Egy nap alatt pedig esetleg a Hydrai kikötői települést lehet vmennyire bejárni, de akkor már érdemesebb több napra menni ott megszállni és az útmutatóban írt túrákat végigjárni.
Ezekből az utakból mi kettőt tudtunk három nap alatt megnézni a szigeten lévő kolostorok és a sziget túloldalának megtekintése is elmaradt.
Szval ha én a helyetekben ha elmennék Ermoni-ig biztos több napra mennék át, különben hiányérzetetek lesz.
Sziasztok,
Breki ezek nagyon JÓ képek .
Gratulálok.
Én személy szerint szerettem Hydrát.Szerintem az árak nem voltak húzósabbak Tolónál.( Ahogy így vissza emlékezem)Hydra meseszép hár lenne kihagyni.
Breki képei után kíváncsian vártam vajon Hydra tényleg olyan szép hely e.
Tapasztaltuk a valóságban is csodálatos, nyugis, barátságos kis sziget. Teljesen lenyűgözött a kikötői forgatag a kis csacsikkal. Igazi görög hangulat uralja az embert, amikor kiteszi a lábát a hajóból.
#1256342010-02-10 12:13:13 Válasz a #125630. hsz-ra
Vigyázz magadra, ne igyál legközelebb annyit!
Na, mi lesz; megveszed azt a telket?
Ha lehetne, már most indulnék vissza Hydrára... A barangolást ezeken az utcácskákon nem lehet megunni! Nem furcsa, hogy a több ezer kirándulóból ezeken az utcákon senkivel nem lehetett találkozni; szinte mindenki a kikötő körüli üzletekben, tavernákban tolongott.
#1256382010-02-10 12:54:05 Válasz a #125634. hsz-ra
Szia H.apci és Breki!
Nekünk annak idején kicsit balul sikerült a Hydrai kirándulásunk. H.apci emlékszel, mert egyszerre voltunk kint, hogy akkor volt egy nagyon erős kánikula. 42 fok volt, amikor Hydrára mentünk. A hajón az egycentest nem lehetett leejteni annyian voltak. Visszafelé el is foglalták az ülőhelyünket, így állva mentünk Spetzesre és vissza Toloba. A várost sem tudtuk megnézni, mert minden lépés kínszenvedés volt. Láttuk, hogy nagyon szép helyen vagyunk, de sehogy sem tudtuk az irgalmatlan hőség miatt 200 méternél nagyobb útra elszánni magunkat. Egy parti légkondis ékszerboltban shoppingoltunk és egy szintén légkondis tavernában múlattuk az időt és szinte fájt, amikor végre ki kellett dugnunk az orrunkat onnan. Aztán a hajón végigdühöngtük az utat Toloig, mert nem volt helyünk. Elbirtokolták.
Idén viszont tavasszal visszamegyünk előszezonban és mindent megnézünk, amit akkor elmulasztottunk.Akkor nagyon sajnáltuk, mert Hydrára eljutni régi vágyunk volt, de így jártunk.
Üdv: Josza
#1256412010-02-10 13:31:05 Válasz a #125638. hsz-ra
Na ja; az élet nem habostorta...
Amikor mi mentünk, két hajó indult tele görög csoportokkal, vénasszonyokkal. Ne tudd meg, milyen közelharcot folytattak a helyekért odafelé és visszaúton is. Én azt hittem, holy ilyen csak nálunk van... Nekünk szerencsére nem volt 42 fok, max. 40! Ez volt a szerencse, mert így a többség a parton maradt, mi meg a szellős, árnyékos, szük kis utcácskákon bolyongtunk. Persze mi is be-betértünk egy-egy tavernába kicsit fentebb egy üdítőre. Volt rá idő, nem kellett rohanni. Visszafelé a görög vénasszonyok dicsekedtek egymásnak, hogy miféle "kincsekre" tettek szert a bazárban. Már ez egy élmény volt. A helyért meg megküzdöttünk; lekiabáltam a pimasz vénasszony fejét; nem kapott levegőt... Sajnos, másképp nem ment, pedig hely volt csak máshol, de neki a mienk kellett volna.
#1347882010-05-17 21:39:16 Válasz a #125638. hsz-ra
Josza! Hydra imádnivaló, csodás hely, feltétlen menjetek vissza idén! Ha a kikötő felett elindultok felfelé a házak között, csodálatos, dús novényzetet találtok és a panoráma se utolsó!
Vigyetek fürdőruhát, mert egy helyen le lehet menni fürödni is! Én már úsztam ott, egy kis tyúklétrán kell bemenni a vízbe, nagyon szép! Cilla nagyon fogja élvezni!
Mi eddig négyszer mentünk Hydrára, és mindig olyan szerencsénk volt, hogy hazafelé még aludni is tudtam, annyi hely volt a hajó belső részében. Odafelé még bírom a kiképzést, de a visszaúton már nem bírom nyitva tartani a szemem. Az erős délutáni hullámzás álomba ringat.
#1359222010-05-27 22:37:10 Válasz a #135876. hsz-ra
Szia Breki! Valóban kevés az idő, ha a két szigetes túrára fizetünk be.
Mi inkább arra a hajóra vettünk jegyet, amelyik csak Hydrára ment és így elég sok időnk jutott mindenre.
2008-ban, amikor előszezonban voltunk, akkor viszont csak a Hydra-Spetses kombinációs hajó járt.