#1421892010-07-03 07:03:38 Válasz a #142180. hsz-ra
mi most megyünk még csak Görögbe...és tervezzük a Hydra-s kiruccanást...nagyon rég voltam és halványulnak az emlékek. Gyönyörű hely, de 2 gyerekkel megmászni a dombot a kilátásért kissé húzós lesz, de megéri..egy nap alatt mit kell feltétlen megnézni?
Egy luxus hotel lehetett, mert még azt is rossz néven vették, hoyga kőfal főlé húzódzkodom a kilátásért, persze a madencét csak így vettem, véletlenül észre.
Szia Gabakó!
Szerintem itt nincs olyan, hogy valamit feltétlenül meg kellene nézni, az ember megy, amerre viszi a lába és akkor minden rendben van.
#1422282010-07-03 13:51:13 Válasz a #142222. hsz-ra
az a baj, h még nem tudom, mert Aeginán fogunk nyaralni, és onnan tervezzük az átruccanást, de ahogy hallottam - egy görögtől -, h onnan nincs közvetlen járat, így valszeg egy túrista csoporthoz tudunk csak csatlakozni...a túra almás egy 1.5 és egy 10 éves gyerekkel...hacsak nincs vmi buszjárat...
Gabako, de van járat!! Napi kétszer megy a Hellenic Seeways hajója, ebben a sorrendben: Aegina, Methoni, Poros, Hydra, Spetses, Portoheli, Ermioni oda-vissza. Ez gyorskomp, nekünk Porosról oda-vissza 25 Euro volt fejenként, de hoztam haza menetrendet is.
Miért? A gyerekek nem bénák, sokkal több a tűrőképességük, mint a felnőtteknek - mindeki ezt szokta mesélni legalábbis. ?
Ami rosszabb lehet, hogy mivel Aegina dupla annyira fekszik Hídrától, mint Poros, így szerintem a hajó is dupla annyiba kerül. Időben nekünk fél óra volt az út, így nektek egy órát saccolnék és fejenként 30 Euro felett. Szerintem ki tudod keresni a neten a Hellenic Seeways oldalán, hogy mennyi az oda-vissza jegy.
Mi is át akartunk menni Aeginára, de nem volt ennyi időnk. Majd egyszer máskor, és te leszek a hírhozónk most!
Én a túrákról beszélek amik között szerepel pl a sziget túloldalára való átjutás, van a hegyeken keresztül illetve monastery -be feljutás meredek lépcsőkön hőségben.
Ez még szerintem nekem is kimerítő lenne pedig szinte minden nap edzek és kerékpározom.
A 11 éves még oké de másfél évessel nem igazán tudom elképzelni ezt cuccokkal, ivóvízzel kajával,
ugye ezeket vinni kell, mert csak azt tudják pl inni amit magukkal visznek.
Egyébként ha jól emléxem 7 vagy még több nagy túra van a Hydrás információs füzetben
Abból mi három nap alatt a kettő legkönnyebbet tudtuk teljesíteni pedig elég sokat kutyagoltunk.
Két gyerekkel én lehet befizetnék vizitaxira, és sziget körülhajózására bár ez nem olcsó, de talán az belefér és megáll a jobb helyeken.
#1422972010-07-03 20:13:12 Válasz a #142293. hsz-ra
először is nem ismeritek a nagyobbik fiam..))) a lustaság szobra, bár korbácsolom, de ha nem fociról vagy csúszdaparkról van szó, akkor 5 perc alatt elfárad.. Persze volt már rá példa, h Krétán felmászott maga a legnagyobb dombra, de ez ritka...amúgy Hydrán ahoz a kilátshoz csak gyalog és lépcsőn lehet felcaplatni? Az a prospektus az publikus?
A hajó érdekes, akkor a görög ismerős mondta rosszul..a 10 nap alatt 3 másik szigetet akarunk meglátogatni: Agistri, Hydra meg Spetses. Porost kihagynánk pont az "ajánlás" miatt, mert állítólag Spetses olyan, mint Hydra, nincs autó és igazi görög.
Szóval Hydrán a város van akkora, h egy napot el lehet benne császkálni, nézelődni, fotózni...esetleg strand a közelben, h a két gyerek ne tépjen szét..
Szamáron is mehetsz bár az inkább kikötői hülyéskedés.
A prospektust én Tolóban kértem és kaptam Melindától azt hiszem.
De a kikötőben lévő tengerészeti múzeum előteréből is hoztam párat bár az azt hiszem inkább képeslapféle volt nem olyan komoly sziget.
Szerintem az első helyen menj be egy idegenforgalmi irodába és kérj katalógust illetve prospektust Hydra-ról.
Spetses-en van autóforgalom és ugrálni kell a robogósok elől ott sokan hintót bérelnek és úgy kocsikáznak körbe.
Nézd meg a linkelt 3d-s térképen mennyi kis utca van és képzeld el hogy ez egy hegyen van emelkedőkkel.
Nem nagy a város csak rengeteg kis kacskaringós utca le fel lépcső van.
Strand van ott is , de nem túl nagy szám betonozott sziklás a kikötő bejáratánál uszodai lépcsőkkel. Mondjuk van egy kis barlang ott ahová be lehet úszni, de nekem mindig olyan érzésem volt a tetején lévő lyukak miatt, hogy mindjárt beszakad. Kicsit távolabb vannak sokkal jobb strandok illetve szemben a torony után egy jó kis szikla ahol a bátrabbak ugrálhatnak több méteres magasságból a vízbe.
Szia Gabako,
Szamárháton is felmehettek. Poroson mi most 4 napot töltöttünk el. Szépek a házai, olyanok, mint Hydrán, de a hangulat...?
Ez írtam róla a még nem kész beszámolómba....bocs, inkább a Poros topikba írom be, pár képpel együtt.
#1423342010-07-03 23:18:19 Válasz a #142304. hsz-ra
huh...gyönyörűek azok a panoráma képek...oly régen voltam ott, h már nem is emlkszem rá. Na de majd idén..
Viszotn melyik 3ds térképre gondoltál? Ha a skymap-osra, akkor az nekem nem jön be.
De a greeka oldalán azok a panoráma képek sem semmik...egy nap tuti kevés lesz ezt már most látom, de jobb, mint a semmi.
A szamár mókás dolog lehet..kivéve, ha horror ára van....