kb 400 euró volt nálunk, hátha orvoshoz kell menni, vagy a gyógyszerre lesz szükség, szerencsére erre nem került sor.
de ebből bb 200-220 eurót költöttünk összesen ebbe benne van a 2 óra motorcsónakázás, 2 főre Athén, 2 főre Nafplio, és a napi 4-8 gyros (vmikor csak vacsora, vmikor ebéd és vacsora is) + szuvenírek és üdítő, rágcsálnivaló, gyümölcs stb.
Sztem elég jól gazdálkodtunk, bár szerencsére a nyaralás előtti napon a rokonok egy picit hozzáadtak a költőpénzünkhöz.
#1443632010-07-16 08:57:01 Válasz a #144238. hsz-ra
Szia
hat en azt mondanam hogy nagyon nagy a meleg most ahogy Agi is irta magas faktoru naptej mindenkeppen kell (az a fajta amit ha felkensz ugy nez ki mintha tejfolbe martottak volna )es be kell kenni magatokat meg az apartmanban mielott lemennete a tengerre ,ez nagyon fontos mert ezek a napvedok csak igy hasznalnak
szunyogkergeto is kell nekem bejott az elektromos de van aki panaszkodott hogy nem volt eleg
dehat ez is hozzatartozik a nyar oromeihez ,ugye senki nem azert utazik Gorogorszagba hogy dideregjen
udv
Kriszta
#1443712010-07-16 09:18:35 Válasz a #144363. hsz-ra
Nagyon köszönöm, akkor izmosabb faktorszámúval és rendes mennyiségű szúnyoggal számolok. Érdekes egyébként ez a szúnyog kérdés, nem tudom Görögországban miként működik. Azt hittem anno, tenger mellett ugye egyáltalán nincs. Sartin, Stavrosban nem találkoztam velük, ellenben Korfun igen.
Három éve egyáltalán nem volt Tolóban szúnyog állítólag az erdőtüzek miatt.
A többiek kinevettek mert az utazás előtt erősködtem, hogy vigyünk riasztót aztán rajtam kívül senki se vitt
Két éve már volt pár, és tavaly is Parga-n is , de ami most van itt ahhoz képest szinte semmi szúnyog nincs Görörországban
Elég volt a rázókeverék és az elektromos esetleg ecet.
De most hihetetlen mérges csípésű szúnyogok vannak.
Én már ezt próbálgatom az elektromos és a Protect 5 mellett
Szúnyog- és kullancsriasztó krém és Csípés utáni nyugtató stift
Az első olyan termék, amely nem csak a szúnyog- és kullancscsípésektől véd, hanem a nyugtató stiftnek köszönhetően azonnali enyhülést hoz, ha kirándulás során a csalán vagy tengeri lubickolás közben a medúza csíp meg bennünket. Citronella és eukaliptusz olaj tartalmának köszönhetően kellemesen hűsíti a bőrt a nyári melegben.
#1443752010-07-16 09:47:43 Válasz a #144372. hsz-ra
Na ez tök érdekes, köszi az infót Breki.
De honnan a csudából jönnek? Elvileg ugye édes vízű tavakban-pocsolyákban tudnak kifejlődni.
Egyébként döbbenetes, de nálunk sem volt soha, most meg van. És egyben ez nagyon rossz hír, ugyanis engem nagyon szeretnek
Szóval fel kell vértezni magunkat annyi szent. Egyébként engem is megcsípett most egy olyan, aminek már harmadik hete látszik a nyoma Ezért ez nem volt jellemző...
Solyci esetleg priviben megírnád, hogy mi volt a baj az apollonos idv.-vel????
Sajnos mi is az apollonnal készülünk utazni
Bár megírhatod nyílvánosan is, hátha valaki másnak is hasznára válhat, Mondjuk én már lefoglaltam az utat.....
Vagy esetleg találok "élménybeszámolót róla"???
Kedvesnek kedves, meg emberileg is jó, csak idegenvezetőnek -szerintem- nem jó.
Elvileg mindennap 5 és 7 között lehetett megtalálni az egyik étterem környékén és ott lehet(ett volna) befizetni az utakat.
Mivel kevesen voltunk magyarok, ezért a csehekkel lettünk összevonva, akik jól kitöltötték a helyeket.
Pl. kedden megérkeztünk, de szerdán este már nem volt hely Athénba, ezért mentünk végül egyénileg.
A nyaralást nem befolyásolja, de ha megérkeztek, és szeretnétek eljutni vmelyik fakultatívra, akkor még az első este jelentkezzetek nála (fizetni későbbi napokon is lehet, de fontos, h. jelentkezzetek)
Amúgy a fakultatív programok és áraik (apollon travel):
Nafplio / 13 E + buszjegy
Mükéne, Epidaurosz / 24 E + belépő
Nafplio este hajóval / 10 E
Athén / 28 E + belépő
BBQ /25 E
Hydra, Spetces / 30 E