Sziasztok!
Tegnap délután hazaérkeztünk Toloból, és az eddigi legjobb nyaralásunkon vagyunk túl.
Az út 25 órás, de bőven megérte, annak ellenére, h. az időnk nem volt éppen a legjobb, de így is 30 fok fölött volt minden nap a hőmérséklet.
A hotel Electrában laktunk, és 100%-osan meg voltunk vele elégedve, bár szúnyogháló nem volt, így a szúnyogriasztó egész nap ment, de az ellátás és a szállás nagyon jó volt, csináltam képeket, majd teszek fel.
Voltunk motorcsónakkal Nafplioban, aztán másnap busszal is, és elmentünk 6-an csapatostul Athénba tömegközlekedéssel (ezúton is köszi a Culture-ös lányoknak a sok-sok segítséget, nélkülük nem ment volna
Nagyon jó nyaralás volt, a Tolo is nagyon tetszett. Örülök, h. rábeszéltetek:)
Majd még írok hosszabban is, csak még nem találom a helyem itthon:D
2 hét és indulunk Toloba Már nagyon várom Elkezdtem már tervezgetni, hogy és mit kéne megnézni. A fakultatív programok melyik napokon vannak v változnak mindig turnusonként? Athén és Hydra ami valószínű, Korinthoszi körút is jó lenne, de meg kéne nézni még Napfliot is egy nap... A végén lubickolni nem lesz időnk
Hydra-Spetses esetében bebandukolsz bármelyik irodába Tolóban (vagy megnézed a kiragasztott papírt) - június közepén hetente változott, hogy milyen napokon megy. Ugyanannyiba kerül, mint ha a telepített idegenvezetőnél fizeted be. (Sőt, még reggel, a hajónál is vehetsz jegyet, ha nincs extra teltház.)
Athént én egyénileg javaslom (ha tudsz tájékozódni, és netán még idegennyelvet is beszélsz). Lehet, hogy időben hosszabb, árban valamivel több, de szerintem jobb.
#1442342010-07-15 13:41:28 Válasz a #144172. hsz-ra
...mi pedig koszonjuk a csokit nagyon finom....volt...
...aki mostanaban indul mindenkeppen jo eros naptejet hozzon magaval(min. 30 faktor, gyerekeknek 50)
#1442382010-07-15 14:06:39 Válasz a #144234. hsz-ra
Hű, nemsemmi. Mondjuk pont arra gondoltam, már itthon is elég meleg van, kint mi lehet? Gondolom azért annyival nem több... Egyébként ahogy néztem a hosszú távú előrejelzéseket, pont jövő hétvégig írnak nagyon meleget, utána hűlni fog (itthon) Hát kíváncsi leszek. Nekünk csak 15-ös naptej van készenlétben, ezek szerint be kéne szerezni valami erősebbet is.
Jó olvasni, amiket eddig írtál a nyaralásról. Gondolom, Toloban gyorsan telt az idő. Remélem, azért a szúnyog nem több, mint itthon..
Várom a fényképeidet!
Ági: egészségetekre! Ti voltatok az utolsó esélyünk, amikor beértünk Athénba, akkor jöttünk rá igazán, h. még a térképpel is nehezen tájékozódtunk, de végül eljutottunk olyan helyekre, ahová csoportosan nem lett volna lehetőségünk. Ráadásul az Akropoliszon is csak viszonylag kevés ember lézengett, amikor mentünk, így kényelmesen lehetett fényképezkedni:)
Zseby: Sajnos szúnyogból sok volt, és sztem parasztabbak voltak, mint a magyarok. Itthon nem annyira szeretnek a szúnyogok, de kint nem kíméltek. Fújos szúnyogirtó ajánlott.
Most felrakok egy képet ízelítőnek, sajnos/szerencsére a képek tömkelegén én és/vagy a párom is rajta van, amit nem szeretnék a nagyérdemű elé vetni ezért sok képet inkább nem raknék fel a fórumra.
#1442562010-07-15 14:44:42 Válasz a #144253. hsz-ra
Nagyon hangulatos kép
Sajnálkozva olvasom a szúnyogos témát Itthoni fújós megfelel? Mármit magunkrafújós, vagy szobába szétfújós? Vagy van kint valami spéci lapos elektormos akármi? Sajnos engem nagyon szeretnek a szúnyogok itthon is
Várom a többi képet is meg a beszámolót is, meg minden hasznos esetleg helyben tapasztalt tippet, ami bevált.
#1442592010-07-15 14:50:48 Válasz a #144238. hsz-ra
Ha nincs is melegebb de a sugarzas sokkal erosebb, volt aki 30-as naptej hasznalata mellett is leegett...a 12-es az nagyon harmatos, jo ha hoztok erosebbet is.
Nagyon hangulatos kép
Sajnálkozva olvasom a szúnyogos témát Itthoni fújós megfelel? Mármit magunkrafújós, vagy szobába szétfújós? Vagy van kint valami spéci lapos elektormos akármi? Sajnos engem nagyon szeretnek a szúnyogok itthon is
Várom a többi képet is meg a beszámolót is, meg minden hasznos esetleg helyben tapasztalt tippet, ami bevált.
Mi vittünk Vape konnektorba dugósat is, és magunkra fújost is. Akkor békén hagytak minket.
Ja és mi vittünk hosszabbítót is, nagyon hasznos volt, mert eléggé kevés a konnektor és nálunk a fürdőszobába nem is volt.
#1442612010-07-15 14:55:29 Válasz a #144259. hsz-ra
Nagyon köszönöm, semmi kedvem nem volna az első nap után a szobában fetrengeni egy vödör tejföllel az elszenesedett bőrömön. Úgyhogy kezdéshez viszünk erősebbet.