Autóval Görögországba
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Autóval Görögországba
Hozzászóló Üzenet
# 46
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Kriszta35

Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1383 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#1383 Üzenet linkje2005-08-26 16:16:28 

Kedves Vendég!

Már nagyon vártam, hogy válszoljál.
Nekem van 2éves, és 8 éves fiam. Ami miatt kicsit aggódom, hogy a kicsi hogy bírná az útat, mert jó hosszú volt idén busszal, és õt nem vittem magammal, csak a nagyobbikat, azzal nem volt baj, mert jól birta az utat.
Ami érdekelne, hogy mikor indultatok itthonról?
Mi is az OMV kútaknál álltunk meg, és az egyiknél volt játszótér is, ez nagyon kellett, mert sok gyerek volt a buszon.
A hotel azt melyik utazási irodánál rendeltétek meg? Én akikkel voltam idén, csak buszos apartmanjuk van, és kicsi az esély rá, hogy marad ki szoba. Így egyenlõre csak azt ismerem ahol voltam.
A hotelben lévõ szobák felszereltségérõl is írjál légy szíves.
Mikorra értetek ki.
Az út milyen volt? Mire kell vigyázni? Mit jelent, hogy majdnem tökéletes volt az útirány?
Egyenlõre ennyi, és még gondolkodom, biztos kérdezek! icon_biggrin.gif

Köszi
Kriszta

# 47
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Krozsa

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
6 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#1392 Üzenet linkje2005-08-27 09:49:52 

Szia Kriszta35!
Én vagyok a Vendég akivel eddig leveleztél!Mi kb. 16.00-kor indultunk,és másnap 13.00 ra értünk ki, de a határon nagyon sokat vártunk.A szállást a Diaszeusznál foglaltuk, de csak kint tudtuk meg, hogy hol fogunk lakni, de azért, mert késõn foglaltunk szállást.Az út elõtt 2 héttel 14 fõre tehát csak ez volt.Nekik van szállásuk autós utazóknak is, a tengerparton közvetlenül. Mi tavaly ott voltunk és nagyon jó volt.A szállás a szokásos, szoba, konyha, fürdõszoba, minimális felszereltséggel.A kicsi gyereknek vigyél felfújható kismedencét, ahol tud fürdeni az apartmanban, mert a zuhany nem olyan jó, mi ezt tapasztaltuk.Nálunk a pici a mosogatóban fürdött.Mindenféleképpen vigyél babakocsit, mert akkor este mehettek csavarogni, és õ abban tud aludni.A kicsi miatt ne félj, az utat simán végigalussza, legalábbis nálunk ez volt minden gyerekkel.A Diaszeusz irodának kint olyan orvossal van szerzõdése, ahol van 2 magyar aszisztensnõ, és nem kell fizetni, csak a biztosítási kötvényt másolják le, és õk hajtják be a biztosítón az összeget.Tapasztalatból tudom!

# 48
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Kriszta35

Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1383 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#1419 Üzenet linkje2005-08-28 08:03:24 

Szia Krozsa!

Örülök, hogy már névvel tudok írni, így nekem sokkal személyesebb.
Nagyon sok információt írtál nekem.
Ez az utazási iroda Magyarországon van? Csak azért kérdezem, mert nem hallottam róla még.
Szerintem még így is jó idõt utaztatok. Amikor én busszal voltam, nem kellett a határon várakozni, csak minimális idõt. Akkor autók se várakoztak. Lehet, hogy az utazási irodák a buszok inditásánál, tapasztalatból korábban inditják a buszokat?
A másik lényeges, hogy gyerek orvos is van, mert soha se lehet tudni, jó, hogy ezt is írtad.
Ami még érdekelne, hogy az autópályákon milyen sebességgel lehet menni, és még ami eszedbe jut errõl. Így nem néznék után, hanem a leírásodra hagyatkoznék. A Határokon mennyire néznek meg a vámosok?
Az a baj, hogy a férjemnek fenntartásai vannak az úttal kapcsolatosan, mert hosszú, fárasztó, a srácok hogy bírnák stb. Próbálok most mindent összegyûjteni tõled, hogy itthon meggyõzzem, remélem jövõ nyárig sikerülni fog.
Mostmár csak a költségeket kell kiszámolni, hogy így mennyibe kerül az út, de szerintem olcsóbban jövünk ki mintha busszal mennénk nem?

Köszi

Üdv.:
Kriszta

# 49
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Rebeka

Törzstag
Törzstag
1109 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#1420 Üzenet linkje2005-08-28 08:34:19 

Kriszta35!
Nos a kért tapasztalatok:
Amikor elõször jártunk Göröghonban még busszal utaztunk és tapasztaltuk a szerb rendõrök telhetetlenségét icon_twisted.gif , de az út akkor még Macedónián keresztül vezetet. Azóta is hallom ezeket a rémhíreket, de nekünk nem volt soha problémánk velük, igaz igyekeztünk betartani a sebességhatárokat. Tavaly ugyan a bulgárok akartak minket megbüntetni, jelzem tényleg gyorsabban mentünk a megengedettnél. De egyrészt állítólag ök könnyen megvesztegethetõk, mi "ungarise kollega" jelszóval tovább mehettünk. De azért mi is ajándékoztunk nekik pár doboz cigit amit nem akartak elfogadni sem.
Az idén még a vízummentesség elõtt indultunk, visszafelé pedig nem tudtunk róla, maradt Bulgária. Annyiban sajnálom, hogy barátainknak szerettem volna megmutatni azt a részt is.
A gondok a határoknál voltak. Már Röszkénél a szokásosnál hoszabb sor volt, ami a Szerb-Bulgár határnál katasztrófába torkollott. A törökök miatt 5 órát vártunk, bár ebben benne volt a bulgárok lassúsága is. De jövõre figyelünk erre is, amikor õk mennek mi maradunk.
Így kicsit hosszú lett az út, de a görög levegõ azonnal feldobott minket( meg a jegeskávé közvetlenül a határ után icon_lol.gif ).
Kint mi már ismerjük a vezetési stílusukat, de autópályák vannak, figyelni inkább a városokban kell. A gondok mindig abból adódtak, hogy túl jó minõségüek az alsóbbrendû utak is, amelyek a térképen nem is szerepelnek, így néha nem is azon az úton jártunk mint gondoltuk. De mindig készségesen segítettek nekünk. Plusz így láttam az idén közelrõl kivi ültetvényt. Nagy volt a kisértés hogy megkóstoljak egyet, de nem volt ott a tulaj és ez annyira nem illik oda!
A gyerekekkel nem volt gond, hisz a legkisebb is 10 éves, a másik kettõ 14. De mi kicsivel utaztunk már busszal is, nem volt gond, elõre kellett gondoskodni arról, mivel kössük le.
Most olvasom kérdéseidet:
Az autópályán 120-al mehettek, de a bekötõ utaknál 80 a határ és sokszor mérnek itt. De jól látható helyeken vannak és a szembe jövõk elõre jeleznek.
A határokon nem foglalkoznak veletek ha tudják hogy hova igyekeztek.(megkérdezik) Volt hogy kinyittaták a csomagtartót, de ennyi. Illetve kérik a zöldkártyát. Az idén a törökök miatt volt gond, a magyar határon lévõ buszokkal általában összetalálkoztunk a határokon is, õk sem voltak hamarabb átengedve. Mi pedig akkor álltunk meg amikor és ahol akartunk. A fáradság ellen nekünk bejött a Redbul.
A költségek nyílván alacsonyabbak és ne feledkezzünk meg a kinti mozgás szabadságáról. A fak. programok nem olcsók, ha meg csak a parton ülsz .......... icon_confused.gif
Na ez egy kicsit hosszú lett, be is fejezem. Kérdezz ha érdekel még valami.

# 50
Kanári

Figyelmeztetve
Vendég



Nincs beírva úticél.
#1421 Üzenet linkje2005-08-28 08:51:51 

Bocs, hogy beleavatkozom, "de éppen a kezembe" került a Dias Zeus prospektusa, irodái Bp-en vannak. 1075 Károly körut 5 (413-2660), és 1024 Moszkva tér 5 (346-0055). Postán küldenek prospektust.
Jó szervezést Kanári

# 51
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Jox

Admin
Admin
3258 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#1423 Üzenet linkje2005-08-28 10:24:54 

Az utazásiiroda reklámokat lehetõleg privátban írjátok...
# 52
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Rebeka

Törzstag
Törzstag
1109 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#1431 Üzenet linkje2005-08-28 13:43:01 

Szerintem felesleges is reklámozni bármelyiket, bár talán nem hátrány a nagy problémákat megosztani. Mi a következõ módszert alkalmazzuk választáskor: március, utazási kiállítás állandó program. Mindenki ott van, én is tudom már akkor mit engedhetek meg magamnak. Plusz elég jó kis árengedmények vannak. Az idén 7-en kevesebb mint 100 000Ft-ért voltunk egy hétig nem rosszabb szálláson mint az eddig megszokott. Persze nem minden az alacsony ár, de a többit inkább ott költöm el. Elõtte Stavroson többet fizettünk az iroda kihagyásával és csak két szobánk volt nem három.
# 53
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Kriszta35

Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1383 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#1435 Üzenet linkje2005-08-28 15:26:53 

Szia Kanári!


Köszi az infót, utána fogok nézni, és tényleg szervezkedem egyenlõre csak itthon.

Krozsa, Rebeka, Kanári!

Ha van kedvetek, akkor jövõre visszatérhetnénk rá, és közös kiutazást tervezhetnénk, mert többen utazni, jobb nem?
icon_biggrin.gif

# 54
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Kriszta35

Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1383 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#1436 Üzenet linkje2005-08-28 15:40:06 

Szia Rebeka!

Nagyon köszönöm a tájékoztatódat, hasznosnak találom, és örülök, hogy segítesz.
Ha még írnál a konkrétumokról, hogy miket tapasztaltatok útközben, vagy mire vigyázzunk még, ha ilyen eszedbe jut azt is szívesen olvasnám.
Melyik idõpontban utaztak a törökök, mert ezt szeretném majd én is elkerülni?
Busszal bennünket gyorsan átengedtek, persze erre külön pénzt szedetett az utazási iroda, hogy így legyen.
Az is érdekelne, hogy ti az utazásra mennyit költöttetek? Benzines autóval voltatok?
Csak azért kérdezem, mert a dizel az olcsóbb, és Krozsa szerintem azzal volt kint.
Mikor indultatok, hány órára érkeztetek meg? Melyik apartmanba voltatok, volt beállási lhetõség?
Amit Krozsa írt, az nagyon tetszik, hogy orvos is van, ha a srácokkal valami történik, és hogy normális volt az apartman.

Köszi

Kriszta

# 55
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Krozsa

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
6 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#1438 Üzenet linkje2005-08-28 16:09:36 

Szia Kriszta35!
Tényleg díesel autóval voltunk, de 3 autóval mentunk, és az egyik benzines, és 1x tankoltak a görögöknél+3x a szerbeknél, mi csak a szerbeknél tankoltunk 3x.Az autópályákon hiába lehetne 120-al menni, de mindenhol60-80-as tábla van.A törökök mindig pénteken indulnak,és németországban aug.1-én kezdõdik az iskolaszünet,tehát a legnagyobb tömeg ilyenkor van!Mi még nem tudjuk, hogy jövõre mi lesz, de ha rajtam múlik akkor görögország.

# 56
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Rebeka

Törzstag
Törzstag
1109 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#1441 Üzenet linkje2005-08-28 18:08:28 

Mi is diesellel voltunk, ha a fényképeknél utánanézel láthatod, hogy Nissan Cargoval, ami nem keveset eszik, de belefér a fél ház. icon_wink.gif
Kb. 150 euróból kijött az oda-vissza út, de ebben nincsennek benne a kinti kirándulások. De az üzemanyag köztudottan nálunk a legdrágább.
A törökökkel kapcsolatban: lehet valami a pénteki indulásukban, mi is akkor indultunk. Valahol olvastam hogy mikor várható a tömeges mozgásuk, de nem tudom a helyet. Amikor mi voltunk talán valami ünnepük volt otthon, arra mozdultak rá. Az utazási idõnk nem mérvadó, a már említett okok miatt irreálisan hosszú volt.
Az apartmanok általában hasonlóak, egyszerûen berendezettek, csak a szükséges felszerelés. Mi nem igénylünk légkondit, mert nem bírjuk, a TV és társainak hiánya pedig egyenesen lélekemelõ. Mi eddig mindig csak az utcán tudtunk parkolni, de soha semmi nem történt. Barátaink a tetõboxból Stavroszon ki sem pakoltak.Azért mindig próbálunk megfelelõ helyet találni, hisz véletlenek mindig vannak.
Azért ezt szeretem: Külön szedtek pénzt a gyors átkelésért. Anno, buszos utazásaink során a söfõrök kérték, hogy a kávét, italt tõlük vegyük, mert a haszonból fedezik ezeket a kiadásokat. És nem voltak drágák!
Én szoktam vezetni az autópályán, de 60-as táblára nem nagyon emlékszem. 80-as van minden bekötõútnál, de ha messze-távol nem látsz rendõrt te betartod? icon_wink.gif Más sem.
Az útra nagyon jó leírások vannak: www.utirány.hu, Szekeres István és Kaposi Ákos leírásában. Ezekben mindent megtalálsz.

# 57
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Kriszta35

Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1383 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#1461 Üzenet linkje2005-08-28 21:50:38 

Szia Krozsa!

Köszi az információt tényleg sokat segített.
Én is csak tervezem,a jövõ évi kiutazást. De jó lenne ha többen indulnánk el, mivel ha van tapasztalt vezetõ, akkor bátrabbak lennénk mi is.
Már 4 autóval indulnánk.
De az útirány, és a többi netes információ is sokat segít az biztos.
A szállást gondolom, mindenki maga intézné, a számára szimpatikus helyen.
Remélhetõleg jövõre is keresed majd ezt az oldalt, és akkor beszélnénk errõl majd, jó így?

# 58
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Kriszta35

Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1383 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#1462 Üzenet linkje2005-08-28 21:52:16 

Rebeka!

Köszi a segítséget, tényleg jókat írtál te is ide, és biztos fogja más is olvasni a tapasztalatodat.
Ha lesz kérdésem még megírom. icon_biggrin.gif

# 59
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Krozsa

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
6 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#1471 Üzenet linkje2005-08-29 06:46:49 

Sziasztok!
Visszafelé tényleg nem tartottuk be a sebességhatárokat, mert kés svájci rendszámú törökre álltunk rá, és 160-180-al jöttünk a szerbeknél.Ha oda megyünk, mi csak tengerparti apartmanba megyünk, mert nem sokkal drágább mint a többi, de sokkal kényelmesebb fõleg pici gyerekkel.Bármikor ehet, aludhat az erkélyen amíg ti strandoltok!

# 60
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Kriszta35

Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1383 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#1491 Üzenet linkje2005-08-29 16:23:33 

Szia Krozsa!

Képzeld most írta a paralia topikba valaki, hogy 20 óra alatt értek ki. Hát a mi buszunk is kiért annyi idõ alatt. Ez már sok idõ a folyamatos vezetéshez szerintem nem?
Mi is gyorsan, fogalmazok úgy hogy ebbe a tempoval szoktunk közlekedni mint amit te is írtál, az autópályán. Szerencsére még eddgi sehol nem kaptak el bennünket.
Én biztos utána fogok nézni az apartmannak amit írtál, mert nagyon kiváncsi vagyok rá, és mindeképpen olyan szinvonalú apartmant akarok majd keresni, amit a buszos úton kaptunk.
icon_biggrin.gif

Köszi
Kriszta

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Autóval Görögországba
<   1 2 3 4 5 ... 1324 1325 1326   >


Copyright © 2003-2024 Hellasz.hu