak keddi napon van lehetőség erre, amikor is turnusváltás van. Szóval csak azok tudnak elmenni, akik 2 hétre utaznak. Végülis egyénileg elutaztunk az Acheron folyó torkolathoz vízitaxi jellegű kishajóval, oda-vissza 10 Euro volt. Miután Zsanett tehát közölte, hogy az Epirius kedden van, így tovább érdeklődtünk tőle a programokról. Mindenképpen szerettünk volna elmenni megnézni a Vikos szurdokot. Zsanett csak annyit tudott mondani a programról, hogy magyarok oda nem mennek, mert túrázós, vizen kell átmenni, meg jó kalandos lesz, vigyünk váltócipőt, liánokon ugrálunk, mint Tarzan icon_smile.gif. Na, hajrá, gondoltuk, ez lesz a nekünk való program. Be is fizettük a pénzt, és résztvettünk a programon. Nos, amikor megláttuk, hogy az átlagéletkor 55-60 év gondoltuk, nagy ugrálás biztos nem lesz liánokon...hát nem is volt...csodálatos volt a kirándulás, fantasztikus helyeken jártunk, de semmi köze nem volt ahhoz a programhoz, amelyet Zsanett elénk tárt...ja, azt elfelejtettem írni, hogy legalább annyit megtett Zsanett, hogy az ajtó alatti résen becsúsztatott egy angol nyelvű pár soros tájékoztatót Vikosról...bá bekopogtathatott volna, hogy magyarul is elmondja mi van a papíron..na hagyjuk szegény Zsanettet..tulajdonképpen mi nekünk olyan volt, mintha ott se lett volna icon_smile.gif

# 5099
Csilike79
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
12 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#137215 Üzenet linkje2010-06-03 17:41:20 

MI csak egy hétig voltunk, így nem béreltünk robogót. Szerintem Parga nem olyan hely, mint pl. Korfu, ahol célszerű robogót kölcsönözni.
Ali Pasa várához 8 Euroért vitt fel minket a Dotto. A vízitaxi 4 Euroért hozott vissza Pargaba a Lychnosi strandról. 10 Euroért hajóztunk az Acheron folyóhoz, és vissza Pargaba. Gyalogosan mentünk Lychnosra, aztán simán fel lehet menni Eleni nevű kis templomhoz gyalog, gyönyörű kilátás van ott fenn. Paxos-Antipaxosra induló hajókra általában 25 euro van kiírva, de aki élelmes 15 vagy 20 Eurora le tudja alkudni az utat.

# 5100
Csilike79
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
12 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#137220 Üzenet linkje2010-06-03 17:47:21 

Coffos! Motorral minden megközelíthető icon_smile.gif
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek