Hát én ezzel úgy vagyok,ha földútra akar rávinni ott már gond van.
Teendő: Szépen megállsz, előveszed a jó öreg térképedet és megnézed hol is vagy.
Ha megleled magad, akkor megnézed merre is volna jó menni és megadod köztes pontnak a naviba.
Na, úgy már jól fog tervezni!
Feltéve ha vittél magaddal hagyományos térképet!!!
#1424132010-07-04 16:10:36 Válasz a #142372. hsz-ra
Renault!
Ennyire nem néztük, nem tudok koordinátákat adni, bocsi. De a határ előtt olyan 40 km-rel kezdtük figyelni a Makpetrol kutakat, és mikor láttunk, megálltunk egynél. Viszonylag kis kút volt, de nem volt vele semmi baj. Kártyával tankoltunk, működött simán. A kutas beszédes és kedves volt, csevegett az időjárásról, a gyerekekről, szóval minden rendben ment. Szerintem nem kell különösebben izgulni a tankolás miatt, elég sűrűn vannak a kutak, és tényleg totál normálisak mindenhol.
Még kérdezted az árat, bocsi, fejből nem tudom, de jó ár volt. Kártya, középárfolyam. A férjem tankolt, de szerintem nem szólt előre, hogy kártya lesz, nem különösebben aggodalmaskodó típus . Nem volt vele semmi baj. Jött az sms is rögtön, korrek számokkal.
#1424192010-07-04 17:07:39 Válasz a #142372. hsz-ra
Tegnap jöttünk meg; Macedoniában kb. 30-40 km-ként vannak Makpetrolos kutak, ahogy elnéztem őket eléggé gatyába rázták a társaságot (a rendőröket is ), mindenütt fizethetsz kártyával, MC-vel is, VISA-val is, sztem nem érdemes sz@rozni az €-val.
#1424602010-07-04 20:10:43 Válasz a #142312. hsz-ra
Szegeny te, Magyarorszagbol Horvatorszagba, onnan Macedoniaba, majd tovabb Gorogorszagban hajtottal. Vagy fogalmad sincs merre jartal, mert Szerbiaban nincs Zagrab, inkabb Belgrad.
Tegnap jöttünk meg; Macedoniában kb. 30-40 km-ként vannak Makpetrolos kutak, ahogy elnéztem őket eléggé gatyába rázták a társaságot (a rendőröket is ), mindenütt fizethetsz kártyával, MC-vel is, VISA-val is, sztem nem érdemes sz@rozni az €-val.
Szia
Van kártyánk Master Card de nem igazán szeretem jobban szeretem a kézpénzt.
Meg van a vita dombor nyomatos vagy sima meg Stb kitudja hogy akarnak lehuzni egy pár nagy áruházba már meg probáltak kétszer háromszor lehuzták a kártyát de szerencsére észre vettük és le lett tiltva.
Nem tudom külföldön meg merjem probálni lehet hogy maradi vagyok de ez van.
Legutóbb renault szerkesztette (2010-07-04 20:49:41), összesen 1 alkalommal
Sajnos már 5 napja, hogy hazajöttünk Görögországból, 10 nap kocsival Kamena Vourlában.
Határok simák, utak, (Szerbek sokat túrnak), kutak, üza, simák. Macedón- Görög határon fogtunk meg odafelé kb 800 m-es sort, de 10 perc után egy görög határőr kivette az EU-s autókat. Nyaralás tökéletes.
1 db NEGATÍV: Tessaloniki -Kamena Vourla közt fizetőkapuk tömkelege a legdurvább 27 km után volt. Ez mindösszesen 13 euro közel 400 km-ért. Na ez sokkolt.
Egyébbként menjetek bátran. Tényleg csodás ország.
#1425212010-07-04 22:36:05 Válasz a #142478. hsz-ra
Pedig hányan leírták már itt köztük én is, hogy a Görög határon nem kell beállni a sorba.Ki kell kerülni és előre menni szólni a határőrnek és már mehettek is tovább
Sokan felvetnek néhány kérdést, ezért leírom friss tapasztalataimat:
- Útlevelet még mindig kérik. Biztosítást is!
- Szerbiában és Macedóniában szinte ugyanannyi a benzin, mindegy hol tankolsz, ha patrióta vagy akkor MOL, ha kicsit több eszed van, akkor teljesen mindegy (EKO, BP, JP kitűnő szolgáltatást is nyújtanak).
- Szerbeknél ki van írva euróban az útdíj, euróban is ad vissza.
- Macedón határnál nem illik idegeskedni, nem kérdez semmit, ha kérdez mond az hogy "turiszt" és már mehetsz is.
- Macedóniában 1-1-1 eurót kell fizetni (nem kell kérdezősködni).
- Macedóniában az autópályán nagyrészt Makpetrol kutak vannak. Ha Mastercard nem jó, akkor jó a Visa. Nem kérdezősködik, hanem leteszi a kutas elé a kártyát.
- Görögben drága a benzin, minnél délebb, annál olcsóbb. (1.45-től egészen 1.69-ig is láttam. Benzinkút is is Shell, BP, EKO. Tapasztalatom szerint a REVOIL és SILKOIL kutak nem fizethetőek kártyával, de az előbb említettek mindegyike.
- Rendőrökkel vigyázni, ha megállít, akkor maximális együttműködés nem okoz gondot. Magyart amúgy nem bántják.
- Sebességhatárokat betartani.