Nem bizony. Ti tartjátok bennem a lelket.
Minden nap csomagolok valamit. A legfontosabb fûszerek és a füzetek berakva. Egy a beszámolóhoz, és egy a receptekhez.
Péntekig megfõzöm a férjem kedvenceit, de utána két hétig semmi magyarosat nem engedélyezek neki. Azt mondja, hogy amíg van gyros, nem fél az éhhaláltól.
Mint már írtam, a drágámnak nagyon magyar a gyomra. Majd én rendelek helyette. A halat mindenképpen mellõzi az étrendjébõl. Évente egyszer hajlandó megenni, de csak akkor, ha én készítem el.
A barátosném a lányával viszont bevállalós fajta. Hárman sok félét megkóstolhatunk.
Már bekészítettem a gyógyszereket, ha az epénk nem bírná a kóstolgatást.
Én is ilyen magyaros gyomrú vagyok, mint a férjed, de a muszakát megkóstoltam, mert annyira ajánlottátok.
Hát....................nem lehetett volna utána leszedni róla, olyan finom..
Amúgy megnéztem a muszaka receptjét és szeretném megkérdezni, hogy csinálta-e meg már valaki?
Teljesen meglepõdtem, hogy ribizli és feta is van benne, abszolút nem éreztem. Tényleg így kell csinálni?
És nem kell bele krumplis sem?
Meg mernék rá esküdni, hogy mikor mi ettünk találtunk benne krumplit is. Még külön meg is kóstoltuk és mindketten arra a megállapításra jutottunk, hogy az nem padlizsán, hanem krumpli.
De itt a receptben egyáltalán nem látom, hogy írták volna.
Szóval, ha valaki megcsinálta már a muszakát, ossza meg velem a tapasztalait!!
Csutek!
Nos átérzem a kedvesed gondját! Az idén a sógorom volt vele így, egy darabig ette a gyrost, de két hétig azért az sem ment. Persze hõsiesen próbálkozott a tengeri herkentyûkkel is, de be kellett látni nem neki való. De a képeket nagyon profin elkészítette, szinte mindent lefotózott amit ettünk. Az õ képei vannak elõbb.
Mi többiek azt a gyakorlatot folytatjuk, hogy egyszerre több félét rendelünk és végig kóstolja mindenki. Érdekes az epével eddig még nem volt gond kinn, remélem ti is megússzátok gyógyszer nélkül. Bár pár éve majdnem megjártuk, mert az én Zeusom, lévén hogy nem volt kedve fürödni, egy vacsira olyan hatalmas mennyiségû rántott kagylót, tintahalat, sardiniát készített sült krumplival hogy hihetetlen. Bár a mennyiség láttán meg akartuk hívni az egyik kedves fiatal párt, de vesztünkre nem voltak az apartmanjukba, mire pedig elõkerültek minden elfogyott. Na akkor izgultam nehogy valaki rosszul legyen, de gond nélkül múlt el az éjszaka.
Ha mi körbe kóstolunk, apuci fog a legrosszabbul járni. Ráadásul a desszerteket sem kedveli.
Az epémet azért féltem, mert a görögök mindenbe bele csempészik a paradicsomot. Az epém miatt évek óta nem eszem fõzött paradicsomot és káposztát. A drágám töltött káposzta hegyeket tüntet el a gyomrában. Most egy hete edzést tartok. Nyakalom gyermek korom kedvenc üdítõjét, a paradicsomlevet. Hugom szerint hízlal, mert nagy étvágyat csinál. Jelentem 3 kilót fogytam. Ha megiszom belõle két üveggel(a dobozos zsákbamacska), egész nap nem vagyok éhes. Ráadásul, még nem csinált semmi problémát.
Lehet kérni üres tányért, hogy ne egy tányérból csipegessünk?
Centiben meg lehet határozni, hogy melyik kagyló fazék érett?
Csutek!
Nem igazán értettem, milyen kagylófazékról kérdezõsködsz itten... Pláne, hogy minek kéne a fazék mérete, nem mindegy?... Aztán gyorsan visszaolvastam, még mindíg nem stimmelt. De már látom, én vagyok túl fáradt.... szóval nem kagylófazék, ami érett, hanem kagyló, ami "fazékérett" vagyis fõzhetõ már, igaz??
Csutek!
Nem igazán értettem, milyen kagylófazékról kérdezõsködsz itten... Pláne, hogy minek kéne a fazék mérete, nem mindegy?... Aztán gyorsan visszaolvastam, még mindíg nem stimmelt. De már látom, én vagyok túl fáradt.... szóval nem kagylófazék, ami érett, hanem kagyló, ami "fazékérett" vagyis fõzhetõ már, igaz??
Mint már írtam, musszakára egy szakácskönyvön belül is (az enyémben) három recept van. MIvel három szakácskönyvem van (görög), így összesen van vagy 6 különbözõ musszaka receptem. Az én életem elsõ musszakájában nem volt krumpli, hanem padlizsán és paradicsomos darált hús, ezzel szemben a másodikban csak krumpli volt, nem is hasonlított a musszakára, mégis annak hívták. Ez térség kérdése, hol, milyen szokás szerint készítik el. Szerintem a legjobban úgy jársz, ha pár receptbõl kombinálod a te ízlésedhez legközelebb álló variációt.
Nagyon köszönöm az infót! Nem igazán örülök neki, hogy ennyiféle muszaka létezik, mert nekem kifejezetten annak a receptje kellene, amit most ettünk.
Borzasztóan ízlett és elhatároztam, hogy itton is meg fogom csinálni, de így elég nehéz lesz.
A többifajtát nem ismerem, mármint, hogy milyen az íze. Ebben biztos, hogy volt padlizsán, szerintem krumpli is az alján, darált hús és a tetején a besamell mártás.
De én semmiféle feta sajt ízt nem éreztem benne.
Mindjárt megnézem, hogy Csutek hogy csinálja, hátha ahhoz hasonlít, amit most ettünk.