hivatalos neve: mavrodaphne of patras , isteni finom édes bor, magas alkohol tartalommal 15-17% mi mindig ezt isszuk kint
A Lidliben 2.4€ -ba kerül
A pék reggel kb.7.10 környékén nyit,és nem helyben sütik a kenyérféléket.A főutcán van 3 supermarket ,abból a domb tetején lévőt,vagy a parthoz közelit ajánlom,a középsőt(idős görög bácsi van bent nem nagyon,eléggé elhanyagolt a boltja)
Az éttermek sokáig vannak nyitva ,éjfélkor még javában van élet
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Ha minden jól megy akkor 23-án indulunk Kefalóniára. Svoronatan a Barbara stúdióban (Ibuszos út) lenne a szállás. Nos az első kérdésem az lenne, hogy ez az apartman milyen messze van a parttól? Az igaz, hogy azt olvastam, hogy kb 600 m-re az Ai Helis beachtól, de én ahogy a térképen néztem Svoronatat, az legalább 2 km a tengerparttól. Na ez a nem mindegy. A 2. kérdésem: azt gondoltuk, hogy nem kérjük a transzfert, mert ahogy néztem közel van a reptérhez. Kb. mennyi lehet ha taxival megyünk a szállásra? Az is kérdés számomra, hogy ugyebár visszafelé a gép 21.35-kor indul, de a szállást tuti el kell hagyni kb 10-ig a takarítás miatt. Van valakinek tapasztalat, hogy mit lehet ilyenkor tenni? Hiszen még van egy nap, de a csomagokkal már nem igazán lehet mozogni. Nagyon-nagyon köszönöm a segítséget előre is! Bocsánat, ha kicsit zavarosan fogalmaztam
Kónyu!
Szuperek a képek!
Miből gondolod, hogy én hamarabb megoldanám a problémát? Képszerkesztésben én nem vagyok profi. No meg másban sem....
Csak gondoltam, könyebben mozogsz a klaviatúránál, mint én, mert ha jól emlékszem, eléggé otthon vagy a PC-k világában - vagy rosszul emlékszem?
Lesz még kép, csak azokkal még babrálnom kell a folt miatt.
#1397072010-06-17 07:19:03 Válasz a #139629. hsz-ra
Szia
Reggel 7 kor nyit minden ,pékség,boltok..csak nem akarsz ilyen korán kelni? Az ég szerelmére nem dolgozni jöttök ide:) pihenni:)
Egyedül a butikok nyitnak 10 körül...
nagyon sok reggeliző hely is található...viszont álltalába véve a az éttermek 12 -ig este a Gyroszos éjjel 1-ig is nyitva tart...tehát nem kell félni hogy bárki is éhen halna:)
#1397172010-06-17 08:30:35 Válasz a #139661. hsz-ra
Szia!
Nem tudom, hogy lesz-e itt aki válaszolni tud neked!? Remélem igen!
Alapvetőleg azt látom, hogy itt inkább a grand által szervezett utasok vannak, de az index.hu-n a hét elején elkezdtem végig olvasni a topicot.
Nos ott meg mondhatni csak az Ibusz és az Imperátor utasai írnak, írtak!!!!!!!
Ha itt nem kapsz választ, javaslom, ott is tedd fel.
Lányok nagyon szépen köszönöm a válaszokat.
Huhhhh...ha a bor ilyen magas alkohol tartalmú, akkor nem csodálom Marcsi megjegyzését!
Én még egy 1dl pezsgőtől is mosolyogni és kacagni kezdek!))))
Ezt sajnálom, hogy nincs helyi pékség....azért az mennyire isteni, mikor még melegen, frissen veszed meg a zsömlét, vagy pie-ket?!
Marcsi!
Tudom, nyaralni megyünk....velem nincs is gond, ha be tudok sötétíteni, akkor én alszom!))))
Reggeliző hely?!
Ez vélhetőleg az angoloknak alakították ki!? Még nem találkoztam nagyon ilyennel a görög nyaraló helyeken. Vagy csak nem figyeltem, mert mindig magunk oldjuk meg?!
Lehet tudni mit tartalmaz a reggeli, svéd asztalos vagy kontinentális? Mennyibe kerül?
#1397312010-06-17 09:53:55 Válasz a #139718. hsz-ra
Nyugi, a 2 pékségben, ha elég korán mész, van választék, meg friss, meleg kenyér, isteni péksütik. Én is negyed 8-ra mentem minden nap (vasárnap nincs friss kenyér!!), a felső pékség elé akkor állt be a kocsi, én mindig onnan, a rekeszekből vásároltam a friss árut. Egyesével megmutogatta, mi van a rekeszben, és aztán választottam - mindig meleget!
A reggeliző tényleg az angoloknak van, ők később kelnek, délelőtt megreggeliznek, üldögélnek a teraszukon vagy a medenceparton olvasgatnak, aztán megebédelnek, és max utána, délután strandolnak. De ők megtehetik, nekünk marad az, hogy korán reggeltől habzsoljuk az élményeket. Én speciel nem aludni megyek a görög szigetekre, arra ott a magyar vidék
Egy link: Platia Ammos
#1397322010-06-17 10:02:54 Válasz a #139731. hsz-ra
Akit érdekel a zakynthosi hajóút, annak egy kis adalék:
Tengeri nyúl Alykesben A Blue Caves-től Alykesig az üvegfenekűvel
A másodikhoz csak annyit, hogy a kapitány beengedte a nejem a pilótafülkébe, és negyed órán át a hajó orrából mutogatta az irányt
Bocs az OFF-ért
#1397372010-06-17 10:26:20 Válasz a #139717. hsz-ra
Szia!
Ugyanezt a kérdést feltettem az index fórumon is, de sajna senki nem válaszol. Ott is csak a Grandos apartmanok, meg a kompok a téma. Visszaolvastam januárig, de semmit nem találtam Svoronataról, a taxik díjáról, meg az apartmanról sem.
Azért köszi.
Hm....valószínű, akik eddig ott írogattak, már csak nosztalgiáznak a szigetről.
De ne az ideit olvasd, inkább az elejéről olvass.
Akkor rengetegen mentek Lassiba és Svoronatara.
Emlékszem, akkor (2007.-ben) azt írták, hogy Lassi és Argostoli között a taxi 10 € volt este.
Ezért vagyok benne biztos, hogy vannak számodra fontos infók, bár nem frissek és lehet már nem is valósak.
Azt még megnézhetnéd, hogy aki írt valamit Svoronatarol, annak nem-e publikus a mail címe, és így közvetlenül nála érdeklődhetnél privát mailben!
larik írta:
Szia!
Ugyanezt a kérdést feltettem az index fórumon is, de sajna senki nem válaszol. Ott is csak a Grandos apartmanok, meg a kompok a téma. Visszaolvastam januárig, de semmit nem találtam Svoronataról, a taxik díjáról, meg az apartmanról sem.
Azért köszi.
Kónyu!
Nagyon jók ezek a videók. ))
Amos az a part ugye, ahol visszafelé vettétek észre a táblát, hogy omlás veszély!?
Képeket is mazsolázom, azért azok a felhők nagyon jól jöttek, teljesen más színek, gyönyörűen kijön a kék, kéksége.
#1397422010-06-17 10:50:25 Válasz a #139731. hsz-ra
szia Kónyu; nekem legjobban a gekkós(?)-lepkemajszolós képeid tetszettek
érdekes módon ugyanilyen sáskát én is fotóztam; elképesztő volt a mérete meg a színe.
a csillagot hol találtátok?
Legutóbb leenee szerkesztette (2010-06-17 10:51:48), összesen 1 alkalommal