Bejelentkezel a fórumra, és utána fotóalbum, és alul van olyan, hogy képküldõ, és ott tudod, betallózni a fotóidat. Amikor Jox szól, hogy megtudod nyitni, utána tudod, a képek alá írni, amit szeretnél, vagy ami látható rajta.
A másik topikba kérdeztél, a Diasról van szó.
Szia Attila!
Mi már leveleztünk az utazás elõtt az ASSOS lapon.
Sajnálom, hogy sok negatív élményed volt. Nekünk fantasztikus volt és mi is azon gondolkodunk, hogy jövõre visszamegyünk! Itt forrai néven vagyunk.
Nekünk az utazás, a szállás megfelelõ, jó volt. A programok között válogattunk: Meteorák, Arian kalózhajó, Görög est. Egyébként magunk jártunk-keltünk. Pihentünk, shoppingoltunk, sokat nevettünk, búvárkodtunk, ettünk...
Jó volt nagyon, vágyunk vissza!!!!
Mi júliusban voltunk 2 hétig Paralián, az Erato Travel feletti apartmanban. A szállással kissé elégedetlen voltam, picike, kényelmetlen volt, és az utolsó este derült ki, hogy a légkondit használhattuk volna. A strand, ahogyan többen is írjátok, a központi részeknél - a turistáknak köszönhetõen - közvetlenül a part mellett piszkos, de 4-5 méterrel beljebb az utolsó homokszemet is meglátod a lábadnál, olyan tiszta, áttetszõ. Nekem a fakultációkról nincs rossz véleményem, bõségesen beszélt az idegenvezetõ történelemrõl, mitológiáról, jelenrõl, látnivalókról, de a szabadidõ rövidsége az a turistaságból ered, mindenhol jobb volna tovább maradni, ami szép. Márpedig Görögország gyönyörû. Skiatosról sokat írtatok, hogy hosszú az út, stb, szerintem az út is szépséges, a hajóút csodás volt, nagyon vágytam rá, hogy találkozzunk delfinekkel is, de ez sajnos nem jött be. Azt hiszem, bármikor visszaindulnék újabb 2 hétre akár, még mindíg találnánk újabb és újabb látnivalókat. Mostanra marad a képek rendezgetése, pontosítani a sok régészeti relikviat, hogy melyik melyik is, mert az idegenvezetés valóban gyors iramot diktált, hallani, fotózni, memorizálni nem mindíg sikerült egyszerre, de most ez pótolható. Minden jót a még eztán utazóknak.
Sziasztok!
Holnap indulok Parariara. Érdeklõdni szeretnék, hogy a határon miket lehet átvinni? Gondolok itt az élelmiszerekre, a fájdalomcsillapitokra, stb...
Megköszönném, ha valaki felvillágositana, hogy miket szabad és miket nem bevinni.
Kaliszpéra!
Itt vagyok ám én, csak mindíg egy kis idõre tudok benézni, míg utól nem érem magam.
Aztán majd jövök a képekkel.
Ja, nem tudom, hogy írtam-e már, de az idén láttunk delfineket!
A fagyis házaspár, kiszaladt a pult mögül. mikor megláttak bennünket.
A tévedések elkerülése vegett: nem kergettek, üdvözöltek!
A sólepárlónál, pedíg írtó kacagságosak voltunk.
Fogtam polipot is.
Visszaengedtem. Mindent ami él, visszateszek a tengerbe.
Hoztunk egy mázsa követ, mert olyan szépek. És két reklámszatyor kagylót. Azok is szépek.
Feltöltõdtem mint az akku, most egy évíg újra megyek, mint a D.....ll nyuszi.
Bocs, ha egy kicsit zavaros volt, de hírtelen ennyi jutott az eszembe.
Szia Kaliszpéra!
Hol láttál delfineket. Én iszonyura imádom a delfineket és minden váûgyam hogy élöbe lássak egyet. Még ha meg sem simogatom, de a látvány már boldoggá tenne.
barbageorgopulosz!
Hát én megvallom töredelmesen, hogy azt a fránya polipot mi bizonyára megettük volna. Tavaly mi is fogtunk, de egy kövön megcsúszva meglógott a kis piszok. Lehet, hogy nem lopom be magam a szivedbe, de imádom a tenger gyümölcseit. De a gyerekek kicsi koruktól tudják és alkalmazzák: aminek lakója van és nem esszük meg rövid szemrevételezés után megy vissza a tengerbe. De a kövek, a kagyló és csigahéjak jönnek "mázsaszámra", az évek során hihetetlen mennyiség jött össze. A kisebb köveket itthon babaolajjal bedörzsölöm, így éppen olyan csodaszépek mint vizesen, visszanyerik a fényüket. A nappalinkban van egy tálca, ahol a legszebbek vannak kirakva. A kagylók egy részébõl szélcsengõk készülnek, amik a havas napokon is eszembe juttatják a tenger morajlását.
Mi busszal voltunk, semmi gond nem volt. Hûtõtáskában tartós élelmiszert lehet vinni. Olyat, ami olvadós nem célszerû, illetve húst. Jó utat, biztos szép lesz.
Általános gyakorlat, Parálián, hogy 9-ig kell elhagyni a szobát, és kb. 14 órakor lehet elfoglani, ottani idõ szerint.
Ti már megkapjátok reggel 7kor, ilyet még nem hallottam. De ha így van, akkor elég este 6-7 körül elindulni, és ideális is ez az idõ, a kéregetõk elkerülése végett Belgrádban, és a Macedón határnál.
Örülök ha néha vagy itt is. Gondolom a delfineket nem Parália partjainál láttátok, hol volt hozzá szerencsétek?? A polipot azt hol fogtátok? Velem is szerencséje lett volna szegény párának, mert annyira gusztustalanak tartom, hogy képtelen lennék megenni, de közelrõl szívesen megnézni. Sajnos idén a medúza, kagyló, és tengeri csikón kivül máshoz nem volt szerencsém, ja kisebb rákokhoz, de hát az annyira nem érdekes.
A fagyis házaspár, az akiknek a péksége is van?
Ha nem bánod, privibe megkerelek, mert van néhány kérdésem
Azt szeretném még megkérdezni,hogy Paralián milyen a közbiztonság?Csak azért,mert autóval megyünk és nem szeretnék mindennap azon izgulni,hogy megvan-e!
Még valami:a cigaretta milyen árban van arra fele?Olcsóbb vagy drágább,mint itthon?
Egész Görögországban jó a közbiztonság, sokan még a kulcsot is benne hagyják az autóban ha beszaladnak valahová. Inkább arra érdemes ügyelni hogy hová parkolsz, mert nagyon nagy a forgalom a szûk utcákon. Nem tudom hol fogtok lakni, de érdemes egy védettebb parkolót keresni.
Mi ugyan nem dohányzunk, de sógorom szerint drágább a cigaretta, de hogy mennyivel azt nem tudom.