Utazás busszal
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Utazás
Hozzászóló Üzenet
# 796
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Anyuci68
Törzstag
Törzstag
520 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#138239 Üzenet linkje2010-06-09 11:29:35  Válasz a #138186. hsz-ra

Tnormi!
Mi pár éve az OTP Travelnél foglaltunk, de a Németh Travel volt a fuvarozó. Odafelé ment flottul a dolog - igaz, mi Pestről indulunk - visszafelé viszont megfogadtuk, hogy akinek a Németh T. fuvaroz, azt kihagyjuk. Dióhéjban Pefkhoriból (Kassandra keleti fele) elvittek egy mikrobusszal Sartiba (Sithonia keleti fele), ott átszállás nagy buszra. Saloniki melett ismét átszállás másik nagy buszra, mert a pesti és győri utasokat egy buszra, és máshol nem is áll meg. A sz...t nem. Ugyanúgy Kecskemét, Szeged, még Kiskunhalasra is mentünk, majd végre Budapest, és szegény Győriek tovább. Közben a mikrobusz, amelyikkel elhoztak Pefkohoriból Sartiba, Sartiból ment egészen a görög határig más utasokkal. Közben Magyarország, M5 felüljárón gázolaj kifogy, másfél-2 óra várakozás, míg nagy nehezen sikerül szerválni egy kanna üzemanyagot, hogy legalább a legközelebbi kúthoz el tudjunk gurulni.
Szóval, sok jóra ne számíts velük kapcsolatban, max. kellemes meglepetés ér. Egyébként a buszaikkal nem volt gond, de a szervezésük elégtelen.

# 797
Josza2
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1775 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#138242 Üzenet linkje2010-06-09 11:33:33  Re:

Casmir írta:
Most is ott van az átszállás, legalábbis a Grand Toursnál, de a többi utazási iroda is ott pihen, tankol!
Mármint Szegeden a Virágpiacnál!

Kedves Casmir!
A Grand Tours Szegeden nem a virágpiacnál, hanem a TESCO-nál szállít át, mégpedig rendkívül gördülékenyen.
Üdv: Josza

# 798
Casmir
Aktív fórumos
Aktív fórumos
461 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#138251 Üzenet linkje2010-06-09 12:22:03  Re:

Bocsánat! Én így tudtam, de akkor tévedtem.
Lényeg, Szeged.icon_smile.gif))

josza2 írta:
Casmir írta:
Most is ott van az átszállás, legalábbis a Grand Toursnál, de a többi utazási iroda is ott pihen, tankol!
Mármint Szegeden a Virágpiacnál!

Kedves Casmir!
A Grand Tours Szegeden nem a virágpiacnál, hanem a TESCO-nál szállít át, mégpedig rendkívül gördülékenyen.
Üdv: Josza

# 799
Fadri
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
40 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#138256 Üzenet linkje2010-06-09 12:54:41  Válasz a #138242. hsz-ra Előzmény #138242

Josza!
Ezt én is meg tudom erősíteni, mert ma reggel munkába menet láttam a két GrandTours-os buszt benn állni a Tesco parkolóban Szegeden. Nagyon irigykedtem, mert én csak a jövő héten pénteken megyek, igaz az Apollonnal, de szintén a Tesco elől.

# 800
Doro
Aktív fórumos
Aktív fórumos
380 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#138330 Üzenet linkje2010-06-09 20:14:28 

Szia TNormi!
Mi május végén voltunk Ibusszal Paralián, nekünk szintén azt mondták, hogy a Németh Travel utaztat.
Odafelé értünk transzfernek egy lepukkant 9 személyes kisbusz jött, ráadásul a sofőrnek nem jó helyet mondtak, így máshol keresett minket, mint ahol nekünk meg volt adva. Ennek köszönhetően Bp.-en az emeletes busz összes utasa ránk várt és 11 óra helyett 12 előtt pár perccel indultunk. A busz oldalán Albi Tours (3644 Tardona)volt feltüntetve.

Útközben Kecskeméten és Szegeden vettünk fel utasokat. Mindkét helyen tartottak eü. szünetet. Szegeden a Tescónál azt mondták, ez az utolsó megálló a határ előtt, mindenki intézzen el mindent, mert legközelebb 3-4 óra múlva fogunk megállni. Ezek után kiderült, hogy még a Virágpiacnál is szállnak fel, így ott is megálltunk, miután odataláltunk (a sofőrök még nem jártak erre és állítólag egyiküknek ez volt az első görög útja). Itt néhány utas "itt mindig meg szoktunk állni" felkiáltással leszállt rágyújtani (a Tescónál szóltak, hogy itt csak utasfelvétel lesz). Így mire mindenki visszaszállt és el tudtunk indulni, az Apollon Travel összes busza és még néhány másik is elindult előttünk, így a határnál már volt előttünk vagy 8 busz.
folyt. köv.

# 801
Doro
Aktív fórumos
Aktív fórumos
380 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#138332 Üzenet linkje2010-06-09 20:22:06  Válasz a #138330. hsz-ra Előzmény #138330

Így mindjárt két órás várakozással kezdtük a szerbeknél, aztán még a macedón határon is vártunk, így már világosban láthattuk a macedón hegyeket.
A görögök nem jöttek fel a buszra, ott már szabad volt az út. Sikerült is ottani idő szerint kb. 11.30-ra a szálláshoz érnünk. Innen még vittek utasokat Sartiba és Toroniba, nem voltak nagyon kiakadva, á dehogy.
Nagyon hosszú volt az út, szerintünk szervezetlen voltaz egész és a sofőrök is igen kezdők voltak.
A visszaúton így már nem is vártunk sokat...
folyt. köv.

# 802
Doro
Aktív fórumos
Aktív fórumos
380 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#138334 Üzenet linkje2010-06-09 20:32:54  Válasz a #138332. hsz-ra Előzmény #138332

Utolsó nap reggel 9-kor elhagytuk az apartmant, szerencsére az Oceanis Apartmanház rendelkezik egy hűs árnyékos kis előtérrel, így ott ücsörögtünk és vártunk. Az újonnan érkezettek a szobákat, mi a buszt vagy legalábbis a hírt, hogy mikor jön a busz.
12.30-kor jött az Ibusz képviselője, hogy a busz már Görögországban van és kb. fél óra múlva jön és megmondja, hogy mikor indulunk haza. Jött is és közölte, hogy 16 órára legyen mindenki készenlétben a csomagjaival. 16.30-kor ismét jött, hogy kicsit késik a busz, még kb. háromnegyed óra, most indult Nei Poriból. Aztán úgy 18 órára meg is jött a busz, nagy nehezen le tudtunk ülni, mert azt mondták az utasoknak, hogy már nem lesz több felszálló... A csomagok egy részét a wc-be tették, mert nem fért el a csomagtérben és a busz hátulján lévő csomagtartóban (kifelé is ez volt, nem is lehetett használni).
Ja, hazafelé Contibus volt, a Dias Zeus szervezésében (és az üres helyekre feltettek minket). A sofőrök rutinosak voltak, de a görög határ után a duty free-s megállóban írták össze a névsort, mert nekik csak a D.Z-tól volt utaslistájuk, az Ibusz és Németh Travel utasairól nem kaptak utaslistát.
folyt. köv.

# 803
Doro
Aktív fórumos
Aktív fórumos
380 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#138337 Üzenet linkje2010-06-09 20:42:42  Válasz a #138334. hsz-ra Előzmény #138334

Hazafelé a határokon kellett várni, amúgy viszonylag zökkenőmentesen utaztunk, 3-4 órás megállókkal, ill. Szerbiában hajnalban egy kicsit többet lehúztunk egyhuzamban.
Szegeden a Virágpiacnál volt átszállítás Pécs felé, (bementünk még egy településre letenni két emberkét), majd Kecskeméten Nyíregyháza irányában, majd Bp.-ről Miskolc, Tatabánya, Székesfehérvár irányába felé volt átszállás a transzferjáratokra. Minket egy Skoda Octaviával hoztak haza, mert hazafelé csak ketten voltunk.
folyt. köv.

# 804
Doro
Aktív fórumos
Aktív fórumos
380 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#138340 Üzenet linkje2010-06-09 20:52:43  Válasz a #138337. hsz-ra Előzmény #138337

Összességében nagyon hosszú és fárasztó utunk volt.
Szerintem részben az előszezonnak is köszönhető volt ez a szervezés, mehetett volna gyorsabban is, mint ahogy már többször más irodánál tapasztaltuk, hogy ennél gördülékenyebben is meg lehet oldani ezt.

Tudom, hogy nem leányálom egy ilyen út, nekem ez volt a 7. görög utam és ebből 6-szor busszal mentem, így van némi összehasonlítási alapom.

TNormi!
Remélem, hogy mire ti mentek, már beindul minden és zökkenőmentesebben működnek majd a dolgok.
Gyors és balesetmentes utat, jó nyaralást kívánok!
D.

# 805
Doro
Aktív fórumos
Aktív fórumos
380 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#138345 Üzenet linkje2010-06-09 20:56:26 

Ja, és elég sok az útépítés, főleg Szerbiában, az emeletes busz néha igen zötykölődős volt fent.
D.

# 806
TNormi
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
23 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#138378 Üzenet linkje2010-06-09 22:24:42 

Tyú doro köszönöm szépen ezt a részletes beszámolót icon_smile.gif ezért már megérte feltenni a kérdést icon_smile.gif
# 807
Casmir
Aktív fórumos
Aktív fórumos
461 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#138411 Üzenet linkje2010-06-10 08:08:10  Válasz a #138330. hsz-ra Előzmény #138330

Ezek szerint az Ibusznak nincs saját busza?! icon_eek.gif
# 808
Anyuci68
Törzstag
Törzstag
520 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#138424 Üzenet linkje2010-06-10 09:47:09  Válasz a #138340. hsz-ra Előzmény #138340

Doro, szerintem ez a Németh Travel-nél nem szezonfüggő. Mi mindig július közepén indulunk, tehát a mi "hányattatásaink" augusztus elején a főszezonban értek minket.
Szerintem kéne oda egy jól szervező emberke, és minden gördülékenyebben menne. Nekünk 17 éve van szerencsénk külföldre buszozni, de ilyen szervezetlen, össze-vissza kapkodó társasággal még nem volt dolgunk, pedig ez alatt az idő alatt néhány irodával találkoztunk. Talán ezért is az ellenérzésünk velük kapcsolatban.
Az egy dolog, hogy út közben még az útbaeső településeken lévő utasokért is bemegy a busz- vagy akár egy kis kitérővel -, az viszont, hogy aki már a buszon van is ide-oda dobálják, ez már szerintem hozzá nem értésből adódik.
Annak idején (2006-ban), amikor az Aeolus-sal kapcsolatban keresgéltem, csak a buszos útról olvastam erősen negatív véleményt. Mi viszont - azon kívül, hogy tesznek az ember ülőhellyel kapcsolatos kérésére, még akkor is, ha külön kifizeti a konkrét helyet, no meg a 11 órás várakozás a busz megérkezés után - a szállásukkal fáztunk rá nagyon.
Ezen felül úgy gondolom, hogy azt az 1-1 nap buszozást érdemes bevállalni, mert Görögország kárpótol az elszenvedett kényelmetlenségért.

# 809
Anyuci68
Törzstag
Törzstag
520 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#138425 Üzenet linkje2010-06-10 09:50:38  Válasz a #138411. hsz-ra Előzmény #138411

Casmir!
Bár nem vagyok Ibusz-os utas - csak régen Ibusz-os dolgozó voltam - , de az nagyon régen volt, amikor Ibusz feliratú boszokkal találkozott az ember az úton. Mióta a buszos üzletág teljesen kivált az Ibusz-ból, nem hinném, hogy saját buszokkal utaztatna. Persze lehet, hogy tévedek.

# 810
Casmir
Aktív fórumos
Aktív fórumos
461 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#138438 Üzenet linkje2010-06-10 11:19:23  Válasz a #138425. hsz-ra Előzmény #138425

Bocsánat, akkor lehet nem fogalmaztam pontosan! icon_redface.gif
Szóval, az Ibusznak nincs saját szerződött buszai?!
Az Apollonnak sem kifejezetten Apollon feliratú buszai vannak, csak előre az ablakba kiteszik a cég tábláját, esetleg a sofőr is kap céges pólót, ennyi.
Erre gondoltam!

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Utazás
<   1 2 3 ... 53 54 55 ... 104 105 106   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu