Két dolgot szeretnék kérdezni a szigetet ismerőktől.
Az egyik, hogy milyen távolságok vannak? Pl. Skala - Myrtos Beach?
Időben, km-ben?? Mondjuk, hogy közben nem állunk meg sehol.
Esetleg Korfuhoz képest??
A másik pedig, hogy milyenek az útviszonyok? Hajtűkanyarok, emelkedők, lejtők? Nem nagy vezetési gyakorlattal rendelkezőknek sem okoz gondot?
Két napra gondoltunk autót. Egy nap a keleti oldalon fölfele, másik nap a nyugati oldalon. Harmadik nap pedig mocival a közelebbi helyeket keresnénk fel.
Szomorúan olvasom a nem túl rózsás időjárási helyzetet, remélem javulni fog és egész nyáron kitart a meleg!! Mi csak aug. 28-án megyünk ill. 27-én indulunk, és nagyon-nagyon reménykedek benne, hogy elmúlik ez a változékonyság, mert nagyon bosszantana!!
Ezekre a kérdésekre, csak most kinnlevők tudnak majd válaszolni, esetleg Atos!!!!!!!!!!!
Mire indultok, addigra pontosan tudni fogjátok!
De a távolságot útvonaltervezővel megtudod már nézni.)))
Norka888
Kint nincs a parkolással gond!
Esetleg a fővárosban kell keresni parkolót, ott azért vannak kresz táblák!
Fizetni nem sok helyen fizettem még a szigeteken. Talán Korfun a fővárosban.
#1371732010-06-03 13:39:29 Válasz a #137163. hsz-ra
Köszi a választ!
Igen, az útvonaltervező a megoldás, meg is válaszolta a kérdéseimet...
Szerencsére nincsenek túl nagy távolságok, egy nap alatt sok mindent meg lehet nézni, plusz egy-két helyen még fürdés is belefér.
Az utakról meg hátha kapok majd választ valakitől, úgy olvastam hogy elég sokan szándékoznak autót bérelni.
#1371772010-06-03 14:30:19 Válasz a #137173. hsz-ra
Szia Zsanna81!
Ha jól emlékszem, ebben a fórumban már korábban felmerült és talán én is írtam már az utakról (lusta vagyok most visszakeresni). Mi kétszer voltunk már Kefalónián, mind motorral, mind pedig autóval bejártuk az egész szigetet. Az utak alapvetően jó minőségűek, de azért vannak bizony izgalmasabb részek, pl. a hegyeken átvezető hajtűkanyarok, emelkedők, lejtők. De nem kell félni, úgysem fogtok száguldozni, hiszen menet közben a sok természeti szépséget is meg fogjátok csodálni.
Igazából azért mertem csak az ilyen "luxuscuccok" után érdeklődni, mert 2007-ben Korfun, 2008-ban Zakhintoson, 2009-ben Tolon apartmanoztunk, és mindenütt volt mikro, kenyérpiritó, igaz, mindenütt eddig is "csak" vízforraló volt. (Csak kifogtuk? ) A Hermes leírásában az szerepelt, hogy egy nemrég épült, jól felszerelt, modern apartman, ezért gondoltam....Mindenesetre köszönöm a választ, mindenesetre így tudunk készülni, mert nekem az erős presszó a gyengém!
#1371892010-06-03 15:43:01 Válasz a #137187. hsz-ra
Utazási iroda által szervezett apartmanban voltatok vagy privátban foglalt?
Mert utóbbi esetében még természetesnek is venném, de szervezett apartmanokban szerintem nincs ilyen.
De változhat a világ!)))))))))))))
Sziasztok! Pár infó amit kérdeztetek és/vagy hasznos lehet.
Teknőc tanya:
A legjelentősebb Kefalonián a Mounda Beach homokos partja (3km Skalatól) www.kateliosgroup.org
Fürdés szempontjábol itt volt a legmelegebb a tenger ráadásul sekély és nem mélyül hirtelen.
Szeles időben szép nagyok a hullámok
Benzin árak:
A legocsóbb benzinárak (95-ös) a reptéri benzinkúton és a Myrtos - Agia Efimia útszakaszon láttam. (1,56 Euro - tegnapelőtti adat)
Az átlag az 1,62 Euró volt, de láttam 1,69-ért is az északi részen.
Ásványvíz:
Bubis ásvényvizet a Lidlben lehetett még kapni tegnapelőtt (Saskia Quelle - kék flakonos)
Autóval mennék Lassiba. Kérdésem a Fórumtársakhoz:Fiskardó felől-(Egnatia odos-Preveza-Lefkada)
Sami felől (Thesszalonik-.Lamia-Patra) útvonalak közül melyiket ajánlójátok
Autóval mennék Lassiba. Kérdésem a Fórumtársakhoz:Fiskardó felől-(Egnatia odos-Preveza-Lefkada)
Sami felől (Thesszalonik-.Lamia-Patra) útvonalak közül melyiket ajánlójátok
Már volt téma, keress rá!
Én Vassiliki - Fiskardo-t javaslom.
Km-ben is kevesebb, komp menetidőben is kevesebb, meg árban is kevesebb.
#1372822010-06-03 20:10:07 Válasz a #137198. hsz-ra
Jujjjj!
Te most jöttél haza!?))))))
Mesélj, mesélj....hol voltál, melyik volt a szállásod, milyen a sziget, hol érdemes enni, vásárolni?! Milyen a tenger hőmérséklete partszakaszonként?!
Van valami különleges élményed, amit szívesen megosztanál velünk?!
#1373062010-06-03 20:58:12 Válasz a #137177. hsz-ra
Szia!
Igen, ez lesz a követendő példa, szépen, lassan mindenhova odaérünk, közben meg nézelődünk. Csak a párom már előre fél hogy az lesz mint tavaly Korfun: 4-en ültünk a kocsiban, és a három utas - köztük én is -, állandóan azt kiabáltuk hogy: ' úúúú de szép ' !! a végén a 'de szép ' már le is maradt...
Meg kellett ígérnem, hogy nem vonom el a figyelmét. Majd mondom neki,hogy akkor 'most húzódj félre', és jöhet a nézelődés.
Jó utat a holnap indulóknak, és legfőképpen jó időt!!!
#1373412010-06-03 23:19:26 Válasz a #137307. hsz-ra
Csak röviden:
-Myrthos beach kb. 1,5-2,00 óra tempótól függően.
-Rengeteg kacskaringós hegyi út van, nem egyszerű a dolga a sofőröknek
-Kávéfőző nincs, de egy kis főző befér minden pakkba
-Az idő ma szépen indult, aztán délelőtt kezdtek gyülekezni a felhők, de csak ijesztgetés volt, gyönyörű napunk volt. Az eddigiekre sem panaszkodom, mert 1. nap perzselt a nap, 2. nap fülledt meleg, de napsütés nélkül, 3. nap meleg idő néhány kósza felhővel, 4. nap du. fél 3-ig felhős, utána gyönyörű napos, ma meg a már említett - tehát én nem panaszkodom, csak a tényt írtam le, hogy elég kiszámíthatatlan az időjárás. Esőre nem emlékszem, főleg nem nagyobb zuhira, legfeljebb valahol szemerkélt egy picit.
-Konyhai felszerelés nem túl bőséges, de nekünk elég. 2-lapos villanyrezsó, vízforraló.
-Melissani tóhoz akkor érdemes menni, ha a nap függőlegesen süt, vagyis úgy 12-14-ig, máskor a színek nem érvényesülnek (a csónakos 6-8 perc alatt lezavarta az egészet, mindezt 7 euroért, de tényleg különleges)
-Argostoliban du. 2-6-ig és vasárnap minden zárva, de 6 után sincs élet, mint más tengerparti üdülőhelyen, nem tudom, hol lehetnek az emberek.
És még valami. Ma jártunk Platia Ammoson, életem talán legszebb strandján, de a lejutás elképesztően kalandos volt, mert az iszonyúan hosszú (150-200 lépcsőfok lehet) lejárat egy részét a leomló hordalék betakarta, és a korlát is hiányos. gyerekkel a lemenetelt pl. nem ajánlom, sem idősebbeknek, de aki szerencsésen lejut, annak csodában lesz része - egyébként fentről is csodás.. Visszafelé a táblát is észrevettük, miszerint a beach ideiglanesen lezárva a sziklaomlások miatt. De akkor már túl voltunk rajta
Ennyit mára, jóccakát.