#1402542010-06-20 15:25:40 Válasz a #140250. hsz-ra
Sajnos csak 8 napra tudunk menni. Van egy édes 1 éves pici lányunk, és több időre nem akartuk itthon hagyni, ahhoz szerintem meg még kicsi, hogy vigyük. Háát szeretnénk 3-4 napra autót bérelni, és bejárni a főbbhelyeket. Mirthos beacs, Petani beach, stb.
Kirándulni meg strandolni szeretnénk. Egy helyben nem tudunk megülni.
Remélem szép időnk lesz.
Ti mit terveztek?
#1402662010-06-20 17:03:31 Válasz a #140245. hsz-ra
Hello..
Én például a freemeteo.com-on nézem mindíg Skala időjárás jelentését...de a meteo.gr-en is utána nézek hogy mennyiben különböznek esetleg....valóban hét közepére borultabb hűvösebb időt jósolnak..de volt már ilyen máskor is ...jött egy szél és hipp-hopp el is fújta...ebben reménykedem most is:) de persze erre mondják ;ember tervez Isten végez:)
Mi visszük a lányunkat is, 7 éves és ez lesz a 7. görög útja. Nagyon várja már velünk együtt. Először másfél évesen vittük, s ha "kissé" kötöttebbek is voltunk miatta, nem bántuk meg, s azt hiszem, ő is nagyon hálás, hogy mindenhová magunkkal visszük. Felejthetetlen élmény neki is, nekünk is, sokszor több apró részletre emlékszik, mint mi, bár biztosan nem az első nyaralásáról.
#1402732010-06-20 18:01:14 Válasz a #140270. hsz-ra
Néztük már mi is, hogy nem lesz egyszerű lejutni, de nem ez lesz az első alkalom, két éve megjártuk már Balost is, ahová mindenképpen le akart menni a lányunk, s még felfelé sem volt semmi probléma, végig a saját lábán jött (30-40 perc meredek köves ösvényen). Nem szoktuk kényszeríteni semmire, ő dönt, hogy lemegyünk vagy se, s ha megijed, visszafordulunk, akár félútról, bár erre még nem volt példa. Tavaly Santorinin miatta gyalogoltunk ki a Skaros sziklára, mert annyira akarta. Rodoszon négyévesen 300 lépcsőfokot is megtett egy kolostor és a kilátás kedvéért, nagyon jól bírta. Remélem, július végéig csak eltakarítják a beomlott részeket, akkor nem hiszem, hogy gond lesz. Úszócipőt viszünk. Van még valami más gond is a parttal? Nagyon gyorsan mélyül? Nagy a hullámzás?
#1402752010-06-20 18:56:07 Válasz a #140273. hsz-ra
Szerintem takarításra ne is számítsatok,mi is csak visszafelé vettük észre a táblát mely szerint le van zárva a part kőomlás veszélye miatt.Egyébként más gond nincs vele,olyan mint a Myrtos vagy Egremni Lefkadán, hamar mélyül és ha hullámzás van annak nagyon komoly ereje van!
A szigettel kapcsolatban annyit még:
1,Az útjelző táblák zömét benőtte az útszéli növényzet,vagy lefújkálták őket fekete festékkel:
2,Argostoli előtt Skala felé találtok 3 körforgalmat,nagyon figyeljetek mert itt a körforgalomban a jobbkéz szabály érvényes és be is tartják!!
#1402842010-06-20 19:57:01 Válasz a #140266. hsz-ra
Szia Marcsi!
Hát ezek az oldalakon nem sok jót látok jövő hétre....bár mi szombaton érkezünk és tovább még nem is látni.
A kérdés inkább az, hogy a tenger vize hány fokos?!
Látom most felhőmentes 25 C fok van.
A tenger mennyire gyorsan hűl le, ha mondjuk egy hétig csak 22-25 C fok van?!
Köszi a választ.
Az időjárással kapcsolatban a mút hétre elmondható hogy végig kiváló idő volt, a tenger a 35-40 fokos külső hőmérséklethez viszonyítva igen kellemes hőmérsékletű volt. Hőmérővel szerintem senki sem méri amugy:) max a búvárok. Autóbélrés vagy a Grand-on keresztül vagy a helyi kb 5-6-7 irodán keresztül is megéri. Quad-ot nem találtunk (kibérelték ami volt), rendszámos kismotor, bicikli bérelhető(bicaj 10 eur/nap). A motorcsónak elég drága 115eur (később levitte az árat 100 ra is már+ 40-45 eur benzin kb egy napra) -csónakkal csak sami felé lehet menni, a teknőskikötő felé nem engedi a csónakkölcsönzős. (turtle beach) Árak boltokban olyanok mint más szigeteken, Lidl olcsóbb jóval, de az meg nincs helyben. Én fürödtem 23 kor éjszaka is és nem votl hideg szerintem a víz. Bár ez emberfüggő is, van aki a Myrtos-t is hidegnek és nagyon hullámzósnak találta, meg hogy nem lehet lelátni, szerencsére nekünk se nem volt hideg meg le is láttunk az aljára. Nagyon szép, és tényleg gyorsan mélyül. JA, kölcsönzőnél mi nem kaptunk térképet(nem is kértünk mondjuk) gps 95% ban mindenhová elvitt minket. Azért néha elég keszekusza utak vannak itt is:)Főleg ha túrára indul az ember gyalogosan. Remélem érdekes infókat is megosztottam.
#1403152010-06-20 23:25:11 Válasz a #140306. hsz-ra
Merre sikerült túrázni? Főleg ebben a melegben? Mi csak Old Skalaig jutottunk el, akkor is szemerkélő esőben, félútról haza is fordultunk esőkabátért, de mire visszaértünk, már szépen sütött a nap. Nem mondom, hogy ezerrel tűzött, de nem terveztünk gyalogtúrát a továbbiakban
sziasztok, aki most van kinn, annak valóban nincs túl jó ideje; de ha jól látom, péntektől ismét tökéletes idő lesz.
mi június 3-án mentünk, előtte egy hétig nem volt kifejezett strandidő, de mi már simán lubickoltunk a tengerben, szóval nem kell félni a nagy lehűléstől.
nekem ez jött be végül időjárás-előrejelzésben: http://www.accuweather.com/en-us/EUR/GR/GR024/Kefallinia/Forecast.aspx
#1403392010-06-21 10:08:01 Válasz a #140275. hsz-ra
Szia Kristi!
Már az a két kép is nagyon tetszik, amit eddig felraktál, meg lehet nézni valahol a többit is? Gyönyörű a víz színe Platia Ammoson! Egyébként szerintetek tényleg veszélyes a parton való tartózkodás is, nemcsak a lejutás? Hullámügyben mit tapasztaltatok a két hét alatt? A délelőtt a csendesebb időszak?
Casmir! Ne aggódj
Tényleg nagyon jó időnk lesz
A tenger is kellemes lesz
Csak lennénk már ott. Még 4 nap!!
Vissza kell fognom magam, hogy ne kezdjek el máris pakolni a bőröndbe
Ja és hívott a Grand tours, sajnos csak azért hogy megmondják, hogy holnapra fogják csak tudni, pontosan milyen busszal megyünk...