Autóval Görögországba
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Autóval Görögországba
Hozzászóló Üzenet
# 6856
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Zolee84

Törzstag
Törzstag
563 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#141195 Üzenet linkje2010-06-25 22:04:36 

Egyébként, mielőtt elindulsz érdemes átnézni merre visz és köztes pontok beiktatásával variálni,így nagyon jól használható!
Eddig így nekem maximálisan segített a GPS! Persze azért némi érzék kell hozzá,így aki nem jártas szofver frissítés terén az,csak használja,mert sok ismerősöm úgy (próbált) piszkálta meg a GPS szoftverét,hogy köze nincs az ilyen dolgokhoz! Szóval inkább hozzáértőt érdemes keresni, viszont a használathoz nem kell semmi,úgy tervezik,hogy bárkinek jól érthető legyen,csak kis gyakorlás kell! Magyarul ne az 1. Görög út legyen a főpróba! icon_smile.gif

# 6857
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Cserrobi

Törzstag
Törzstag
2657 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#141196 Üzenet linkje2010-06-25 22:07:20  Válasz a #141192. hsz-ra Előzmény #141192

Szerintem Athénig semmi gond nincs a navival!
# 6858
Kijelentkezve--
-törölt nick 12762

Törzstag
Törzstag
1456 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#141205 Üzenet linkje2010-06-26 07:38:28 

gasparv írta:

Igo (legujjabb verzió) csak a főutak tekintetében használható... mi 40 km mentünk miatta földúton, miközben annak aszfaltnak kellett volna lennie.

De pont Neked mondták többen is: Kalampakába nem érdemes a murvát választani, Larissáig E75, utána Trikalán át végig jó út van, amit a régebbi navik is ismernek. A 2 km-t spórolást megcélzó takarékossági magánakciók pedig általában így végződnek. icon_confused.gif

# 6859
Dobaki2

Törzstag
Törzstag
538 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#141211 Üzenet linkje2010-06-26 08:11:20 

Az Igo-t használom már évek óta, és igenis nagyo-nagyon jól használható Görögországban, persze bizonyos feltételek mellett!

Ne szidjuk, hiszen a másik variáció a papir térkép ami még pontatlanabb, hiszen azok több évvel korábbi adatbázisra épülnek! Ha valaki megtervezteti az utat az IGO-val, akkor a tényleges használat előtt nézze végig merre ajánlja az útvonalat, és ha számunkra valamiért nem megfelelő (pl. ismeretlen mellékútra terelne), akkor közbenső uticéllal tereljük a gépet a mi általunk kívánt irányba! Egyébként a GPS az mi értünk van, és nem helyettünk! Tehát ne várjuk, hogy helyettünk gondolkodjon, az csar iányvonalat ad, illetve arra nagyon jó hogy teljesen rossz irányba ne menjünk. Aki GPS-el eltéved, az papir térképpel el se induljon, hiszen ahoz még érteni is kell!!!

Harmadik variáció a GPS és a papir térkép után a kézzel-lábbal való kérdezősködés, Én már mind a három verzót próbáltam, és mindig oda értem a célhoz! De eddig a legjobb a GPS volt, pedig eredeti szakmám a térképekhez köt (tehát nem okoz gondot a papír alapú térképeken való tájékozódás).

# 6860
Zolee84

Törzstag
Törzstag
563 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#141246 Üzenet linkje2010-06-26 14:52:11 

A török invázió miatt vagy Tompa vagy Tiszasziget felé szeretnék kerülni,mert amikor Mi megyünk akkor lesz a csúcs időszak.
Tiszaszigetről van infója valakinek? Az útvonal érdekel,hogy milyen amíg csatlakozik az E75-höz ,illetve az útról egyébb információk is érdekelne.

# 6861
TPisti

Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
111 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#141248 Üzenet linkje2010-06-26 15:18:36  Válasz a #141246. hsz-ra Előzmény #141246

Tompa felé viszonylag jó az út Röszkéről, keskeny, sok az erős rész (vad veszély)!
Tiszasziget nincs nyitva egész nap csak reggel 6 (8?)-tól este 6 (20?) óráig.
Érdemes rákérdezni. Szegedtől Tiszaszigetig viszonylag jó de keskeny az út.
Szerbiában Kanizsa felé kell menni de talán Szabadka is ki van írva és Szabadka után tudsz fölmenni az E-75-ösre. Szerbiában elég változatos az út, nem túl jó minőségű keskeny. A kerülő kb. 1-másfél óra. Szóval ha ennél többet kell várni Röszkénél akkor érdemes csak kerülni Tompa vagy Tiszasziget felé.
Az előbb néztem pillanatnyilag (2010.06.25. 15 óra) másfél óra a várakozási idő Röszkénél.
Tiszasziget kis átkelő, szeretnek kunyizni meg kötekedni a szerb szervek.
Jól észrevehetően ki tudják mutatni ha kell nekik egy kis baksis.
Euro, esetleg ital, üdítő vagy ami éppen megtetszik nekik a kocsiban.

# 6862
Zolee84

Törzstag
Törzstag
563 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#141253 Üzenet linkje2010-06-26 15:51:31 

Köszi!
Tiszasziget Nyáron 8-18 tart nyitva. Jul. 9.én indulunk és ekkor lesz talán a legnagyobb török invázió,ezért szeretnénk kerülni,de az eddigi infók szerint Tiszasziget felé kerülve, a Szerb rész elég rossz és hosszú út vezet az autópályáig. Tompa sokak szerint az arany középút,ahol ugyan kisebb a várakozási idő ,mint Röszkénél és jobb az út mint Tiszaszigeti határátkelő után(Szerb részen),de erre sem feltétlenül érdemes haladni.
Szivem szerint Röszkét választanám,mint eddig mindig,de,ha a várakozási idő nagyon nagy az elég idegölő tud lenni.
Szóval úgy gondoljátok,akkor éri meg a kerülő,ha a várakozási idő 1.5-2 órát meghaladja. (eddig ez jött le)

# 6863
Kriszta9

Aktív fórumos
Aktív fórumos
67 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#141256 Üzenet linkje2010-06-26 16:05:53 

Tavaly mi is a legnagyobb török roham idejében mentünk. Tiszasziget felé gondoltuk jobb lesz. A határátlépés úgy zajlott, hogy begurultunk az üres határátkelőhöz, vigyorgott a határőr és jó utat kívánt. Kb 2 perc volt az egész. Na de ami utána jött. Tábla alig, vagy olyan helységnevek, ami a térképen még csak mutatóban sincsenek, az utak olyanok rossz minőségűek, hogy van olyan hely, ahol 2 kocsi alig fér el egymás mellett, mert az út széle tragikus. A határral semmi gáz, de az autópályára visszatérés, na az gáz. Mi most inkább a korábbi indulást választjuk, és akkor talán még megússzuk a röszkei vagy tompai határbedugulást.
# 6864
Delpityu

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
4 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#141263 Üzenet linkje2010-06-26 17:29:05 

Sziasztok!

A bácsalmási határátkelőről van valakinek valami infója? Nekünk jóval közelebb lenne mint Tiszasziget. Érdemes megpróbálni vagy inkább maradjon a tiszaszigeti?

# 6865
Kijelentkezve--
-törölt nick 12762

Törzstag
Törzstag
1456 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#141288 Üzenet linkje2010-06-26 20:38:56 

A keleti országrészben élőktől kérdezem: Románia-Szerbia útvonalon mi a tapasztalat, megy rugalmasan az ottani átkelés, milyenek a román utak ezen a környéken? Ahogy nézem, Nagyváradnál, Aradnál is át lehet menni...
# 6866
Halaszer

Aktív fórumos
Aktív fórumos
196 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#141304 Üzenet linkje2010-06-26 22:26:54  Válasz a #141288. hsz-ra Előzmény #141288

5-6 éve Romániában az utak rettenetesek voltak, a párom azt mondta, ő oda többet saját kocsival nem megy... Kitáblázás hiányos, éjszaka rettenet menni, mert az utak mentén nincs az a fényvisszaverős.. esetleg meszelt fatörzsek elvétve.

Azóta javulhatott épp a helyzet, de nem hiszem, hogy megérné arra menni.

# 6867
Ford

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
10 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#141317 Üzenet linkje2010-06-27 08:27:42  Válasz a #141304. hsz-ra Előzmény #141304

Gyulánál lakom és sokat járunkl ki kirándulni a Román hegyekbe és az oda vezető utak állapota főleg a Gyula-Arad-Déva-i fő út széles és remek Arad-Déva tükör sima! Gőz erővel építik a főútakat ja és brutál vastag az alap és vastag kopó réteg kerül a széles útra. A legérdekesebb van egy korszerű útépítőgép és max.5 ember a gépnél és 20db zsír új kamion aszfaltal várakozik.
Én is készülök görögbe és nekem Gyulánál közelebb lenne a Szerb határ!
De gondoltam egy Román Bulgária útvonalon is, mert így nem kénne kiváltani 4 útlevelet (ez már 20.000ft) és tudok románul is icon_cool.gif

# 6868
Gregus.sandor

Aktív fórumos
Aktív fórumos
128 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#141329 Üzenet linkje2010-06-27 10:55:14  Válasz a #141317. hsz-ra Előzmény #141317

Kedves Ford!

Ha az utak állapota olyan romániába és bulgária északi részén mint két évvel ezelőtt akkor szerintem el kell döntened hogy futómű szervizelésre (esetleg gumicserére) vagy pedig útlevélre költöd a pénzed. Sajnos a jelenlegi állapottal nem vagyok tisztában, de két éve nagyon megküzdöttem ezzel az útvonallal. Románián az -útminőség és a félpályás lezárások miatt- 12 óra alatt sikerült átérnem és a határtól Szófiáig is elég rossz minőségűek voltak az utak.

Üdv!

# 6869
Tomi01

Aktív fórumos
Aktív fórumos
184 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#141332 Üzenet linkje2010-06-27 11:19:14 

Romániában kétféle út van. Az egyik tükörsíma, széles, nagyon jó minőségű, a másik a nagyon rossz, keskeny, útburkolati jelek nélkül. Átmenet szinte nincs is, vagy ilyen, vagy olyan. 3 hónapja mentem kint kb. 900 km-t, nagyon vegyes volt, de azért az út nagy részével már nem volt baj, csak az a nagy forgalom...
# 6870
Gregus.sandor

Aktív fórumos
Aktív fórumos
128 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#141337 Üzenet linkje2010-06-27 11:37:51  Válasz a #141332. hsz-ra Előzmény #141332

Én spec. a Kiszombor-Temesvár-Caransebes-Drobeta Turnu Severin-Calafat-RO,BGhatár-Vidin-Dimovo-Montana-Berkovitsa-Sofia útvonalra gondoltam.
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Autóval Görögországba
<   1 2 3 ... 457 458 459 ... 1324 1325 1326   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu