Kefalonia
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
Hozzászóló Üzenet
# 2911
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#144025 Üzenet linkje2010-07-14 10:30:53  Válasz a #143899. hsz-ra

Ez szerepel a pályázati kiírásban "...A fotópályázatra, minden regisztrált ügyfelünk egy fényképpel jelentkezhet 2010. 10.31-ig! "
Ez nekem egyértelmű, sakkozni meg nem akarok. Vagy akkor írják hogy 5 képpel!

# 2912
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Zsebkuty
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1375 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#144035 Üzenet linkje2010-07-14 11:23:55 

Kedves Árpi-Kónyu!
Végignéztem NAGYBAN a gyönyörű képeid!Fantasztikusak!!!Ezekután mondja valaki,hogy Zantén szebbek a strandok!Persze,ott is vannak szép számmal szépek,de ez a sziget valóban természetileg a legcsodásabb!Atosznak igaza van!
Kérdezhetek tőled valamit?Lassi-s képet vagy nem találtam,vagy nem fotóztál?Kagylós partot láttatok-e?
Köszi mindent,még az ostoba kérdéseimre adott válaszokat is előre!
Egyébként neked nem is kellene ilyen pályázatokon indulnod,mindenki tudja,hogy te vagy a Number One!OFF-némelyik képeden nagyon hasonlitasz kedvenc szinészemre,Walther Matthau-ra-bocs,ezt muszáj volt... icon_lol.gif ON

# 2913
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#144038 Üzenet linkje2010-07-14 11:31:03  Válasz a #144035. hsz-ra Előzmény #144035

Lassiban nem jártunk, kagylós partot nem találtunk.
A többit köszi icon_smile.gif

# 2914
Zsebkuty
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1375 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#144040 Üzenet linkje2010-07-14 11:36:48  Válasz a #144038. hsz-ra Előzmény #144038

Nagyon köszi a választ! icon_lol.gif
# 2915
Atosz
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1762 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#144100 Üzenet linkje2010-07-14 17:22:20 

zsebkuty írta:
Kedves Árpi-Kónyu!
Végignéztem NAGYBAN a gyönyörű képeid!Fantasztikusak!!!Ezekután mondja valaki,hogy Zantén szebbek a strandok!Persze,ott is vannak szép számmal szépek,de ez a sziget valóban természetileg a legcsodásabb!ON

Ugye megmondtam neked,hogy Kefába el kellene látogatni.
Bár Árpi képei "elég gyengék",de elég ahhoz,hogy egy két pályázatra beküldje némelyiket... icon_rolleyes.gif icon_biggrin.gif
De nem kényszer a disznótor...Mint mán írtam, aki utálja a szépet az ne is menjen Kefalóniába.Ezt minden kitekert ízlésűnek legyen Ómen...

Szevasz...topol. icon_biggrin.gif

# 2916
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#144143 Üzenet linkje2010-07-14 22:09:47  Válasz a #143905. hsz-ra Előzmény #143905

Marcsi!
Melyik kirándulást? Csak nem Zakynthost?

# 2917
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#144144 Üzenet linkje2010-07-14 22:09:58  Válasz a #143905. hsz-ra Előzmény #143905

Marcsi!
Melyik kirándulást? Csak nem Zakynthost?

# 2918
Sarti
Aktív fórumos
Aktív fórumos
275 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#144184 Üzenet linkje2010-07-15 09:24:41  Válasz a #144144. hsz-ra Előzmény #144144

Remélem azt! icon_biggrin.gif Akkor nem kellene egyéni akcióba kezdenünk.
# 2919
Casmir
Aktív fórumos
Aktív fórumos
461 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#144193 Üzenet linkje2010-07-15 09:58:06  Válasz a #144184. hsz-ra Előzmény #144184

Mire mentek már intézve lesz.
icon_smile.gif

Sőt, tegnap volt Marcsi Zakynthoson, akkor ma már biztos mesélni fog!icon_smile.gif)

# 2920
Spencer007
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
1 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#144225 Üzenet linkje2010-07-15 13:26:22  Kefalonia

Az első hozzászólásom a fórumba, egy-két információt szeretnék megosztani, hátha hasznos lehet valakinek. Júl.7-től 1 hetet töltöttünk Kefalonián, és hát valóban lenyűgöző volt. Svoronatában a Barbara apartmanban volt a szállásunk. Szép környezetben, aránylag jó beosztással voltak az apartmanok. Írták, hogy Svoronata csendes hely, de nekünk túl csendes volt, bolt csak 1 km-re volt, busz egy nap kétszer ment a főváros, Argostoli felé. Így az autóbérlés elengedhetetlen volt, erről egy pár szót: az idegenvezetőnél (Krisztina nagyon nem volt szimpatikus) csak a CBR Rent a Car autó voltak elérhetőek, így kerestünk olcsóbbat, és találtunk is. Hat napra terveztük, ez a CBR-nél 230 Euró volt. No a lényeg, hogy be kell taxival menni Lassiba (kb. 10 Euró) és a főút végén Argostoli felé, az Express Rent a Car (ez sem rossz) mellett van a Kokolis Travel, ahol napi 25 Euróért magasabb kategóriás autót (Fiat Punto v. Nissan Micra) el tudtunk hozni, természetesen teljes bitosítással és még egy ráadás: csütrötök de. 11 órakor vettük fel, és kedd du. 5-kor kellett csak leadni, ez 5 napos bérlést jelentett össz. 125 Euróért. Ennél jobbat szerintem nem nagyon találni. Közlekedés szempontjából Lassi jobb választás! Gyros pitában van nagyon finom Argostoliban, egyébként sajnos sokkal kevesebb helyen árulják, mint gondoltuk (bezzeg hamburger,spagetti,hot-dog az van...). Mi 5 ill. majdnem 6 nap alatt teljesen körbe tudtuk járni a teljes szigetet, kb. 900 km-t tettünk meg, az összes strandot kipróbáltuk. Amiket feltétlen javaslok (és ne ijedjetek meg attól hogy néhol elfogy a betonút és rossz nagyon meredek földúton kell tovább menni) -nekünk a legszebb strandok: Myrtos, Antisamos, Assos, Petani, Zola, Vatsa beach-ek. Az árakról: általánosan elmondható, hogy kb. 2-szer annyi, mint itthon. Üzemanyag: 1,6!; pita: 2; főétel: 10 Euró körül. Estére kellemesen lehül az idő, ha lett volna szúnyogháló, akkor nem kell légkondi sem. Hirtelen ennyi jutott eszembe!
# 2921
Casmir
Aktív fórumos
Aktív fórumos
461 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#144235 Üzenet linkje2010-07-15 13:45:02  Re:

spencer007 írta:
Gyros pitában van nagyon finom Argostoliban, egyébként sajnos sokkal kevesebb helyen árulják, mint gondoltuk (bezzeg hamburger,spagetti,hot-dog az van...).

Üdv a fórumban!icon_smile.gif
Na igen, ezt mi is szomorúan tapasztaltuk, vagy étterem vagy burgeres kis kajáldák. De hát az angoloknak ez kell, nem a gyros!icon_sad.gif

# 2922
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#144273 Üzenet linkje2010-07-15 16:02:05  Válasz a #144225. hsz-ra Előzmény #144225

Nem vitatkozni akarok az árakról, de azért ez a 2x-es szorzó nekem kicsit sommásnak tűnik. Először is az itthon sem mindegy, hogy egy multinál vásárolsz, vagy egy nyaralóhelyen a sétányon, nyílván a Balatonon is.
De számoljunk csak a példáiddal:
Kinn:
"...Üzemanyag: 1,6 (x280,-=448,-)!; pita: 2 (x280,-=560); főétel: 10 x280,-=2800,-)Euró körül..."
Itthon:
Üzemanyag:350,-;pita gyros: 500,-; főétel: 2500-3000,- Ft körül (hasonló színvonalú étteremben, mint egy taverna) van.
Persze szerintem is drágább a tengerpart, mint az itthoni árak, de utánaszámolva azért nem olyan aggasztó a helyzet.
A gyümölcsök-zöldségek pl. júni elején (mi mindig akkor megyünk) olcsóbbak az itthoninál - és akkor az ízekről még nem is beszéltünk.
És arról is érdemes említést tenni, hogy Kefalonián épp hol vásároltál, mert Svoronatán valszeg magasabbak az árak, mint Skalában, vagy Argostoliban, vagy Lassiban.
Szóval nem kell megijedni, megtalálja mindenki a számára elérhető árú megoldásokat is. Mi Skalában pl. volt, hogy 10-esért ketten megvacsiztunk, igaz ez a Kebab Grill-ben volt, ahol mint említettem anno, volt 20% kedvezményünk is, meg a választék sem hasonlítható egy tavernához. De 1 hétre akad bőven ott is helyi finomság!

# 2923
Mamin
Aktív fórumos
Aktív fórumos
136 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#144308 Üzenet linkje2010-07-15 19:55:46 

Sziasztok!

Tegnap jöttünk haza Kefalóniáról. Az IBUSZ Alkudj és nyaralj akciójával repített minket oda a jószerencsénk, sajnálatosan csak egy hétre. Lassiban laktunk a Marina Villában.
Kedves ZSEBKUTY, Lassiban a Mediterrano Hotel strandján lehet kagylókat szedegetni. De csak kis méretben és mennyiségben... Amúgy Lassi nagyon jó kiindulópont a sziget felfedezéséhez. Busszal és taxival is közel a főváros, 3 boltja is van, közel azonos árban, mind a főutcán. Legolcsóbb a Vagelati, a Marina Villával sréhen szemben. A szállásunk csendes és tiszta volt. Lassinak három homokos partja van, a széleken itt-ott sziklával. (Makris Gyalos, Antonio beach és a Mediterrano Hotel közelében a harmadik. Mi ezt az utóbbit kedveltük leginkább, mert sok hallal lehet arrafelé találkozni :) Sőt, szívesen esznek kenyeret, olykor még kézből is, ez nagyon jó élmény. De nem gyakran fürödtünk Lassiban, mert autóval csavarogtunk a szigeten, fél napot hajóztunk is. MIndezt az ETAM-nál bonyolítottuk, teljes megelégedéssel.
Autó : MATIZ 3 napra 100 euró, utaztunk 350 km-t, a benzin 40 euró volt, a hajózás két felnőtt egy gyerek esetében 65 euró. A sziget természeti szépségei több hétre is nyújtanak meglepetéseket, az egy hét csak ízelítőnek jó. Azonban sok élményünk volt e pár nap alatt is, ha valakit konkrétan érdekelnek dolgok, szívesen válaszolok. Különösen mert, utazás előtt én is innen gyűjtögettem ismét az infókat (meg még egy kicsit az Indexről is). Ám külön köszönetem a teljesség igénye nélkül Cicmareknek, Casmirnak, Kristinek, Atosznak és egyáltalán nem utolsó sorban Kónyunak akinek az egyik legszebb (sokszínű kavicsos, kimosott nyakú sziklás) part felfedezését köszönhetjük, a limonádé állandó fogyasztásának ötletéről már nem is beszélve...:)
Bocs, ha hosszú lett és nem minden érdekes, kérdezzetek és akkor talán sikerül lényegretörőbbnek lennem.
Üdv,
Mamin

# 2924
Faopal
Aktív fórumos
Aktív fórumos
85 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#144312 Üzenet linkje2010-07-15 21:06:28 

Szia Zsebkuty!

Mi is júni elején voltunk Kefalónián, akkor még nagyon sok kagylót találtunk egy olyan parton ami nem kiépített strand.
Szóval nem tudom mi a neve. Amikor Lixouriba mentünk úgy döntöttünk, hogy nem kompolunk Argostoliból, hanem körbeautózzuk az öblöt. Még Kouvalata előtt, ahol az út a tenger mellett megy hihetetlenül lassan mélyül a víz. Kint a parton olyan volt a homok mintha végig hajtottak volna ott egy marhacsordát. Emiatt nem is akartunk ott maradni egy percig sem, de amikor lenéztem és megláttam az első nagy "sel" kagylót... hát úgygöntöttünk maradunk egy picit. Szóval egy kisebb szatyor kagylóval távoztunk. icon_biggrin.gif A bokáig érő vízben rengeteg volt belőlük.

# 2925
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#144314 Üzenet linkje2010-07-15 21:19:14  Válasz a #144308. hsz-ra Előzmény #144308

mamin!
Örülök,hogy Nektek is tetszett az ajánlott part.
De szerintem ne kérdésekre várj, anélkül is sorolhatod a kedvenc helyeidet és a látnivalókat, tippeket, ötleteket. Aztán majd kérdezünk is, ha valami felkeltette az érdeklődésünket icon_smile.gif

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 194 195 196 ... 730 731 732   >

Copyright © 2003-2026 Hellasz.hu