Nekünk nagyon rossz helyen volt az apartmanunk ebbõl a szempontból. Ha nem lett volna ez az iszonyat zaj, akkor tökéletes hely lenne Vrasna. Bár még egy-két boltot telepítenék fõleg a part közelébe.
A beszámolómat nem eresztettem bõlére, csak a lényeget írtam le.
Tavaly a Blue Lagoonon is láttunk tengeri uborkát, de az is olyan sötét, trutyis színû, elég ronda kis szerzemény volt. Ezen a kis "csini" uborkán mindenki meg volt lepõdve.
Biztos a kedvemért csípte így ki magát.
Az ernyõerdõnél mindig rengetegen voltak. Mivel mi a falu szélén laktunk, így nem is igazán jártunk arra, inkább a két város közti partszakaszon pocoltunk, ott nem feküdtek egymáson az emberek.
Nekem tetszettek a napernyõk, hangulatosnak találtam, csak ne lettek volna ott olyan sokan.
Én ezért szeretek szezon végén nyaralni. Akkor bármelyik ernyõ alá be lehet feküdni és nem vagyunk egymás szájában. Amikor ott jártam, olyan csendes volt a falu. Örültem amikor a halas vagy a zöldséges autója megjelent. Ahol laktunk, ahhoz közel volt a falu központja és Asprovalta is. Soha nem láttam olyan tömeget, mint ami a fotóidon szerepel.
Azért jó lett volna, ha pihensz is.
Nekem már csak négyet kell aludni az indulásig. Már tûkön ülök.
Amikor mi voltunk Vrasnán, nem volt tömeg az ernyõs részen sem. Mindig volt egy csomó szabad ágy, az elsõ sorban is. Lehet, hogy szerencsénk volt...
De jó neked Csutek! Már csak 4 nap, eljött ez is! Lehet, hogy jövõre én is aug. végére idõzítem a nyaralást, bár nagyon nehéz lehet ilyen sokáig várakozni.
Csutek!
De jó neked, hogy már indultok! nekem most ér véget a nyár, te pedig pancsikolsz a tengerben. Jó utat nektek, kellemes pihenést! Várunk vissza, bár gondolom te nem sietteted a viszontlátást!
Köszi a jókívánságokat.
Igazad van Rebeka. Csöppet sem sietek haza. Csak az bánt, hogy a lányom napról- napra bánatosabb. Maj felvidítom valami madár láttával.
Hidd el, hogy ezt én is nagyon sajnálom. Amúgy én ilyen üdülõ helyeken este 10 után egy járgányt se engednék közlekedni.
Egy kis gyaloglás senkinek sem ártott még meg és legalább tényleg lehetne pihenniük az embereknek. Elvégre ezért megyünk nyaralni.
De végül is túléltem és itthon azóta már kialudtam magam.
Szívem szerint én is szeptemberben mennék nyaralni, mert még akkor is meleg van, nincsenek már sokan és az út is majdnem feleannyiba kerül.
De nekünk a suli miatt muszáj fõszezonban mennünk.
Iszonyú sokan voltak a parton mindig. Tavaly Sartin alig voltak a parton, itt meg borzalmas ember tömeg volt, fõleg az ernyõknél. Ezért nem ültünk egyszer sem ernyõ alá, pedig nagyon hangulatos.
Inkább elvonultunk csendesebb helyre.
Nem kedvelem a tömeget. A forróságot nagyon rosszul viselem. Így marad az elõ- illetve utószezon. Jövõre lehet, hogy júniusban megyünk, akkor már elég meleg a víz, de még nincs nagy tömeg.
Szerintem az augusztus utólsó hete és szeptember elsõ hete még belefér a gyerekeknek is. Az elsõ héten csak ismételnek a gyerkõcök a suliban.
Vrasnán megtaláltad a pékséget? A tapasztalatoknál megírhatnád, hogy milyen ételeket próbáltatok ki.
Ha jól sejtem, valahol arra ég az erdõ, amerre mi megyünk. Kb 10 km-re van Fourkától az a település, ahonnan kitelepítették a nyaralókat. Remélem eloltják mire megyünk. Biztosan szörnyû látványt nyújt.
Ne aggódj, mire mentek biztosan minden rendben lesz. Jó kis meleg lehet most arrafele. Törökország, Bulgária és Görögország, amiket érintett ez a hõhullám.
Az utolsó napon nekünk is nagyon melegünk volt. A szél szabályosan forró volt, nem esett jól. Amúgy se fáztunk egyszer sem, de az aznapi meleg már tényleg szinte elviselhetetlen volt.
Amúgy megtaláltam a pékséget, de nem volt egy nagy szám.
Bocsi, hogy mindent Sartihoz hasonlítok, de állandó kényszert érzek rá.
Sarti két pékség is volt és dugig voltak különféle péksütikkel. Hát itt nem sok minden volt. Kenyér, zsemle, meg egy pár érdekes kinézetû valami. Nem mertem megvenni, mert úgy nézett ki a tölteléke, mint a spenót és én azt nagyon nem szeretem.
Viszont volt Vrasnán is és Asprovaltan is palacsinta, amit tavaly ettünk Sartin.
A vrasnai kis gyér adag volt, kajálás után is simán lecsúszott, viszont az Asprovaltai már termetes méretû volt. Mondjuk drágább is volt.
Mi mindig a Goofy-nál vettük a palacsintát. A csokis banános 2,40 euró volt. Hát....nem két forint, viszont piszok fini.
Megkóstoltam a baklavát is. Nekem ízlett, a gyerkõcnek nem, a szirup miatt.
Aztán ettünk még MUSZAKÁT!!!!! Hát az valami piszok fini ennivaló!!!!! Miután megkóstoltam, mindig azt ettem...
ISTENI EGY KAJA!!!!!!
Ja, ettünk még souvlakit is. Az is nagyon fini volt, csak nekem nem tetszik, hogy nincs átsütve rendesen és kicsit rágós.
EGyszer a gyerkõc rendelt egy halat. Na, akkor majdnem lefordultam a székrõl. EGy jó arasznyi volt a hal, plusz a kis farkincája és mindez, köret nélkül 13 euróba került. Azt hittem ott ájulok el, de már nem volt pofám visszamondani.
Az is nagyon ízlett a gyerkõcnek, de azt mondta, hogy azért ennyit nem ért.
Ettünk görög salit is, gyrost.
Beültünk abba az étterembe, ahol kristinék is ülhettek. EGy magyar hölgy jött oda minden magyarhoz, nagyon kedves volt.
Ott a muszaka 6 euró volt, de adtak hozzá egy picike sült krumplit is. Miután másodjára is oda ültünk be és egy kicsit többet fizettettek velünk, más helyet kerestünk. Nem azért a 2 euróért, hanem az elvért.
Aztán rátaláltunk a Pizza Milano nevezetû helyre. Ott nagyobb is volt a muszaka és csak 5 euró. Igaz, krumpli nem volt hozzá, de szerintem nem is illik hozzá.
Itt az üdítõ is olcsóbb volt. 1 euró egy kis dobozos kóla. Az étteremben 1,30 volt.
A gyros 1,80-2 euróba került.
Ja, egyszer vettünk kétszer 3 gömb fagyit. Mikor benyögte a pasika, hogy 6 euró, akkor is majdnem fel kellett mosnia a gyereknek.
Azért 1.700 forintért se ettem még ilyen kevés fagyit.
Utáltam, hogy nem nagyon voltak kiírva az árak, így utólag annyit mondthattak, amennyit akartak.
A legnagyobb az volt, mikor Limenasban egy bodegában vettem egy nagy üveges ásványvizet és a nõ 1 eurót kért el érte.
De hát én voltam a hülye, hogy elõtte nem kérdezõsködtem.
Szóval jó tanács, hogy mielõtt vásároltok, kérdezzetek árat és akkor még dönthettek, hogy megveszitek-e vagy sem.
Már csak 3 nap van indulásig. 4-et nem bírnék ki. Hihetetlenül türelmetlen vagyok, pedig ez inkább a férjemre jellemzõ. Õ most halál nyugodt. Persze nem neki kell csomagolni és nem Õt fogják szidni, ha valamit elfelejtek.