Én azt néztem ennek az Etam kölcsönzőnek a honlapján, hogy 3 nap a min. kölcsönzési idő. Gondolom meg lehet velük bizniszelni, ha mi csak két napra szeretnénk autót, hogy ideadják, vagy esetleg másik kölcsönzőben csak van két napos kölcsönzés, nem?? Mi Skalaba megyünk, és egyenlőre úgy tervezzük, hogy 1. nap: Poros, cseppkőbarlang, Sami, Antisamos (fürdés), csónakázós barlang, Fiscardo, Emblisi (fürdés) és vissza Skala. 2. nap Argostoli, Myrtos beach (fürdés) és visszafele még kisebb öblökben fürdés.
Szerintetek időben ez így nagyon neccesnek tűnik??
Szeretnénk még áthajókázni Zakyntosra, a maradék napokban meg Skala környékén fürcsizni meg a közelebbi partokat robogóval bejárni.
#1418472010-06-30 19:22:08 Válasz a #141820. hsz-ra
Szia!
Én is hasonló módon tervezgettem, de kiderült, hogy 1 nap 1 fürdésnél több nem nagyon fér bele. Gondolom, te sem reggel 6-kor szeretsz kelni a nyaralás alatt. Mi 10 körül tudtunk ált. elindulni (fürdés, reggeli, összekészülődés). Idő míg odaérsz (tegyük fel, nem tévedsz el). Mondjuk mi odaértünk délre Fiscardoba (Lassiból), Myrtosnál fentről kicsit fényképeztünk is. Körbenézés, ebéd, fényképezés. Aztán irány Emblissi beach kb. 2 körül (tényleg szép). Fürdés (egyszer mentünk be), pihenés (ekkora én kaptam egy jó kis napszúrást, mert Fiscardoban 2 órát nem volt rajtam sapka), száradás. Szerintem fél5 körül indultunk haza. Nem tudom, hogy belefért volna-e mégegy fürdés, száradás stb. Mondjuk ez az egyik leghosszabb napunk volt, mégis párszor úgy éreztem, hogy csak rohanunk, és még így is sok minden kimaradt a 6 nap alatt. Meg is lett az eredménye, most kezdem úgy érezni, hogy kipihentem a nyaralást (fantasztikus élmény volt persze). Mondjuk, mi nem szerettünk volna sötétben a szerpentineken vezetni.
Én úgy éreztem, az autókölcsönzők nyitottak bármire, talán az ETAM is bevállalja a kevesebb napot, de van ahol tutira, persze, arányosan drágább, lehet, hogy a 3 nap még jobban is kijönne.
Zakyntost ne hagyjátok ki, Captain Vangelis hajós túrája volt az egyik legnagyobb élményünk, Scalaból indulva nektek szerintem csak 30 euro (nekünk Lassiból a busztranszfer miatt 40 volt).
Bocsi, hogy túl hosszú lett...még friss az élmény!
Mi is úgy vagyunk vele, hogy nyaralás= későn keléssel, de mivel a párom csak két napon akar autókázni, és a szigettúra ötlete sem hatotta meg túlságosan, ezért muszáj lesz kihasználni a reggeli órákat. Be lesz állítva a teló 6.30. -ra hogy fél 8 környékén indulhassunk, annyi előnye van hogy remélhetőleg kevesebben lesznek az utakon. Ha csak egy-két helyen fürdünk, az már bőven jó!
Aztán szerda Zakyntos, a maradék napok meg megmaradnak pihenésre, strandolásra.
Mi Korfun is ezt csináltuk: viszonylag korán indultunk és az első megállónknál reggeliztünk. És elég rendesen körbe is jártuk a szigetet.
Most már csak az a kérdés, hogy el lehet-e hozni a kocsit előző este, mert gondolom nem fognak miattunk hajnalok-hajnalán kinyitni...
De majd kialkudjuk meg lehet írok nekik e-mailt.
#1419922010-07-01 18:27:01 Válasz a #141914. hsz-ra
Arra figyeljetek,hogy a pék viszont nem ilyen korán kelő Mikor mi voltunk kint reggel olyan 7-7.20 között nyitott ki,így aki korán akar indulni annak előző nap érdemes megvenni a kenyeret reggelihez
Sziasztok!
Nekiláttam az elejétől elolvasni a fórumot, és még csak a 46. oldalon tartok, de a kérdésemre még nem találtam választ, az idő viszont sürget, így azt szeretném kérdezni, hogy van-e valakinek tapasztalata SVORONATABAN a BARBARA apartmanházról? A neten találtam néhány képet, de ha valakinek személyes tapasztalata lenne, azt nagyon megköszönném!
Sz
Sziasztok!Arra lennék kíváncsi,hogy a hermes apartman mennyire felszerelt?A konyhai eszközökre gondolok.Pl :tésztaszűrő,edények,hasonlók.Nem mintha főzni szeretnék,de sosem lehet tudni.Mit érdemes vinni? Köszi ha válaszol valaki
#1420872010-07-02 07:35:39 Válasz a #142040. hsz-ra
Szia..
Szerintem viszonylag jól felszerelt, tányérok ,poharak csészék,evőeszközök ,egy nagy egy kis lábas salátás tál és elszívó található a konyha szekrényében, többnyire elég szokott lenni...de tészta szűrő nincs ...sem kávé főző..eddig még senkinek sem hiányzott .de ettől nagyobb gond sose legyen:)
üdv: Marcsi
#1420892010-07-02 08:19:41 Válasz a #142025. hsz-ra
Szia!
Mi tegnapelőtt jöttünk haza, és a Barbarába voltunk. Az apartman nagyon szuper. Viszonlag jól felszerelt, van vízforraló, te-kávé (filteres) főző, konzervnyitó, sőt még dugóhúzó is. Kétnaponta takarítanak, és félidőben még az ágyneműt és a törölközőt is cserélik. A medencéje nagyon szuper. Van pool bar is, itt ajánlom a sültkrumplit 3 Euró, de bitang nagy adag, vagy a görög salit, az szintén nagy adag és ugyanennyibe kerül. Együtt nagyon fincsi volt.
Szóval az apartman tényleg szép, olyan mint a képeken.
Az Ai Heli beach-re a bejárattal szemben lévő utcán lehet lemenni. Ez egy kicsi öbölben van. Vannak napágyak, meg napernyők amiket ki lehet bérelni. A part homokos, de vannak benne néhol kövek, kavicsok.
Nyugodtan kérdezz. Szívesen segítek!
#1420962010-07-02 09:00:21 Válasz a #142089. hsz-ra
Szia! Mi szerdán utazunk a Barbarába ha van még valami amit fontosnak tartasz légy szíves írd le. Autó ill motorbérlés vagy valami jó étterem esetleg bolt. Köszi.
#1421552010-07-02 19:08:09 Válasz a #141914. hsz-ra
Egy kis gyors bejelentkezés!
Nem tudom a párod mennyire terhelhető, de mi kényelmesen indulunk olyan 10.00 körül célirányosan területekre bontva akartuk, akarjuk bejárni a szigetet. Mai nap (Ithakai hajókirándulás miatt) kivételével eddig csak mentünk, és próbáltuk felfedezni a szigetet. Egy parton sem időztünk eddig órákat. Ennek ellenére nem mondhatjuk el, hogy mindent bejártunk. Még vár ránk Argostoli alatti terület....Lassi és Lurdas partjai, környéke.
Fiscardo és a felső területekre (Myrtostól felfelé) egy napot hagytunk.....elég fárasztó volt...240 km, de folyamatos kanyar, szerpentin. Kíváncsiságból a lányom Plagiatól Skalaig 746 kanyart számolt meg.
Szóval...ha reggel akartok indulni és estig csak menni akartok, akkor igen csak fárasztó lesz.
Sajnos Ammost kihagytunk, csak madártávlatból néztük meg.
Ez a sziget csak kanyarokból meg szerpentinekből áll??
Ötletelgetünk folyamatosan, hogy jusson idő szétnézni meg pihenni is. Most éppen ott tartunk, hogy már 3 napra bérelünk kocsit. Amire jut idő, azt megnézzük, amire nem, amiatt lesz ok visszamenni...
Jó hétvégét és a kintlévőknek meg szerencsés hazautat!!