Kefalonia
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
Hozzászóló Üzenet
# 2611
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Anna665
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
39 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#138292 Üzenet linkje2010-06-09 15:54:26 

Köszönöm a válaszokat mindenkinek!
Akkor megnyugszok, és elhiszem, hogy értenek a grandosok a szervezéshez:)
Még egy kérdés, mert párom be van érte zsongva:
Gumimatracot lehet Skala tengerpartján használni? Szoktak egyáltalán? Ugyanis párom eltervezte, hogy amíg én uszkálok ő azon fog aludni:)

# 2612
Casmir
Aktív fórumos
Aktív fórumos
461 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#138296 Üzenet linkje2010-06-09 15:58:42  Kefalonia Előzmény #138253

Akkor most a Grand is azt csinálja, amit az Aeolus, hogy a kompig visz, és majd a másik parton vár egy transzfer járat, ami a szállásig visz!?
Jól értem?!

Anna
Nem is értem a kérdést!? icon_sad.gif
Matracot miért ne lehetne bevinni a vízbe?!
Nem strand ez és nem zárt medence, ahol esetleg más fürdését zavarná ezzel?!
Még nem is hallottam ilyet, hogy esetleg korlátoznák!
Remek lenne, mert én meg matracon szoktam a partól kicsit beúszva monokinizni.
A vízen sokkal gyorsabban, egyenletesebben és barnábbra sülök, mint a parton....ott inkább pirulok, ami majd bebarnul.

De lehet BottaKati (HELP!) ebben is mond olyan tapasztalást, amire én csak ámulni-bámulni fogok. És a párodnak lesz igaza?!

# 2613
Anna665
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
39 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#138301 Üzenet linkje2010-06-09 16:31:47 

Igen én már voltam olyan parton Törökországban, ahol ránkszóltak matracozás miatt, mert hogy zavarja a többieket.
De akkor itt valószinüleg nem ez a helyzet. Ne aggódj, nem akartalak megíjeszteni!
Ti hol szálltok fel? Mi Debrecenben!

# 2614
Bottakati
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#138302 Üzenet linkje2010-06-09 16:32:21  Kefalonia

Idézet:
Gumimatracot lehet Skala tengerpartján használni? Szoktak egyáltalán?
De lehet BottaKati (HELP!) ebben is mond olyan tapasztalást, amire én csak ámulni-bámulni fogok.

Gumimatrac, és mindenféle, tengeri nyaralásnál használható eszköz természetesen használható. De vannak olyan partszakaszok is, ahol befizethettek különféle vízi szórakozásra (banán, vízisí, stb.)

Bottakati

# 2615
Eryka24
Aktív fórumos
Aktív fórumos
59 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#138331 Üzenet linkje2010-06-09 20:20:00 

Sziasztok!
Mi a múlt szombaton érkeztünk haza Kefalóniáról, de eddig nem sikerült rávennem magam az írásra, még mindig a szigeten járnak a gondolataim! icon_smile.gif
Leírok pár dolgot az utunkkal kapcsolatban, hátha segítek kicsit!
Szóval: pénteken indultunk Győrből, a megadott 4.20as induláshoz képest 20 perccel korábban, mert már minden utazó ott volt. A következő megálló Tatabánya volt. Ott kb. fél órát vártunk a következő beszállókra (mivel mi nagyon időben elindultunk!) icon_smile.gif Pesten szintén kb fél óránk volt, hogy a kisbuszból - mert Pestig 10 személyes busszal utaztunk - átpakoljunk egy nagyobbra! Hála egy családnak akik a megadott induláshoz képest fél órával később értek oda, kicsit megcsúsztunk, de Szegeden még így is várnunk kellett a 3. buszra! Ugyanis ott találkoznak a gyűjtőjáratok (ahogy ezt tudjátok) és ott szállítanak fel arra a buszra amivel már végig utazol! Ilyenkor mennek a Korfui, a Toloi, a Zakynthosi és természetesen a Kefalóniai vendégek! Ahogy azt kedves utitársunk Kónyu is írta, egy nyugdíjas csoportnak köszönhetően és a fejenkénti 1-1 hűtőtáskának hála, nem indultunk el időben! (Szóval egy tanács és kérés minden most utazónak: NE BÜNTESSÉTEK SE MAGATOKAT, SE AZ UTITÁRSATOKAT HŰTŐTÁSKÁVAL! Nem véletlenül írja az utazási iroda a prospektusban, hogy ne vigyünk magunkkal, mert szűkös a hely!) Tehát miután végre minden csomag és hűtőtáska a helyére került, elindultunk! Kb. 11 órakor voltunk a magyar határon! A sofőrök azzal kezdték, hogy legkésőbb 11-éjfélre a görög határon kell lennünk, különben nem érjük el a 8 órai kompot (görög idő szerint) és utána csak 4 órakor van! Erről is volt már szó, hogy ez tényleg így van e, mi ehhez igazodtunk és bíztunk a fentiekben, hogy elérjük! A profi sofőröknek köszönhetően sikerült! Volt 20 percünk egyik buszból a másikba átrakni a csomagokat és magunkat fel a kompra! 10 óra körül a szállásra értünk! Én és a nővérem sajna nem a szerencsések közé tartoztunk és csak fél2kor foglalhattunk el a szállást, ugyanis nem volt addig kitakarítva! De minket nem zavart, végül is a lényeg az volt, hogy ott vagyunk! A Renieriben volt az apartmanunk a 27. szoba. Nekünk nagyon megfelelt! Szép nagy erkélyünk volt! Kaptunk vadonatúj törölközőket és ezt a hét közepén az ágyneművel együtt lecserélték! A következő napok gyorsan elteltek! Kocsit béreltünk 4 napra! Ez pontosan 130 euró volt és ezért egy 4 éves Ford Fiestát kaptunk! Szuperul bírta a kiképzést! icon_smile.gif Mert azért szerpentinekben nem szegény a sziget! icon_smile.gif Befizettünk a Ithakai hajókirándulásra! Sajna pont aznap volt a legrosszabb idő, de még így is szép volt! Aztán az utolsó két nap, a napozásról szólt! Szombaton amikor jöttünk haza, szakadt az eső! Helyi transzferrel mentünk át Porosba a kompig, ahol a buszról bepakolták a táskáinkat a komp belsejébe! Leszálláskor elvileg a Grandos busznak kellett volna beállni, de mivel az 10 perccel később jött, így mindenki a saját kezűleg vitte le a táskáját! Aztán megjött a busz, felszálltunk és irány haza! Kiliniből negyed5-kor indultunk (ha jól emlékszem,ez persze görög idő) és másnap 5-re értünk haza Győrbe (ez viszont már magyar idő, csak hogy legyen mibe belekeveredni!) icon_smile.gif (gondolom az utazás a létszámtól függően változhat még, mert ha sokan lesznek, biztos két külön busz fog menni Zakynthosra és Kefalóniára és nem lesz ennyire zavaros!) icon_smile.gif
Összességében mi nagyon jól éreztük magunkat! Az időjárás azon a héten még változékony volt, de azért nem jöttünk haza hófehéren! Az ételek finomak voltak, legalábbis nekünk ízlett és sikerült jól éttermet is választani! Az árakról annyit, hogy abszolút elfogadhatóak! A sziget gyönyörű látványosságokkal szolgál! Pl. a Myrtos beach! icon_smile.gif Nyugodt,szép környezet, kedves emberek, napsütés! kell ennél több?
Bocsi, hogy ilyen sokat írtam össze-vissza! Remélem lesz aki elolvassa! icon_smile.gif
Jó utat kívánok mindenkinek aki még ezután indul Kefalóniára!

# 2616
Anna665
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
39 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#138358 Üzenet linkje2010-06-09 21:37:00 

Eryka!
Nagyon szépen köszönjük a beszámolót!
Jó olvasni a tapasztalatokat, bár ott lehetnénk már mi is! icon_smile.gif
Örülök, hogy mindig sikerült eddig időben leérni a buszoknak, és hogy a hűtőtáskákon kívül már probléma nem nagyon adódott! Sajnos mi nem fogunk autót bérelni de ugye Skala környéke és az ottani strandok is szépek?
És mégegyszer köszi a beszámolót!

# 2617
Casmir
Aktív fórumos
Aktív fórumos
461 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#138413 Üzenet linkje2010-06-10 08:15:22  Válasz a #138331. hsz-ra Előzmény #138331

Szia!
Sokat írtál!?
Én még olvastam volna tovább...többet.icon_smile.gif)))))
Érdekel, érdekel mindenki benyomása, véleménye, élménye!

Ha van még amit mesélnél, örömmel és szívesen olvasnám!

Egyébként köszönöm a beszámolót.

# 2618
Kefalopithecus
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
19 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#138639 Üzenet linkje2010-06-11 11:29:46 

Sziasztok!Az ősz elején utazok Kefalóniára és lenne néhány kérdésem azokhoz akik ott voltak/vannak; valamint van egy dolog amiben talán én is tudok segíteni azoknak akik mennek.A fórumot olvasgatva láttam, hogy többen is szeretnének használható térképhez jutni.Legjobb tudásom szerint nálunk két cég térképe kapható.Az egyik a freytag&bernt térképe ami 1:50 000-es méretarányú és domborzatárnyékolt,szerintem ez azoknak akik autóval és fakultatív utazásokkal akarják felfedezni a szigetet bőven elég.Ez interneten is megrendelhető.A másik a Road Editions térképe, ami sajna 1:70 000-es méretarányú viszont szintvonalas.Állítólag(a Térképkirály munkatársai szerint) ebből én vettem meg az utolsó hazai példányt(sorry),de szerintem érdemes próbálkozni:lehet,hogy még rendelhető vagy a szigeten is beszerezhető.Aki nem fél gyalogosan is bolyongani a szigeten annak szerintem érdemes mindkét térképet-és persze egy laptájolót is- magával vinnie.
Én pedig arra lennék kiváncsi,hogy élnek-e a szigeten(az erdőkben,hegyekben) skorpiók,fájdalmas csípésű rovarok?Ki mit tapasztalt vagy hallott a helyiektől? Előre is köszi a válaszokat!Üdv. mindenkinek!

# 2619
Nokedli
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
6 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#138704 Üzenet linkje2010-06-11 16:59:35  Válasz a #138639. hsz-ra Előzmény #138639

Hali!

Tudomásom szerint nincs olyan amitől komolyan félni kellene.
(Nyugodtan cáfoljatok meg ha ez így nem igaz!!!)
Tavaly mi nem találkoztunk semmivel kecskén kívül icon_smile.gif pedig bolyongtunk sokat.
A kefalóniai kardfogú tigris is kihalt már szinte teljesen , csak a hegyekben maradt fenn pár példány icon_smile.gif
Komolyra fordítva! A tengeri süntől viszont parázok ...
Szúrt már meg valakit ????
Köszi a térkép tippet...

Üdv

# 2620
Döme
Törzstag
Törzstag
896 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#138705 Üzenet linkje2010-06-11 17:16:53  Válasz a #138639. hsz-ra Előzmény #138639

Csak a szokásos: kígyó, pók, skorpió,stb ... icon_biggrin.gif semmi más, ami nem lenne máshol is Göröghonban.
Bővebben: KATT. Különösen a méhek és darazsak távoltartására szolgáló praktikák tetszenek... icon_biggrin.gif

# 2621
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Kakadu
Törzstag
Törzstag
1130 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#138706 Üzenet linkje2010-06-11 17:17:51  Válasz a #138639. hsz-ra Előzmény #138639

Eddigi tapasztalataim szerint helyben jobb minőségű és részletesebb, aktuálisabb térképet lehet venni, mint itthon. De az is nyilvánvaló, hogy ott is több fajtájú és ezzel együtt árfekvésű létezik (tipikusan 2-8 €), kinek-kinek ki kell választania a megfelelőt.
# 2622
Casmir
Aktív fórumos
Aktív fórumos
461 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#138708 Üzenet linkje2010-06-11 17:18:49  Válasz a #138704. hsz-ra Előzmény #138704

OFF

Önszántából nem szúr!
Csak belelépsz, belenyúlsz....ez lehet.

Lányomnak volt szerencséje hozzá. icon_sad.gif((((
Hát ..... senkinek nem kívánom a sünnel való találkozást.
A tüskéje, mint egy vékony porcelán, ahogy hozzá érsz porlik szét, nem lehet kihúzni ahogy egy f@szálkát.
Neki az orvosi ügyeleten (itthon) injekciós tűvel (szó szerint) kikaparták az ujjából, körme alól.
Jajjj....még most is "fáj" a gondolat, nem hogy neki az élmény.

ON

# 2623
Casmir
Aktív fórumos
Aktív fórumos
461 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#138710 Üzenet linkje2010-06-11 17:23:52  Válasz a #138639. hsz-ra Előzmény #138639

Nem tudom ki hogy van vele, de látom az előttem szólót, Ő is hasonlóan van vele...szerintem fölösleges itthon erre költeni.
Eddig a kölcsönzők által ingyen adott térképek is maximálisan tökéletesek voltak.
Ha meg eltévedsz, az nem is baj....legalább olyan helyen is jársz, melyen lehet, nem lettél volna, ha a térkép alapján mész!icon_smile.gif
Azért mész ki, hogy felfedezd a szigetet, akkor hajrá, a térkép csak arra kell, hogy sacc/kb tud merre vagy.icon_smile.gif))))

Persze, ha Te gyalog fogsz menni, akkor nem mindegy, tévedés miatt még hány kilométert kell bolyonganod, hogy a jó útra visszatalálj.

Egyébként néztem a sziget út hálózatát, nem olyan bonyolult, max. "zsákutca".icon_smile.gif)))) De akkor tengerhez jutsz le, vagy esetleg egy eldugottabb belső falúba mész be.
Élményre fel!!!!!!!!!!!!!!
icon_wink.gif

# 2624
Bubba
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
3 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#138744 Üzenet linkje2010-06-12 07:16:06 

Sziasztok!
Azoktól kérdezném, akik már jártak Skala-n, hogy medúza sok van a part közelében vagy csak mélyebben található?
Van olyan étterem ahol tudnak magyarul vagy magyar nyelvű étlap is van?

# 2625
Aqilla
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
22 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#138746 Üzenet linkje2010-06-12 07:32:44  Válasz a #138744. hsz-ra Előzmény #138744

persze és pörkölt is van ahogy Te szereted: mélytányérban kanállal és kovi ubival icon_lol.gif
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 174 175 176 ... 730 731 732   >

Copyright © 2003-2026 Hellasz.hu