Sajnos ez Sarti!
A magyaroknak a fele oda megy nyaralni! Csak az a baj, hogy az ember végre el szeretne szakadni ettől az országtól egy kicsit, erre meg minden fele nyavajgós magyarokat lehet hallani. Mindenben a rosszat látják, mindenért hisztiztek. Tavaly voltunk ott, de megfogadtuk, hogy soha többet abba a légióba nem megyünk.
hadiandi írta:
nagyon szivesen mindenkinek!
igen van sült kukorica, 1,50 volt.két néni árulja az oxelix előtti sarkon. épp ott várakoztunk, amikor látjuk, hogy az egyik nénihez odament egy apa a fiával és vettek egy kukoricát. szegény másik néni olyan szomorúnak tűnkt, úgyhogy rögtön eldöntöttük, hogy mi attól veszünk. az a boldogság ami az arcán colt amikor kettőt is kértünk öröm volt vásárolni tőle
ja és még ami eszembe jutott: tele van magyar kajákkaj Sarti nekem nagyon kiábrándító volt. gulyás leves, marha pörkölt, rántott csirkemell......
ez számomra már egyáltalán nem görögország. még szerencse, hogy találtunk eredeti görög éttermet is. ahol nem köszöntek ránk magyarul. és nem akarták mindenáron a magyar étlapot a kezünkbe nyomni ha akarjuk, ha nem . igen, valaki írta, hogy olyan mintha siófokon lennénk. hát ez az érzés bennem is megvolt elég sokszor
#1382722010-06-09 14:50:23 Válasz a #138271. hsz-ra
Igen, sajnos azt hiszem nálunk is ez lesz a helyzet. ide mégegyszer nem. mi meg főleg, mert már ez a 2. utunk volt ide. tudtam is ezt valamilyen szinten, de mégis... pedig jó, mert szép és közel van.
Mi idén több felé agyalunk: Skopelos, Lesbos, Karpathos, Kos, Rhodos, Santorini. Nem tudunk választani! Nagyon jó árakban ki lehet fogni egy Last Minute-ben!
#1382832010-06-09 15:20:51 Válasz a #138277. hsz-ra
Igen, ha a szabadságot tudjátok gyorsan intézni, most szerintem is érdemes az utolsó pillanatig várni! azt hiszem én is igy leszek ezzel nyár végén kicsit Off, ugyhogy ezt itt ne folytassuk.
Ennyi erővel, ne menjen nyaralni senki! Az, hogy nyavalygós magyarok meg tüttürüttü....... Szerintetek más ország népei nem hisztisek?? Hmmmm... Nanááá, menj el Spanyolba, vagy Olaszba! Ott nem nyavalyognak, hanem ordibálnak, mint a ........... pont mint a Győzike showban. Az, hogy Rodosz, Kos stb...... A feleségem utazási irodában dolgozik, és egy study tour alkalmával „Rodoszon” épp 3 magyar szállodatulajdonossal kötött szerződést Göröghonban. Full magyar kajákkal, magyar szakácsokkal. Pl. 3 olyan sí utazást is tudnék felsorolni Olaszban, ahol szintén magyar szakács van felfogadva stb.... Sajnos el kell fogadni, hogy vannak olyan emberek akiknek pont a magyar kajákra van igényük, félnek az újtól stb...! 4x-es Sartiba utazó vagyok, nem 1 olyan éttermet tudok mutatni, ahol biztos csak helyi specialitás van, görögül vagy legfeljebb angolul van papírra vetve, aki ilyet akar menjen oda. Tény és való sok a magyar "vendégcsalogató tábla". De valljuk be őszintén a Magyarok a műveltségi skálán nem épp az első helyen vannak a többi országgal szemben! Igy lehet a helyzet hozta a magyarul kiirt menüket....... Persze megint ott vagyunk hogy kicsit illúzió romboló! Sajnos! És tényleg sok a magyar, de úgy látszik válság ide vagy oda. Görög a favorit a nyaralóknak, és az ottani találkozások elkerülhetetlenek!
Nekem speciel az a fontos, hogy gyönyörű öblök vannak minden felé a közelben, közel van, lehet jókat búvárkodni, hideg a sör, jó a gyros, esténként jókat lehet koktélozni stb…
Nem akartam senkit megbántani, csak sajna ez van ezt kell szeretni.
És eldönteni: MAGYAR vagyok vagy sem. „Az hogy büszke vagyok e vagy sem azt mindenki döntse el belül.”
#1383392010-06-09 20:50:25 Válasz a #138306. hsz-ra
Teljesen igazad van, Sartin is meg lehet találni az igazi görög éttermeket csak nem a központban kell keresni... egyébként meg, akik azt kifogásolják, hogy teli van magyarokkal, saját magukat szidják, hiszen ők is magyarok, ők is kíváncsiak voltak a helyre (pont az a sok h... magyar akivel teli van, pont ők-mi írunk most ebbe a topicba, mi is hozzá járultunk ahhoz, hogy ilyen felkapott hely legyen). Egyiptomban volt szerencsém orosz nyaralókhoz, na őket javaslom okulásképpen:)2 év után idén szívesen visszatérnék Sartira egy hétre, nézem is a last minuteket, hátha kifogok egy jót, bár 50-60ezret nem fogok fizetni, annyiért repülős utakat is találni már Imádjuk az ovelixet, a fánkos nénit, a palcsit, a kukoricát, a gyönyörű tengerpartot, az öblöket, az Athost és magát a görög levegőt
Mégsem a magyarok dobálták a cigarettacsikkeket a tengerbe! Meg a gyros csomagolását...
És a magyar éttermekre ezek szerint igény is van, mert ugye nem zártak be még, illetve nem váltottak profilt
Nem szidtam senkit azzal, hogy megírtam a véleményem. nekem spec. nem jön be, hogy sartiban több a magyar, mint az összes többi nép együttvéve, és nem a pörköltet akarom ott enni. meg is találtam a megfelelő éttermet.azért nem kell 1200 km-t utazni. épp ezért kell (nekünk!! és nem másnak, akinek ez tetszik) valami más helyet keresni, ahol kevesebb a magyar. pár helyen megfordultam már görögországban és mindenhol voltak magyarok. nem volt semmi kifogásom ellenük! csak egy kicsit kevesebben voltak/voltunk. nem bántottál meg Lafka, egyáltalán, az én véleményem akkor sem fog változni ezügyben!
szép öblök máshol is vannak szép számmal (többek között Rodoszon is, de biztos nem látogatom meg sosem a magyar tulajt a szakácsaival ), lehet válogatni bőven! majdcsak megtalálja ebben a hatalmas országban mindenki a kedvére valót
Szerintem legyünk büszkék arra, hogy a Görögök veszik arra a fáradságot, hogy Magyar feliratokkal és dolgozókkal teszik még kellemesebbé a pihenésünk.
Sartin kétszer voltunk és bejártuk szinte egész Európát, de nem találkoztam nyafogó Magyarokkal. Nem emelném ki azt a két-három népcsoportot akik miatt nem lehet pihenni, de nem magyarul beszéltek.
Mi idén is Sartit választjuk!
Kellemes nyaralást!
Sziasztok!
Szerintem kár olyan dolgokon vitázni, amit egyénenként nagyjából mindenki máshogy gondol.
Találja meg mindenki a neki leginkább tetsző helyet a világon! Lehet, hogy valakinek Sarti a legszebb hely...
Képzeljétek mit gondolnak/éreznek, akik most fognak először odautazni?
Remélem lelkesen várják és nem törődik azzal, hogy mennyien vannak és milyen nemzetiségűek....a jó nyaralás is fejben dől el....
Jó utat mindenkinek!
Én másodjára megyek Sartira, de nagyon várom....
Visszatérve egy gondolat erejéig: Neos Marmarast meg pl a németek özönlötték el, ha távolabbi helyekben gondolkozunk, akkor pl Egyiptomot az oroszok....sorolhatnám.......egyik nemzet sem túl csendes és visszafogott.......szóval még örülhetünk is a magyaroknak...hozzáállás kérdése.
Mégsem a magyarok dobálták a cigarettacsikkeket a tengerbe! Meg a gyros csomagolását...
És a magyar éttermekre ezek szerint igény is van, mert ugye nem zártak be még, illetve nem váltottak profilt
Lehet hogy a Görögök miatt van nyitva, akik így kipróbálhatják a magyar ízeket anélkűl, hogy hozzánk utaznának. :