Katigiorgiosból is kifutott egy turistahajó, mi nem néztük hová megy, de az tuti, hogy délután 2 körülre telt meg és startolt el. Tele volt olaszokkal.
#1442542010-07-15 14:39:40 Válasz a #144244. hsz-ra
Válaszoltak is, igaz kicsit részletesebben vártam a levelet, de a szándék a fontos:
- Az Africana naponta indul Plataniából és csak Skiathosig visz el
- Telefonszám: 0030 2423071273, 0030 6972897397 - itt lehet érdeklődni, hogy tuti indul-e.
Vizi taxik:
- erről sajna nincs bővebb infója, csak annyi, hogy ott a helyszínen kell érdeklődni, de pl Skopelost szerinte nem vállalják be, mert távol van.
Egyelőre ennyit írt, ennek ellenére leírtam mégegyszer, hogy írjon árakat (felnőtt, gyerek) és indulási időpontokat oda és vissza(Platanias - Skiathos).
Sziasztok,
a Lonely Planet szerint a Plataniasból induló hajó (Afrikana és van még egy másik is...) megy Skiathosra és Skopelosra is. Amikor mi ott voltunk, az első napokban nem láttuk a hajót egyáltalán, az utolsó napokon már beállt a kikötőbe, de nem indult kirándulás, csak 1-2 ember bóklászott rajta. Gondolom csak akkor indul, ha megvan a megfelelő utaslétszám... ez azért főszezonban esélyes, hogy meglesz. nem tartom kizártnak hogy az árat is ehhez lövik majd be.
vízitaxi: nem hinném hogy van fix tarifa, mivel ez "taxi", nem menetrend szerinti hajójárat, ki kell alkudni az árát.
ja, és a neten böngészve 20-30 euro/fő árakat olvastam (Lonely Planet azt hiszem 20at írt) a Skiathos-Skopelos hajókirándulásokra, az hogy gyerekeknek mennyi, el tudom képzelni hogy majd ránézésre megmondják hogy fizessen vagy ne, vagy felét, stb. görögöknél nem ritka, hogy ingyen mehet a gyerek, akár 8-10-12 éves korig.
#1443702010-07-16 09:15:12 Válasz a #144354. hsz-ra
Köszi Mia
Mi nem fogunk szerintem hajókázni a szigetre, valahogy Angie leírásában olvasva a programot nem annyira vágyom rá, és biztos sokan is lesznek, de a vizitaxi bizgatja a fantáziámat Álldigálnak a kikötőben, "taxi" vagy egyéb felirattal, és elvisznek csak minket oda, ahova csak akarjuk? Láttatok több helyen is, vagy csak nálatok?
Mi még kitartunk az mellett, hogy átruccanunk Skopelosra. Na de az, hogy ezt miképpen fogjuk megoldani, az még kidolgozás alatt van.
Köszi Mia az infókat.