#1431042010-07-07 23:25:30 Válasz a #143020. hsz-ra
Szia!
Ismét köszi a segítséget!
Azt hiszem mi is a robogót választjuk, úgy talán többet láthatunk a szigetből is.
Még egy utolsó előtti kérdés Szerinted Meganissit robogóval vagy gyalog érdemes bejárni, lehet, hogy gyalog kicsit hosszú és fárasztó lenne?! Meganissin melyek azok a partok, amit feltétlenül meg kell nézni?
#1431142010-07-08 07:19:44 Válasz a #143104. hsz-ra
Meganissire minden évben átmegyünk. Pontosabban Limonari beachre. Sajnos az idén feltúrták és ott állt egy markoló
Spartohori kikötőt ki ne hagyjátok. Vathiból-Limonari beach-Spartohori kb 8 km. Simán sétálható volt. Viszont ha főszezonban mentek többször jár a komp és bizony a 2 város között ingyenesen. Szóval fedezzétek fel a szigetet, szerintem ha bírjátok a sétát nem nagyon kell motor. Illetve a bicaj olcsóbb (bár vannak szép emelkedők).
#1431802010-07-08 14:29:00 Válasz a #143104. hsz-ra
nekünk az 1 hétbe sajnos már nem fért bele Meganissi, úgyhogy ebben nem tudok segíteni.
de még biztosan visszatérünk Lefkadára, mert nagyon lenyűgözött. idén félek is, hogy akárhová megyünk Görögországban, mindenhol ezt fogjuk keresni és semmi sem lesz olyan szép...
Köszönöm mindkettőtöknek a segítséget!
Úgy döntöntöttünk, hogy Meganissin sétálunk, a többi helyre robogóval megyünk. Egyébként hétfőn indulunk, már nagyon várom és nagyon remélem, hogy jó időnk lesz!
Sziasztok
Szerdán jöttünk haza Lefkádáról, nagyon jó volt minden. A buszút oda 22 óra körül volt, bár Parga felé mentünk így hosszabb lett mint amire gondoltunk. Vissza 24 óra volt, mert a sofőrök nem igazán siettek haza, mindenütt 40 perceket álltunk.
A szállás klassz volt ekkora szobát még sosem kaptunk. Filioban voltunk a 6-os és a 7-es szobában, mindkettő tágas volt.
Agiofilibe a kikötőtől gyalog mentünk ami oda 45 perc volt vissza 35. Nagyon szép a part megéri elmenni. A taxik Vassilikiből mennek elég sűrűn, viszont 5 euróért hoztak volna vissza amit sokaltunk így maradt a gyaloglás.
Porto Katsikire autóval és hajóval is mentünk. Az autóút nagyon izgalmas volt, olyan utakon mentünk, hogy megizzadtunk. Visszafelé pedig még rosszabb volt mert az ingyen parkolás miatt az egysávos út szélén álltak az autók, így alig tudtunk eljönni. Nagyon durva volt....
Hajóval hétfőn mentünk Vassilikiből. 11-kor indult a hajó, egy óra alatt értünk oda. 4-kor indult vissza a hajó és 5-re értünk a kikötőbe. Végig ott maradt a hajó, ha romlana az idő rögtön menni tudjunk. Egremnire is készültünk de ott rossz idő volt így nem sikerült átmenni. A hajóút oda-vissza 12 euró volt, ami az 5 eurós vízitaxihoz képest nagyon jó ár.
Hirtelen ennyi jutott eszembe. Ha valami érdekel még titeket kérdezzetek.
#1433212010-07-09 11:15:34 Válasz a #143293. hsz-ra
Az Apollon Travellal voltunk.
A város - Nidri - este nagyon nyüzsi....sőt. Néha már alig lehet menni a sok autótól. Igazából egy bevásárló utca van és arról lehet lemenni a parti sétányra ahol éttermek vannak.
Körutazásunk második állomása Lefkada volt, Agios Nikitas. Gyerekeseknek nagyon ajánlom. Gyönyörű fekvésű, nyugodt, barátságos falu a nyugati parton, autóforgalom nincs a falun belül, a szállások szépek, mi egy 2 hálószobás+nappali/konyha összeállítású földszintiben voltunk, 50 euróért. Az éttermek is jók, olyan 6-7 biztos van. Árak szerintem ugyanolyanok, mint bárhol máshol. 2 szupermarket is működik, nem a legkisebb fajtából, de persze nem túl nagyok. Van bennük minden. A strand pár perc mindentől, és a 4 napunk alatt végig nyugodt volt a víz, nem vitték el a hullámok a kölkeket. A kishajó még nem üzemelt Milosra, ezért átmentünk a hegyi gyalogösvényen. Elég meredek és itt-ott veszélyes, de a 2,5 évesünk is megcsinálta kis segítséggel és végig kézenfogva, mert elég mély szakadékok mentén vezet. Milos viszont a kisgyerekekkel elég veszélyes, gyorsan mélyül és voltak hullámok is. Viszont gyönyörű, álomszép, és akkora, hogy sosem tud igazán tömeg lenni. Porto Katzikin is nagyon kellett rájuk figyelni, bár ott nem nagyon hullámzott épp, de a hirtelen mélyülés ott is megvan.
Ha valamiben tudok segíteni, kérdezzetek.
#1438572010-07-13 13:42:36 Válasz a #143851. hsz-ra
Szia Szirom!
Éppen kukkoltam, hogy megjöttetek-e már és lám, megjöttetek! Örülök, hogy minden jó volt - legalábbis nekem ez jött le abból a két bejegyzésből, amire rátaláltam...
Kívácsian várom a fotókat és biztos lesz beszámoló is
Köszi Medi, nagyon jól sikerült megint Agios Nikitas pedig különösen, az egyik legjobb állomásunk volt! beszámolót szeretnék írni, de mostan még mosok ezerrel
Sziasztok!
Két hete jöttünk meg Lefkadáról, és fantasztikus élményekkel gazdagodtunk. Az eddigi legcsodálatosabb hely, ahol eddig jártam.
Már egy ideje csendes olvasója voltam a fórumnak, így utólag köszönöm mindenkinek a rengeteg infót, ami alapján a sziget legszebb zugaiba is eljutottunk.
Igaz, szinte éppen hogy haza értünk, de én már a következő nyaralást tervezgetem.
Ebben kérem a tapasztaltabb Görög-utazók segítségét, hogy mi jöhetne még számításba, ami hasonlóan varázslatos és vad hely. Görögországban már voltunk Thassoson, Katerini környékén, Evian, Toloban.
Mi 7 éjszakára (péntektől-péntekig) voltunk, Aghios Nikitasban a Hotel Calypso-ban apartmanban. Neten találtam, és emailen foglaltam.
Egyszerű de kellemes szállás volt.
#1441562010-07-14 23:42:45 Válasz a #144121. hsz-ra
Bitang!
Mi nem szoktunk előre foglalni, a helyszínen keresünk. Ez nem az a klasszikus apartmanház volt, hanem inkább egy régi építésű, többszintes családi ház, aminek az alsó szintjét kiadták. Radist biztosan tudja, a sarki kovácsoltvas kapus ház, ahol föl kell menni Milosra, szemben a sarki étteremmel.