Olaszország
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Világjáró
Hozzászóló Üzenet
# 196
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Döme
Törzstag
Törzstag
896 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#131635 Üzenet linkje2010-04-21 07:32:18 

Ha már szóba került : Firenze

# 197
Döme
Törzstag
Törzstag
896 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#131636 Üzenet linkje2010-04-21 07:38:38 

és még egy kis Firenze:

# 198
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Miskolciutas
Törzstag
Törzstag
1313 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#131771 Üzenet linkje2010-04-22 09:05:16 

Döme,köszi az ötletet,ez a szálló nagyon jó helyen van...utánanézek a lehetőségeknek.Igazából 2-3-4 napos kirándulásra gondoltam,és ennek egy központi fekvésű szálloda jobban megfelel,nem telik sok idő a központba bóklászással...tavalyelőtt hazafelé voltunk Firenzében 5 órát/!/,és a férjem azt mondta,nem nagyon fogta meg...ezt kell megdolgozni!
# 199
Bforgo
Aktív fórumos
Aktív fórumos
89 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#132197 Üzenet linkje2010-04-26 20:15:02 

Sziasztok!
A Garda-tó környékén tudja valaki hogy milyen árak vannak?
Holnapután indulunk oda.....

# 200
Bforgo
Aktív fórumos
Aktív fórumos
89 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#133063 Üzenet linkje2010-05-05 11:38:24 

Sziasztok!
Nem volt olyan veszélyesen drága, nagyjából mindenütt megegyeznek az árak egész Észak-Olaszországban.
Firenze, Pisa, Verona, Sirmione, Velece, és a Garda-tó környékén lévő kis települések legalábbis nagyjából megegyeznek.
Szép napot!

# 201
Firkamano
Törzstag
Törzstag
1840 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#133582 Üzenet linkje2010-05-08 14:20:54  Válasz a #133063. hsz-ra Előzmény #133063

Sziasztok!

Hazajöttünk Nápolyból.
4 éjszakát voltunk, a Hotel Ideal -ban szálltunk meg.
Nagyon jó választás volt, központi helyen van, a Garibaldi téren, itt áll meg a vonat, Circumvesuviana (hév), metró.

Nápolyban igazából csak egy napot voltunk, megnéztük a főbb látnivalókat, de egyedül a Castel sant Elmo tetszett, mert szuper volt a kilátás.

A többi napon voltunk Pompei-ben, meg elmentünk Sorrentoba és Positanoba. Positano gyönyörű, többször is voltunk. Lenyűgözött a szépsége. Biztosan azért is vagyok oda érte, mert a Párom itt kérte meg a kezem. icon_smile.gif

Nem szabad kihagyni ezt a helyet, mintha nem is Olaszországban lenne az ember, olyan görögös beütése van icon_smile.gif

Sajnos Nápoly nagyon koszos, és hát az emberek... meg azok a sikátorok... Mi vigyáztunk nagyon, szerencsére nem raboltak ki, de hozzá kell tennem, hogy este 8-kor már nem voltunk utcán... Az eddigi városlátogatásaink során még nem tapasztaltunk ilyet.

Artecard-ot vettünk, ezzel utaztunk mindenhova ingyen, és az első két belépés látnivalóhoz ingyenes. (Mi Pompeit és Castel sant Elmot választottuk).

Sajnos rossz időnk volt, minden nap esett az eső, de Positanoban sütött a nap mindig (leszámítva egy 10 perces esőt).

Ha kell valakinek info, írjon privát üzenetet, szívesen válaszolok, igyekszek sűrűbben belépni az oldalra.

# 202
Szanna
Törzstag
Törzstag
519 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#138659 Üzenet linkje2010-06-11 12:48:46 

Hali!
Senki nem járt még Szicíliában? Jó lenne egyser oda is eljutni. icon_biggrin.gif

# 203
Szanna
Törzstag
Törzstag
519 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#138680 Üzenet linkje2010-06-11 15:15:39 

Hali!
Az előző hozzászólásomban írtam Szicíliát. Járt már valaki ott? Milyen volt? Azért kérdem, mert szóba került, hogy a nyáron erre a szigetre mehetnénk nyaralni. Szóval szívesen veszek minden élményt, leírást stb...
Köszi icon_biggrin.gif

# 204
Miskolciutas
Törzstag
Törzstag
1313 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#139072 Üzenet linkje2010-06-14 11:50:15 

Köszi Döme a kedvcsinálót....julius 25-én este indulunk 26-tól 3 éjszaka a Hotel Le due fontaneban,szemben az Ospedale delli Innocentivel,amiről tettél is fel ide képet...csak jó lehet!Vissza 29-én délután
Allora,andiamo a Firenze!!!

# 205
Bforgo
Aktív fórumos
Aktív fórumos
89 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#139246 Üzenet linkje2010-06-14 22:38:54 

Szanna!
Sajnos nem jártam még Szicíliában...párom szeretne nagyon oda utazni, de sajnos idénre már nem fér bele több nyaralás. (május: Olaszország, június:Görögország)

Miskolciutas!
Titkon irigykedek....icon_smile.gif

# 206
Miskolciutas
Törzstag
Törzstag
1313 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#139267 Üzenet linkje2010-06-15 08:48:13 

bforgo!

Én is a Sartira!Mert tök szuper,hogy Alpok,meg Firenze,és én akartam az idén nyáron igy,de azért sajog a szivem a tenger után!Mondja is a férjem,hogy ugy bujom a Hellaszt,mintha mennénk az idén a tengerhez...mondjuk ő inkéább oda ment volna,de most én választhattam!

# 207
Franciska49
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
25 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#139380 Üzenet linkje2010-06-15 17:46:56  Válasz a #138680. hsz-ra Előzmény #138680

Szia Szanna! Mi 2 éve voltuk Sziciliába, igaz csak egy villámlátogatásra. Nagyon szép hely, a táj gyönyörü, de mint sok más olasz településen itt is két világ keveredik a paloták és a mély szegénység, a csillogás és a szemét.Az Etnán sétálni részemről hátborzongató volt.A halál és az élet ellentéte, a lávafolyam ami mindent tarolt és mellette a zöldelő erdő.Egyszóval szép. érdemes oda elmenni.
# 208
Szanna
Törzstag
Törzstag
519 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#139384 Üzenet linkje2010-06-15 18:22:40 

Köszi franciska49 a bíztatást! icon_biggrin.gif
Kedves bforgo! El fogtok még oda is jutni. icon_biggrin.gif

# 209
PSzofi
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
2 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#146443 Üzenet linkje2010-07-29 03:11:12  Válasz a #139384. hsz-ra Előzmény #139384

Szia Szanna!

Tavaly nyaraltam Szicílián, nagyon szép volt. Az Etna valóban lenyűgöző, azt hiszem az tettszett a legjobban. Voltunk még Palermoban, Liparin, Vulcanón, Cefalúban és Taorminában. Ha esetleg tudok valamiben segíteni, kérdezz!

# 210
Miskolciutas
Törzstag
Törzstag
1313 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#147552 Üzenet linkje2010-08-04 19:09:04 

Hát,sziasztok!

hazajöttünk...Firenze nem okozott csalódást,pont olyan nagyszerű volt,mint vártuk.Az Eurolines nagyon pontos,korrekt volt,a busszal minden pikk-pakk ment,a szállást is csak dicsérni tudom...10 10-re értünk be a városba a piazza Aduara,ami ugy 500 méterre van a piazza SS. Annunziátától,aholé laktunk11'-re már a szobában feküdtünk az ágyon...kis pihi után elindultunk sétálni,és fél 3-kor már fenn voltunk a Dóm tetején,463 lépcsőnyi magasságból néztük a várost!Ha valakit érdekel leirom a programmot-én állitottam össze,de persze alakult azért menet közben,ez egyéni utaknál teljesen normális.Ujra éltem a fagyi-mámoromat,de jókat pizzáztunk,salátáztunk...ez uj élmény volt,de megtetszett-A boltokban lehet kapni műa. kiszerelésen különféle salátakeverékeket,mellette kis olivaolaj,ecet,só,oreganó és étkészlet.Ott össze is állitod magadnak a salit,és a lépcsőn ülve_mondjuk a P. della Signorián nézelődve megeszed...ezt eddig nem próbáltuk,de nagyon tetszett!
A reggeli változatos volt-svédasztalos-nekem nagyon bejött,hogy sokféle pék és cukrászsüti is volt,és egy komoly kávéautomatából olyan kávékat lehetett inni és kreálni,hogy nem ils kellett jobb!Mondjuk egy olasz biztos hanyatt vágta volna magát,mikor a lungo cafféra ráengedtem a latte macchiatót,de nekem igy izlett a legjobban...végig jó időnk volt,az idén is nagyon szerencsénk volt ezzel itt is és az Alpokban is...
Az Ausztriai utiélményeket már gépelem be,a szokott helyen olvasható lesz,a Firenzei csak utána jön.Képeket a Képtárhelyemre teszek...ha valaki kérdezni akar,nagyon szivesen válaszolok!

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Világjáró
<   1 2 3 ... 13 14 15 ... 18 19 20   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu